
Pelmeņi ir vienkāršs, taču iemīļots ēdiens, kas ir atrodams gandrīz ikvienā virtuvē. Šodien piedāvājam piecas ceptu pelmeņu receptes. No krējuma, majonēzes un kečupa līdz sojas mērcei un sieram.
Cepti pelmeņi ar krējumu un zaļumiem
Šādi cepti pelmeņi ir vilinoši brūni, gardi un sulīgi.
Porciju skaits: 1 – 2.
Sastāvdaļas:
- 20 – 30 pelmeņi;
- 200 ml ūdens;
- 100 grami krējuma;
- 3 ēdamkarotes augu eļļas;
- daži zariņi diļļu;
- pētersīļi pēc garšas.
Pagatavošana:
Uzkarsē pannu ar eļļu. Pannā liek pelmeņus tā lai tie savā starpā nesaskartos.
Pelmeņus cep no abām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
Pievieno ūdeni un sasmalcinātas dilles un sautē 5 minūtes.
Pielej gandrīz visu krējumu un samaisa.
Gatavo uz mērenas uguns, kamēr izgaro gandrīz viss šķidrums. Regulāri apmaisa, lai pelmeņi nepiedeg.
Pēc tam vēl dažas minūtes cep pelmeņus uz pavisam mazas uguns.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pievieno atlikušo krējumu.
Eļļā cepti pelmeņi
Lielā eļļas daudzumā ceptii pelmeņi no ārpuses būs vienmērīgi brūni un kraukšķīgi, bet iekšpusē patīkami sulīgi.
Porciju skaits: 3.
Sastāvdaļas:
- 700 – 800 ml augu eļļas;
- 500 grami pelmeņu;
Pagatavošana:
Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Eļļai jābūt tik daudz, lai tajā varētu pilnībā iegremdēt pelmeņus. Atkarībā no pannas lieluma var būt vajadzīgs lielāks vai mazāks daudzums eļļas.
Eļļā uzmanīgi ievieto sasaldētus pelmeņus. Pelmeņi pannā jācenšas izkārtot tā lai tie pēc iespējas mazāk saskartos viens ar otru.
Pelmeņus cep aptuveni 5 – 6 minūtes. Periodiski tie ir jāapmaisa.
Ja neesat pārliecināti par eļļas temperatūru un cepšanas laiku, variet tos laiku pa laikam nogaršot.
Pēc cepšanas pelmeņus izņem un izklāj uz papīra dvieļa.
Cepti pelmeņi ar sieru
Gards un ātri pagatavojams ēdiens no ceptiem pelmeņiem, saldā krējuma un siera.
Porciju skaits: 3.
Sastāvdaļas:
- 500 grami pelmeņu;
- 100 – 150 ml saldā krējuma;
- 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
- 1 ēdamkarote sviesta;
- siers pēc garšas;
- sāls pēc garšas;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Pannā uz vidējas uguns uzsilda augu eļļu.
Vienā kārtā liek pelmeņus un cep 8 – 10 minūtes. Pelmeņus vairākas reizes apgriež, lai tie paceptos no visām pusēm.
Pievieno saldo krējumu. Var pievienot arī nedaudz sāli un piparus. Pēc uzvārīšanās samazina uguni līdz mazai, uzliek pannai vāku un ļauj 5 – 7 minūtes pasautēties. Laiku pa laikam apmaisa.
Tad noņem vāku, pievieno sviestu un cep vēl 2 – 3 minūtes.
Pārkaisa ar sarīvētu sieru un uzreiz pasniedz.
Cepti pelmeņi ar sojas mērci
Vienkāršs un gards veids, kā cept pelmeņus austrumu stilā.
Porciju skaits: 2.
Sastāvdaļas:
- 350 – 400 grami pelmeņu;
- 3 ēdamkarotes sojas mērces;
- 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas;
- sezama sēklas pēc garšas;
- zaļumi pēc garšas;
- čili pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Uz vidējas uguns liek pannu un uzkarsē eļļu. Liek pannā sasaldētus pelmeņus un, periodiski maisot, cep, kamēr pelmeņi kļūst zeltaini brūni.
Tad uzliek pannai vāku un cep 5 minūtes. Pārlej ar sojas mērci un cep vēl 5 minūtes.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sēklām, sasmalcinātiem zaļumiem un čili pipariem.
Cepti pelmeņi ar kečupu un majonēzi
Ātrs, bet tādēļ ne mazāk gards veids, kā cept pelmeņus.
Porciju skaits: 3.
Sastāvdaļas:
- 500 grami pelmeņu;
- 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
- 2 ēdamkarotes kečupa;
- 2 ēdamkarotes majonēzes;
- nedaudz ūdens;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Uz pannas uzkarsē eļļu un cep pelmeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievieno majonēzi, kečupu, pielej nedaudz ūdens un rūpīgi samaisa. Var pievienot arī maltus melnos piparus.
Sautē kamēr mērce kļūst bieza.
Lasiet arī mūsu rakstu Kā vārīt pelmeņus