10 interesanti salāti ar krabju nūjiņām

  • 2
  •  
  •  
  •  

Salāti ar krabju nūjiņām
10 interesanti salāti ar krabju nūjiņām

Ja tev garšo krabju nūjiņas, noteikti garšos arī vismaz daži no šeit minētajiem salātiem. Ja zini kādu krabju nūjiņu salātus, kas šeit nav minēti, lūdzu, uzraksti recepti komentāros.


Salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un olām

Sastāvdaļas:

  • 3 – 4 olas;
  • 250 grami krabju nūjiņu;
  • 1 gurķis(pēc vēlēšanās);
  • 250 grami konservētas kukurūzas;
  • sāls – pēc garšas;
  • nedaudz diļļu vai pētersīļu(pēc vēlēšanās);
  • 2 – 4 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Izvāra cietas olas, atdzesē un notīra. Nelielos kubiņos sagriež olas, krabju nūjiņas un gurķi(ja vēlaties pievienot gurķi). Pievieno kukurūzu, sāli un zaļumus. Tad pievieno majonēzi un visu sajauc.
Lasi arī mūsu rakstu Kā vārīt olas

Salāti no krabju nūjiņām, tomātiem, sieru un papriku

Sastāvdaļas:

  • 1 – 2 tomāti;
  • 200 grami krabju nūjiņu;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 100 grami cieta siera
  • 2 – 3 daiviņas ķiploku;
  • sāls – pēc garšas;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Sagriež no sēklām attīrītus tomātus, krabju nūjiņas un papriku palielos taisnstūra kubiņos. Ar rupju rīvi sarīvē sieru un pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un majonēzi Tad visu samaisa.

Salāti ar krabju nūjiņām, rīsiem, kukurūzu, olām un sieru

Sastāvdaļas:

  • 4 olas;
  • 80 – 100 grami rīsu;
  • 200 grami krabju nūjiņu;
  • 100 grami cieta siera;
  • puse sarkanā sīpola;
  • 200 grami konservētas kukurūzas;
  • nedaudz diļļu;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 2 – 3 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Jānovāra olas un rīsi. Krabju nūjiņas un siers ir jāsagriež nelielos kubiciņos, bet sīpols ļoti smalki. Cieti novārītas olas ir jāsarīvē uz rupjas rīves. Tad jāpievieno kukurūza, sasmalcinātas dilles, sāls, pipari un majonēze. Pēc tam viss jāsajauc.
Lasi arī rakstu Kā vārīt rīsus.

Salāti no krabju nūjiņām, kāpostiem, paprikas un āboliem

Sastāvdaļas:

  • 1 ābols;
  • nedaudz citrona sulas;
  • puse Pekinas kāposta;
  • puse sarkanās paprikas;
  • 120 grami krabju nūjiņu;
  • sāls – pēc garšas;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana:
Uz rupjas rīves sarīvē nomizotu ābolu, tad uzlej nedaudz citrona sulas un samaisa. Citrona sula ir nepieciešama, lai ābols nekļūtu tumšs. Sasmalcina kāpostu un sagriež papriku garos salmiņos. Krabju nūjiņas ir jāizjauc un jāsagriež tievās plēksnēs. Tad pievieno olīveļļu un sāli, un visu kārtīgi samaisa.

Salāti no krabju nūjiņām, marinētiem un svaigiem gurķiem, kukurūzu un olām

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 150 grami krabju nūjiņu;
  • puse svaiga gurķa;
  • 1 marinēts gurķis;
  • 150 grami konservētas kukurūzas;
  • Dažas sīpola loksnes;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Jānovāra cietas olas, jāatdzesē un jānoloba. Krabju nūjiņas sagriež vidēja lieluma gabaliņos, bet gurķus un olas sagriež kubiciņos. Tad pievieno kukurūzu, sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus un majonēzi. Visu samaisa.


Salāti ar krabju nūjiņām, mīdijām, kāpostiem, papriku un sojas mērci

Sastāvdaļas:

  • dažas Pekinas kāpostu lapas;
  • dažas salātu lapas;
  • 1 gurķis;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 100 grami krabju nūjiņu;
  • 100 grami vārītu mīdiju;
  • 1 daiviņa ķiploka;
  • daži ķiršu tomātiņi(pēc vēlmes)
  • 1 tējkarote sinepju;
  • 1 tējkarote medus;
  • 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote sojas mērces;
  • puse citrona;
  • pipari – pēc garšas;
  • sāls – pēc garšas.

