Kā un cik ilgi vārīt pelmeņus

Kā vārīt pelmeņus
Kā vārīt pelmeņus

Ak, pelmeņi – šis sātīgais un gardais ēdiens, kurš neatstāj vienaldzīgu gandrīz nevienu vīrieti! Šajā rakstā mēs stāstīsim tieši par to, kā vārīt pelmeņus.

Cik daudz vajag ūdeni
Par optimālu var nosaukt attiecību kad uz 500 gramiem pelmeņu tiek ņemts 1,5 litri ūdens. Tomēr, ja ar ūdeni ir problēmas, var ņemt arī nedaudz mazāk ūdens. Galvenais atcerēties, ka ūdenim pelmeņi pilnībā jāapņem tā, lai tie tajā brīvi peldētu un neliptu kopā.

Ko pievienot ūdenim
Pirmām kārtām tā varētu būt sāls. Sāli pievieno aptuveni vienu tējkaroti uz vienu litru ūdens. Tāpat garšas uzlabošanai var pievienot arī lauru lapu un dažus piparus. Tomēr kopumā viss ir atkarīgs no tavas gaumes un ja ir vēlme var pievienot arī citas garšvielas vai nepievienot neko.
Ja kaut kādu iemeslu dēļ baidies, ka pelmeņi varētu salipt, tad ūdenim var pievienot arī vienu vai divas ēdamkarotes eļļas.

Kā vārīt pelmeņus uz plīts
Pirmām kārtām ir jāuzvāra ūdens un jāpievieno tam garšvielas. Kad ūdens ir sācis vārīties, tajā uzmanīgi ievieto pelmeņus un uzreiz visu samaisa, lai pelmeņi nesaliptu.
Tad ļauj ūdenim atkal uzvārīties un gaida kad pelmeņi uzpeldēs virspusē. Šajā brīdī samazina uguni un ļauj pelmeņiem vēl kādas 5 minūtes pavārīties, ik pa brīdim tos apmaisot. Un, protams, ir jāatceras, ka vārot pelmeņus tie nav jāatsaldē.

Kā un cik ilgi vārīt pelmeņus multivārāmajā katlā

Ūdenī
Lielos vilcienos viss notiek tāpat, kā vārot pelmeņus uz plīts. Ielej katlā ūdeni, uzvāra to vārīšanas režīmā un pievieno tam piedevas. Kad ūdens vārās uzmanīgi ievieto tajā pelmeņus, apmaisa tos un vāra 7 – 9 minūtes.

Tvaikā
Multivārāmā katla traukā ielej 1 – 2 glāzes karsta ūdens un pievieno tam garšvielas. Tad ieliek konteineri gatavošanai tvaikā un ieziež to ar augu eļļu. Kad tas ir izdarīts, ievieto pelmeņus. Pelmeņi ir jāliek tikai vienā rindā un garšas uzlabošanas nolūkos, tiem var uzkaisīt nedaudz sāls. Jāizvēlas tvaika vārīšanas režīms un jāļauj pelmeņiem vārīties aptuveni 15 – 20 minūtes.

Kā vārīt pelmeņus mikroviļņu krāsnī
Ievieto pelmeņus dziļā mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā. Pievieno karstu ūdeni un garšvielas, tad nosedz trauku ar vāku vai šķīvi.
Ieslēdz mikroviļņu krāsni uz pilnu jaudu un ļauj pelmeņiem vārīties 5 – 8 minūtes. Šajā laikā gan proces 2 vai 3 reizes ir jāpārtrauc, lai pelmeņus apmaisītu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

sixteen + nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.