15 salātu mērces receptes katrai gaumei

15 salātu mērces receptes katrai gaumei
15 salātu mērces receptes katrai gaumei

Sinepju, ķiploku, “Cēzara” jogurta, ingvera un pat aveņu un zemeņu salātu mērces receptes visiem dzīves gadījumiem.

Visas pieminētās salātu mērces ir universālas un labi saderēsies ar zaļumiem, dārzeņiem, gaļu un zivīm. Tādēļ varat nebaidīties un droši eksperimentējiet ar saviem mīļākajiem salātiem.
Neapšaubāmi viena no populārākajām salātu mērcēm ir majonēze un ja tu vēlējies atrast tieši to, ieskaties mūsu rakstā Mājas majonēzes receptes.

Medus – sinepju salātu mērce

Sastāvdaļas:
240 grami majonēzes;
170 grami medus;
120 ml etiķa;
120 ml augu eļļas;
1 tējkarote sinepju;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote sasmalcinātu sīpolu;
1 tējkarote sasmalcinātu pētersīļu;
¼ tējkarotes sāls;
¼ maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Sajauciet etiķi, majonēzi un sinepes. Pievienojiet cukuru, sīpolus, medu, pētersīļus, sāli un piparus. Nepārtraukti maisot pievienojiet eļļu lejot to tievā strūkliņā. Visu samaisiet līdz izveidojas viendabīga konsistence.
Šo mērci var glabāt ledusskapī pāris nedēļas.

Ķiploku salātu mērce

Sastāvdaļas:
120 grami netrekna skābā krējuma;
60 grami vieglas majonēzes;
40 ml vājpiena;
daži zaļie lociņi;
1 ķiploka daiviņa;
1 tējkarote cukura;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sajauc krējumu, majonēzi, pienu un cukuru. Pievieno sasmalcinātus lociņus un ķiplokus, sāli un piparus. Visu sajauc un pirms izmantošanas ievieto ledusskapī vismaz uz 60 minūtēm.
Šo salātu mērci ledusskapī var glabāt ne ilgāk par pāris dienām.

Salātu mērce ar balzametiķi

Sastāvdaļas:
120 ml olīveļļas;
120 ml balzametiķa;
2 tējkarotes Dižonas sinepes;
1 ēdamkarote medus;
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa;
1 tējkarote sāls;
¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Sajauciet visas sastāvdaļas traukā ar blīvi noslēdzamu vāku. Labi visu sakratiet un ievietojiet ledusskapī vismaz uz 30 – 40 minūtēm. Pirms izmantošanas viss ir vēlreiz labi jāsakrata.
Šo mērci var glabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām.

Gurķu – jogurta salātu mērce

Sastāvdaļas:
240 grami dabiska jogurta;
½ vidēja lieluma gurķa;
1 daiviņa ķiploka;
1 tējkarote citrona sulas;
½ tējkarotes sāls;
½ tējkarotes maltu balto piparu.

Pagatavošana:
Nomizotu gurķi un ķiploku sasmalcina. Visas sastāvdaļas sajauc blenderī līdz viendabīgai masai. Pirms lietošanas mērce ir jāatdzesē ledusskapī.
Šo mērci var glabāt ledusskapī līdz trīs dienām.

Apelsīnu mērce salātiem

Sastāvdaļas:
60 ml apelsīnu sulas;
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa;
2 tējkarotes medus;
1 ēdamkarote olīveļļas;
1 ½ ēdamkarote Dižonas sinepes.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc traukā ar blīvi noslēdzamu vāku. Visu labi sakrata un ievieto ledusskapī. Pirms izmantošanas vēlreiz visu sakrata.

Itāļu salātu mērce

Sastāvdaļas:
240 ml ūdens;
180 ml olīveļļas;
60 ml citronu sulas;
60 ml sarkanvīna etiķa;
2 daiviņas ķiploka;
½ ēdamkarote sasmalcinātu sīpolu;
1 tējkarote cukura;
¾ tējkarotes sāls;
¾ tējkarotes paprikas pulvera;
¾ tējkarotes žāvēta oregano;
½ tējkarotes sinepju pulvera;
½ tējkarotes žāvēta timiāna;

Pagatavošana:
Ķiploku daiviņas pārgriež uz pusēm. Visas sastāvdaļas izņemot olīveļļu liek blenderī un sasmalcina līdz biezenim līdzīgam stāvoklim. Tad nepārtraukti kuļot pamazām pievieno olīveļļu.
Šo mērci var glabāt ledusskapī līdz 3 nedēļām.