Pagatavošana:
Rupji sagriež Pekinas kāpostus un salātus. Tad gurķi, papriku un krabju nūjiņas sasmalcina garos, tievos salmiņos. Pievieno mīdijas, sasmalcinātu ķiploku un pēc vēlēšanās var pievienot arī lielos gabalos sagrieztus ķiršu tomātus.
Tad ar lāpstiņu sakuļ sinepes ar medu, kuļot pievieno eļļu, sojas mērci, citrona sulu un piparus.
Salātiem pievieno sāli un sagatavoto mērci un visu sajauc.

Salāti ar krabju nūjiņām, ananāsiem, sieru un olām

Sastāvdaļas:

  • 4 olas;
  • 250 grami krabju nūjiņu;
  • 250 grami konservētu ananāsu;
  • 100 grami cieta siera;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Jānovāra cietas olas, tad tās jāatdzesē un jānoloba. Vienādos kubiņos sagriež olas, krabju nūjiņas un ananāsus. Sieru ar var sagriezt tādos pašos kubiņos vai sarīvēt uz cietas rīves. Pievieno majonēzi, samaisa un tad salātus uz pusstundu ievieto ledusskapī.

Salāti ar krabju nūjiņām, pupiņām un papriku

Sastāvdaļas:

  • 250 grami krabju nūjiņu;
  • 1 sarkans sīpols;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 200 grami konservētu vai vārītu pupiņu;
  • nedaudz diļļu un pētersīļu;
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas;
  • 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka;
  • 1 tējkarote medus vai cukura;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • sāls – pēc garšas.

Pagatavošana:
Krabju nūjiņas sagriež vertikāli un uz pusēm, tad izjauc tievās plēksnītēs. Sīpolu sagriež pusapļos, bet papriku sagriež garos, tievos salmiņos. Tad pievieno pupiņas un sasmalcinātus zaļumus.
Atsevišķi sajauc citrona sulu, eļļu, sasmalcinātus ķiplokus, medu(vai cukuru), piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisa, pievieno salātiem un sajauc.

Salāti no krabju nūjiņām, kalmāriem, zaļiem zirnīšiem, olām un gurķiem

Sastāvdaļas:

  • 4 olas;
  • 3 – 4 kalmāru liemeņi;
  • 200 grami krabju nūjiņu;
  • 1 – 2 gurķi;
  • 200 grami konservētu zaļo zirnīšu;
  • dažas sīpola loksnes;
  • sāls – pēc garšas;
  • 3 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Cieti novāra olas, atdzesē un noloba. Kalmāru uz pāris minūtēm ieliek verdošā ūdenī, kuram pievienots sāls, pēc tam atdzesē. Kad kalmāri atdzisuši, tos sagriež tievos, garos salmiņos.
Olas, krabju nūjiņas un gurķus sagriež nelielos kubiņos. Tad pievieno zaļos zirnīšus, sasmalcinātus sīpolus, sāli un majonēzi. Beigās visu sajauc.

Salāti ar ceptām krabju nūjiņām, sēnēm, gurķi un olām.

Sastāvdaļas:

  • 1 burkāns;
  • 1 sīpols;
  • 6 – 8 šampinjoni;
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 250 grami krabju nūjiņu;
  • 2 olas;
  • puse gurķa;
  • nedaudz pētersīļu;
  • sāls – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • 1 ēdamkarotes citrona sulas.

 

Pagatavošana:
Uz rupjas rīves sarīvē burkānu. Smalkos kubiņos sagriež sīpolu. Sēnes sagriež lielos kubiņos. Uzkarsētā eļļā viegli apcep sīpolus un burkānus, pievieno šampinjonus un cep vēl dažas minūtes.
Sasmalcina krabju nūjiņas lielos gabalos un cep 3 – 4 minūtes. Tad atdzesē.
Novāra cietas olas un noloba. Tad sagriež nelielos kubiņos. Gurķi sagriež tievās daļiņās.
Visus sagatavotos ingredientus ievieto bļodā. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, sāli, piparus un citronu sulu, tad visu samaisa.


  • 2
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.