10 iemesli, kāpēc auto salonā nepatīkami ož

10 iemesli, kāpēc auto salonā nepatīkami ož

Ja jums ir nācies saskarties ar smakojošu auto salonu, jūs noteikti zināsiet, cik nepatīkami tas var būt. Reizēm to var novērot taksometros un tomēr visnepatīkamāk ir tad, ja smird personīgās mašīnas salons. Lai no šīs problēmas atbrīvotos vispirms ir jānoskaidro, kādi var būt smaku parādīšanās iemesli. Šādu iemeslu var būt ļoti daudz un tomēr lielākā daļa no tiem ir ļoti reti. Šī iemesla dēļ rakstā minēti tikai 10 visbiežāk sastopamie iemesli, kāpēc auto salonā nepatīkami ož.

Benzīns
Sākam tieši ar benzīnu, jo šīs auto smakas iemesls ir viens no pašiem bīstamākajiem. Ja auto salonā ož pēc benzīna, tas var liecināt par to, ka degvielas sistēmā ir parādījusies noplūde. Turklāt noplūde ir vienlīdz bīstama neatkarīgi no tā vai tā ir notikusi motora nodalījumā vai degvielas bākas rajonā. Šādā situācijā auto pēc iespējas ātrāk būtu jānogādā servisā un būs drošāk, ja tas tiks darīts ar auto evakuatora palīdzību.
Savukārt, ja noplūdes iemesls ir bagāžniekā novietota degvielas kanna, tad jāpārdzīvo būs galvenokārt par samērcēto paklājiņu. Protams, arī benzīna tvaiki nav diezko veselīgi un tādēļ no šīs smakas ir jācenšas pēc iespējas ātrāk atbrīvoties.

Eļļa
Eļļa nav tik bīstama kā benzīns, un tomēr arī tās smaka nav neko daudz patīkamāka. Visbiežāk šāda smaka rodas tādēļ, ka eļļa nonāk uz karstām auto detaļām, kur tā sāk degt.
Arī šīs problēmas risināšanu nevajadzētu atlikt, jo pastāv iespēja, ka eļļas līmenis var nepamanīti nokristies līdz kritiskajai atzīmei un rezultātā var rasties dzinēja bojājumi.

Sajūgs
Ja sajūtat asu smaku pēc nospolēšanas vai pēc kļūdainas ātrumu pārslēgšanas, ziniet, ka pie vainas visticamāk ir sajūgs. Parasti šādā situācijā smaka ātri izgaist, bet ja tā nepazūd pārāk ilgi, iespējams, ka ir vērts pārbaudīt sajūga stāvokli.

Bremzes
Mūsdienīgai labā stāvoklī esošai bremžu sistēmai nebūtu jāizdala nekādas nepiederošas smakas. Tomēr, ja zināma deguma smaka tomēr ir novērojama, visticamāk, ka pie vainas ir ieķīlējies bremžu klucis. Eksistē pāris veidu kā mājas apstākļos konstatēt šo bojājumu:
1. Visvienkāršākais veids. Pēc brauciena novērtējiet bremžu disku uzkaršanas līmeni. Noteikti nekādā gadījumā nevajag tiem pieskarties. Pilnīgi pietiks, ja pietuvināsiet tiem roku un šādi novērtēsiet izdalītā siltuma apjomu. Ja viens no diskiem izrādīsies karstāks nekā citi, tas visticamāk nozīmēs, ka ar to kaut kas nav kārtībā;
2. Nedaudz sarežģītāks veids. Izmantojot domkratu paceliet auto un tad pēc kārtas pagroziet visus riteņus. Skaņa un pretestības līmenis norādīs uz problemātisko riteni;
3. Vēl sarežģītāks veids. Jānoņem visi riteņi un jānovērtē bremžu kluču nodiluma pakāpe. Pārāk liels izdilums vienam ritenim vai vienas puses riteņiem norādīs uz problēmu.

Antifrīzs
Parasti antifrīzs smaržo saldeni un tādēļ to ir grūti sajaukt ar kaut ko citu. Ņemot vērā, ka dzesēšanas un apsildes sistēmas ir zināmā mērā saistītas, antifrīza smarža visai drīz ir sajūtama arī auto salonā.
Ja neesat pārliecināti par smaržas izcelsmi, varat pievērst uzmanību arī citām pazīmēm, kas liecina par antifrīza noplūdi. Piemēram, nedaudz aizsvīdis priekšējais stikls rajonā ap gaisa ieplūdes deflektoriem vai straujš līmeņa zudums izplešanās tvertnē.

Reaģenti
Dažreiz pat ļoti nepatīkamu smaku var radīt arī ceļu kaisīšanā izmantotie reaģenti, ja tie nokļūst uz uzkarsētām auto daļām. Piemēram, uz izplūdes gāžu sistēmas detaļām vai auto bremzēs.

Kondicionieris
Kondicioniera un arī klimata sistēmas darbība ir regulāri jākontrolē. Sasmacis gaiss no kondicioniera, to ieslēdzot, ir nepārprotama zīme, ka jādodas veikt kondicionēšanas sistēmas antibakteriālā apstrāde.

Mitrums
Viens no biežākajiem nepatīkamas smakas avotiem auto salonā ir mitri paklājiņi. Parasti pie tā ir vainojams uz tiem nonākušais lietus un sniegs. Šī situācija gan ir diezgan viegli labojama ar vienkāršu paklājiņu izžāvēšanu.

Tabakas izstrādājumi
Nepatīkama aromāta rašanās mašīnas salonā ir gandrīz neizbēgama, ja auto īpašnieks mīl smēķēt mašīnā. Tabakas dūmi diezgan ātri iesūcas auduma un plastikāta detaļas, un šajā gadījumā spēs palīdzēt tikai plaša ķīmiskā tīrīšana.

Atkritumi
Pats acīmredzamākais pēkšņa nesaprotama aromāta avots automobilī ir atkritumi. Piemēram, uz pakaļējā sēdekļa aizmirsti neapēsti produkti. Pūstošas un pelējošas ēdiena atliekas var meklēt apšuvuma kabatās, zem sēdekļiem un citos nomaļās auto salona un bagāžas nodalījuma vietās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.