Citronu mērce salātiem

Sastāvdaļas:
60 ml citronu sulas;
60 ml saulespuķu eļļas;
60 ml olīveļļas;
daži zaļie lociņi;
daži pētersīļu zariņi;
1 ½ tējkarotes cukura;
½ tējkarotes sinepju pulvera;
¼ tējkarotes sāls;
⅛ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana
Sasmalcina lociņus un pētersīļus. Sajauc visas sastāvdaļas traukā ar blīvi noslēdzamu vāku un labi sakrata.

Sinepju mērce salātiem

Sastāvdaļas:
20 grami majonēzes;
2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote parastā etiķa;
1 ½ tējkarotes galda sinepju.

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Mērci var glabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.

Asā laima salātu mērce

Sastāvdaļas:
80 ml olīveļļas;
60 ml sarkanvīna etiķa;
4 ēdamkarotes laima sulas;
3 tējkarotes laima miziņas;
1 ēdamkarote sojas mērces;
1 ēdamkarote medus;
1 daiviņa sasmalcināta ķiploka;
1 tējkarote malta kumīna;
½ tējkarote paprikas pārslu vai malta sarkanā pipara;
½ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ievieto traukā ar blīvi noslēdzamu vāciņu un labi sakrata. Tad ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Pirms izmantošanas vēlreiz sakrata.

”Cēzara” salātu mērce

Sastāvdaļas
120 ml saulespuķu eļļas;
60 grami anšovu filejas eļļā;
3 olu dzeltenumi;
2 ķiploka daiviņas;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
2 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ēdamkarotes sarīvēta parmezāna;
1 tējkarote Dižonas sinepju;
šķipsniņa maltu melno piparu.

Pagatavošana:
Sasmalcina ķiplokus un anšovus. Sakuļ olu dzeltenumu, pievieno tiem sinepes, anšovus, ķiplokus, citronu sulu un visu samaisa. Nepārtraukti maisot pievieno olīveļļu. Kuļ līdz izveidojas viendabīga masa. Tāpat maisot pievieno arī saulespuķu eļļu. Tad pievieno sieru un piparus un atkal visu labi sajauc.
Šo salātu mērci var glabāt ledusskapī dažas dienas.

Franču salātu mērce

Sastāvdaļas:
80 ml olīveļļas;
60 ml baltvīna etiķa;
¼ maza sīpola;
1 ēdamkarote tomātu pastas;
1 ēdamkarote medus;
½ tējkarotes sinepju.

Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolus un sablenderē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.

Aveņu mērce salātiem

Sastāvdaļas:
120 ml olīveļļas;
70 grami svaigu vai saldētu aveņu;
60 ml baltvīna etiķa;
1 ½ ēdamkarotes sasmalcinātu sīpolu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc un sablenderē līdz viendabīgai masai. Šo salātu mērci var glabāt ledusskapī 10 – 14 dienas. Pirms izmantošanas mērce ir jāsamaisa.

Zemeņu – piparmētru mērce salātiem

Sastāvdaļas:
220 grami zemeņu;
85 grami medus;
60 ml baltvīna etiķa
60 ml augu eļļas;
¼ maza sīpola;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
7 svaigas piparmētru lapas.

Pagatavošana:
Sīpolu sasmalcina. Visas sastāvdaļas izņemot eļļu sablenderē līdz viendabīgai masai. Nepārtraukti maisot pamazām pievieno eļļu.
Mērce var glabātie ledusskapī līdz trīs dienām. Pirms izmantošanas tā ir jāsamaisa.

Ingvera apelsīnu salātu mērce

Sastāvdaļas:
120 grami dabiska jogurta;
2 ēdamkarotes apelsīnu sulas;
1 tējkarote cukura;
¾ tējkarotes svaigi sarīvēta ingvera;
¼ tējkarotes sāls;
¼ tējkarotes izžāvētas apelsīna miziņas;
šķipsniņa kajēnas piparu;
šķipsniņa malta kanēļa.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sablenderē līdz viendabīgai masai. Pirms izmantošanas mērce ir jāatdzesē ledusskapī.
Mērci var glabāt ledusskapī līdz trīs dienām.

Salātu mērce ar avokado

Sastāvdaļas:
1 gatavs avokado;
180 ml olīveļļas;
60 ml baltvīna etiķa;
viena citrona sula;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sablenderē avokado, etiķi, citrona sulu, sāli un piparus. Turpinot blenderēt pamazām pievieno eļļu un turpina procesu līdz izveidojas viendabīga masa.
Mērci var glabāt ledusskapī līdz trijām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

6 + fourteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.