Kā atvērt HEIC failus (datorā)

Kā atvērt HEIC failus datorā
Stāstam kā atvērt HEIC failus datorā, ar Windows vai Linux operētājsistēmu vai veikt HEIC failu konvertāciju.

Ko satur HEIC faili

HEIC faili satur attēlu HEIF (High Efficiency Image File Format) formātā. Šis formāts tika izstrādāts kā alternatīva populārajam JPEG formātam. JPEG formāta attēli izmanto kompresijas metodi, kura satur maz informācijas pa ēnām, gaismu un pustoņiem, bet tas negatīvi ietekmē augsta dinamiskā diapazona attēlus (HDR). Savukārt HEIF formāts ļauj ietaupīt diska vietu un saglabā vairāk datus nekā JPEG formāta attēli.

Pirmie kas savās ierīcēs sāka izmantot HEIC formātu bija Apple, kas to izmanto sākot no 2017 gada, bet nu jau ilgāku laiku to izmanto arī Samsung un citi ražotāji.
HEIC izmanto arī video un audio ierakstu saglabāšanai. Šis formāts ļauj saglabāt faila izmaiņu vēsturi un, pateicoties tam, ir iespējams atgriezties pie sākotnējā attēla, ja veiktās izmaiņas nav nesušas cerēto rezultātu.
Pagaidām vēl ne visas operētājsistēmas var atvērt HEIC failus, bez papildus uzstādīšanas. Šī iemesla dēļ nākas izmantot dažādus konverterus vai spraudņus.

Kā atvērt HEIC failus

Ja nepieciešamība atvērt HEIC formāta failus rodas tikai reizēm, iespējams, ka visvienkāršākais variants būs dažādu tiešsaistes konvertēšanas servisu izmantošana.

Izmantojot Google meklētāju var atrast vairākus servisus kas veic HEIC konvertēšanu uz JPG vai HEIC konvertēšanu uz PNG formātiem.

Daži no šādiem servisiem:
https://www.freeconvert.com/heic-to-jpg
https://heictojpg.com/
https://www.iloveimg.com/convert-to-jpg/heic-to-jpg

Kā atvērt HEIC failus Windows

Atvērt HEIC ar paplašinājumu
Lai atvērtu HEIC formāta attēlus Windows 10 un Windows 11, būs nepieciešams uzstādīt paplašinājumu HEIF attēlu paplašinājums. Tas ļaus atvērt HEIC un HEIF failus ar standart Windows attēlu skatītāju.
Pilnvērtīgam darbam ar visiem HEIC un HEIF variantiem ieskaitot video, var būt vajadzīgs HEVC Video paplašinājums. Tiesa, šis paplašinājums jau maksās 99 centus.

Izmantot programmu – konvertētāju
Otrs variants būtu lejupielādēt un uzinstalēt HEIC konvertēšanas programmu CopyTrans HEIC. Šajā gadījumā HEIC failus varēs atvērt ar attēlu skatīšanās programmu. Tāpat šī programma ļauj veikt HEIC failu konvertēšanu uz JPEG formātu. Šis variants derēs arī Windows 7, 8, 8.1.

Kā atvērt HEIC failus Linux

Dažos Linux distributīvos ir speciāli spraudņi kas paredzēti darbam ar HEIC failiem. Šāda iespēja ir, piemēram, Ubuntu. Ja jūs izmantojat citu distributīvu tad vienkāršāk būs izmantot tiešsaistes failu konvertētāju.

Ubuntu lietotāji varēs atvērt HEIC failus ar Heif – gdk – pixbuf paketes palīdzību. Lai to uzstādītu Ubuntu sistēmā ir jāizmanto termināļa komanda:

sudo apt install heif-gdk-pixbuf

Tad ir jāuzinstalē attēlu skatītājs Gpicview. Lai to izdarītu, ir jāievada termināļa komanda :

sudo apt install gpicview

Turpmāk HEIC failus varēs atvērt ar šo uzinstalēto programmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

6 + ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.