Cīsiņi mīklā

Cīsiņi mīklā


Sastāvdaļas:
Milti – 100 grami
Kukurūzas milti – 100 grami
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Paprika – 1 ēdamkarote
Soda – 1,5 tējkarotes
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Sāls – 0,5 tējkarotes
Olas – 1 gab.
Piens – 2 ēdamkarotes
Cīsiņi – aptuveni 6 gab.
Augu eļļa

Pagatavošana:
1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Kukurūzas milti esot nepieciešami, tieši tie piedod īsto garšu.
2. Kad sausās sastāvdaļas ir labi sajauktas, tām pievieno olu un pakāpeniski pielej pienu. Mīklai ir jābūt ļoti biezai, konsistenci regulējiet ar pienu vai miltiem.
3. Cīsiņus uzdur uz kociņiem, un tad apvārta miltos. Ir svarīgi lai cīsiņi tiktu apvārtīti miltos, tas palīdz mīklai labāk turēties uz cīsiņa.

4. Mīklu ir jāpārlej maksimāli augstā traukā, piemēram augstā glāzē. Tas ir nepieciešams tāpēc lai cīsiņu varētu pilnībā iegremdēt mīklā. Uzlejiet uz pannas eļļu. Eļļai ir jābūt diezgan daudz(1 līdz 2 cm) un pagaidiet lai eļļa kārtīgi uzkarst. Tad ievietojiet cīsiņu mīklā un uzmanīgi izņemat vienlaicīgi nedaudz griežot cīsiņu. Tas nepieciešams lai mīkla cīsiņu apņem vienmērīgi.


5. Lieciet cīsiņu cepties. Lai cīsiņš apceptos vienmērīgi ik pa brītiņam pagrieziet cīsiņu. Īpaši svarīgi tas ir pirmajās minūtēs. Ja pamanāt ka mīkla sāk notecēt tad uzmanīgi mīklu izlīdziniet ar cepamo lāpstiņu.


6. Cepiet tik ilgi kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna. Pēc cepšanas nosusiniet cīsiņus uz papīra dvieļa.


7. Cīsiņus pasniedz ar kečupu vai kādu citu mērci vai piedevu pēc jūsu izvēles. Pateicoties kukurūzas miltiem cīsiņi sanāk nedaudz kraukšķīgi un ar piesātinātu garšu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.