Cīsiņi mīklā recepte

Cīsiņi mīklā recepte

Cīsiņi mīklā ir viens no tiem gardumiem, kas spēj iepriecināt gan mazu, gan lielu. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar vienkāršu cīsiņu mīklā recepti, kuras gatavošana ir tikpat aizraujoša, cik rezultāts garšīgs. Izmantojot mīklu un izsmalcinātu piedevu kombināciju, cīsiņi kļūs par neaizmirstamu gardumu. Garda un viegli pagatavojama cīsiņu mīklā recepte!

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti – 100 grami;
  • Kukurūzas milti – 100 grami;
  • Cukurs – 3 ēdamkarotes(var arī nedaudz mazāk);
  • Paprika – 1 ēdamkarote;
  • Soda – 1,5 tējkarotes;
  • Cepamais pulveris – 1 tējkarote;
  • Sāls – 0,5 tējkarotes;
  • Olas – 1 gab.
  • Piens – 2 ēdamkarotes;
  • Cīsiņi – aptuveni 6 gab.
  • Augu eļļa.

Pagatavošana:

  • Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Kukurūzas milti ir nepieciešami, jo tieši tie piedos īsto garšu.
  • Kad sausās sastāvdaļas ir labi sajauktas, tām pievieno olu un pakāpeniski pielej pienu. Mīklai ir jābūt ļoti biezai. Mīklas konsistenci regulējiet ar pienu vai miltiem.
  • Cīsiņus uzdur uz kociņiem un tad apvārta miltos. Ir svarīgi, lai cīsiņi tiktu apvārtīti miltos, jo tas palīdz mīklai labāk turēties uz cīsiņa.
  • Mīklu ir jāpārlej maksimāli augstā traukā, piemēram augstā glāzē. Tas ir nepieciešams tāpēc lai cīsiņu varētu pilnībā iegremdēt mīklā. Uzlejiet uz pannas eļļu. Eļļai ir jābūt diezgan daudz(1 līdz 2 cm) un pagaidiet lai eļļa kārtīgi uzkarst. Tad ievietojiet cīsiņu mīklā un uzmanīgi izņemat vienlaicīgi nedaudz griežot cīsiņu. Tas nepieciešams lai mīkla cīsiņu apņem vienmērīgi.
  • Lieciet cīsiņu cepties. Lai cīsiņš apceptos vienmērīgi ik pa brītiņam pagrieziet cīsiņu. Īpaši svarīgi tas ir pirmajās minūtēs. Ja pamanāt ka mīkla sāk notecēt tad uzmanīgi mīklu izlīdziniet ar cepamo lāpstiņu.
Cīsiņi mīklā recepte
  • Cepiet tik ilgi kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna. Pēc cepšanas nosusiniet cīsiņus uz papīra dvieļa.
Cīsiņi mīklā
  • Cīsiņus pasniedz ar kečupu vai kādu citu mērci vai piedevu pēc jūsu izvēles. Pateicoties kukurūzas miltiem cīsiņi sanāk nedaudz kraukšķīgi un ar piesātinātu garšu.

Gatavojot cīsiņus mīklā, mēs esam ieguldījuši ne tikai sastāvdaļas, bet arī daļu no savas sirds. Šī ir vienkārša recepte un tomēr tā spēj iepriecināt gan mazus, gan lielus ēdājus.

One thought on “Cīsiņi mīklā recepte

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight − seven =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.