Fakti par suši

Fakti par suši

Šodien vispopulārākā suši izmantotā zivs ir zilais tuncis. Zilais tuncis nebija tradicionālo suši sastāvā. Agrāk Japānā zilais tuncis tika uzskatīts par bezvērtīgu un pārtikā to lietoja tikai nabadzīgākā sabiedrības daļa.

Japāņi, patiesi suši cienītāji neēdīs suši nevienā citā valstī kā Japāna. Viņi pat atteiksies no tā ja suši tiks izgatavots reģionā kurš neatrodas blakus jūrai, jo uzskata ka kvalitatīvu suši var izgatavot tikai no svaigām zivīm.

Kopā ar suši ir pieņemts pasniegt ingveru. Ingvers ir nepieciešams, lai baudot dažādu veidu suši, neitralizētu iepriekš ēstā suši garšu.

Japānā nav pieļaujams, ka suši gatavotu sieviete. Japāņi uzskata ka sievietes ķermeņa temperatūra ir augstāka kā vīrietim, un tas pēc japāņu domām var atstāt negatīvu iespaidu uz suši kvalitāti.

Lai Japānā iegūtu suši meistara nosaukumu ir jāmācās 5 gadi, no tiem divi ir jāmācās audzēt un sagatavot rīsus, bet pārējie trīs paiet apgūstot zivs sagatavošanas mākslu

Agrāk Japānā ar nosaukumu “suši” neapzīmēja ēdienu, bet gan vietu kur glabā zivis. Tikai no 17 gadsimta tā sāka saukt no zivīm un dažiem citiem produktiem izgatavotu ēdienu.

Pasaulē garākais rols tika izgatavots Japānā, 1997 gadā. Tā garums bija vairāk nekā kilometrs un to gatavoja veseli 600 cilvēki.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.