Kā atslēgt Windows atjauninājumus. Windows 10 un 11

Kā atslēgt Windows atjauninājumus. Windows 10 un 11

Microsoft regulāri atjauno savas aktuālās sistēmas, lai uzlabotu sistēmas drošību, izlabotu kļūdas un ieviestu jaunas funkcijas. Neskatoties uz to, ka Windows atjauninājumi ir ļoti vajadzīga un vērtīga lieta, reizēm var būt jādodas ceļojumā uz kādu vietu, kur dators ir vajadzīgs, bet internets ir dārgs vai lēns, var sākt pietrūkt brīvās diska vietas, kā arī var uzrasties citi iemesli kas liek meklēt veidu kā atslēgt Windows atjauninājumus uz visiem laikiem.

Vai ir bīstami atslēgt Windows atjaunināšanu

Skatoties uz to no drošības viedokļa, jāsaka, ka Windows atjauninājumi ir visai noderīgi un labāk tos atstāt ieslēgtus. Neskatoties uz to, joprojām ir sastopami lietotāji, kas izvēlas automātisko sistēmas atjaunināšanu atslēgt un periodiski uzstāda tikai tos atjauninājumus, kas novērš kritiskas drošības problēmas vai neatjauno vispār neko. Tas var būt noderīgi vecākos un lēnākos datoros, kuros netiek glabāti kaut cik svarīgi dati un vajadzības gadījumā jums nav iebildumu lieku reizi pārinstalēt Windows.

Vai ir iespējams atslēgt Windows atjauninājumus uz visiem laikiem

Ja esat kādreiz mēģinājuši atslēgt atjauninājumus jaunākajās Windows versijās, tad noteikti zināsiet, ka tas palīdz uz ne pārāk ilgu laiku. Ir atrodami vairāki veidi kā atslēgt Windows atjaunināšanu un tomēr lai kādu no tiem jūs arī neizvēlētos, paies kāds laiciņš, un Windows atkal gribēs atjaunoties. Tādēļ jāsaka, ka nav 100% droša veida, kā atslēgt Windows atjauninājumus uz visiem laikiem. Neskatoties uz to, pastāv risinājums, kuru ir vērts pamēģināt.

Kā atslēgt Windows atjauninājumus uz laiku

Ja jūs vēlaties atslēgt Windows atjauninājumus uz laiku, to ir viegli realizēt ar iebūvētajiem līdzekļiem. Tas ir pilnīgi droši un pat ja jūs aizmirsīsiet tos ieslēgt atpakaļ, Windows pati ieslēgs automātisko atjaunināšanu, kad izvēlētais laika periods būs pagājis. Atkarībā no Jūsu Windows versijas atjauninājumus var atslēgt uz periodu no vienas līdz piecām nedēļām.

Kā atslēgt atjauninājumus Windows 11

Lai atslēgtu atjauninājums Windows 11 nospiediet vienlaicīgi Windows un i taustiņus (). Atvērsies Windows iestatījumu logs, no kura jums ir jāizvēlas “Windows Update” (1. attēls).

Kā atslēgt Windows atjauninājumus. Windows 10 un 11
1. attēls

Kad atvērsies Windows Update pie Atjauninājumu pauzēšana izvēlamies periodu uz kuru atjauninājumi tiks pauzēti. Pieejami periodi no vienas līdz piecām nedēļām (skatīt 2. attēlu).

Kā atslēgt Windows atjauninājumus. Windows 10 un 11
2. attēls

Ja atjauninājumi atkal ir vajadzīgi, dodamies uz šo pašu sadaļu un spiežam uz pogas Atsākt atjaunināšanu (parādīts 3. attēlā).

3. attēls

Kā atslēgt atjauninājumus Windows 10

Nospiediet vienlaicīgi Windows un i taustiņus (). Atvērsies Windows iestatījumu logs, no kura jums ir jāizvēlas “Update & Security”(skatīt 4. attēlu ).

Kā atslēgt Windows atjauninājumus.
4. attēls

Tad Windows Update sadaļā pauzējam atjauninājumus uz 7 dienām(skatīt 5. attēlu). Diemžēl Windows 10 nav iespējams pauzēt atjauninājumus uz ilgāk periodu.

Kā atslēgt Windows atjauninājumus.
5. attēls

Kā atslēgt Windows atjauninājumus uz visiem laikiem

Šādam mērķim var izmantot īpašas programmiņas. Piemēram, Windows Update Blocker. Šī programma dara tieši to, ko sola tās nosaukums un bloķē visus zināmos atjauninājumu mehānismus. Viss notiek burtiski ar pāris klikšķiem, un vajadzības gadījumā atjauninājumus var atkal tikpat viegli ieslēgt.
Programma neprasa instalēšanu, vienkārši lejupielādējiet un atspiediet to. Palaidiet failu Wub.exe (skatīt 6. attēlu).

Kā atslēgt Windows atjauninājumus.
6. attēls

Lai izslēgtu atjauninājumus atzīmējiet “Disable Updates”, pārliecinieties, ka punkts “Protect Services Settings” ir ieķeksēts un spiediet pogu “Apply Now” (skatīt 7. attēlu).

Kā atslēgt Windows atjauninājumus.
7. attēls

Šajā brīdī var būt nedaudz jāuzgaida, kamēr jaunie uzstādījumi stājas spēkā. Kad tas notiks “Service Status” ikoniņa kļūs sarkana (8. attēls).

8. attēls

Ja kādreiz atjauninājumi būs atkal vajadzīgi tos var tikpat viegli atkal ieslēgt. Šajā gadījumā būs jāatzīmē punkts “Enable Updates” un tad jāspiež uz pogas “Apply Now”. Šī iemesla dēļ programmiņu labāk uzreiz neizdzēst, bet atstāt, lai vajadzības gadījumā to var atkal izmantot.

Lejupielādēt Windows Update Blocker

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.