Kā atbrīvoties no celulīta

Kā atbrīvoties no celulīta
Kā atbrīvoties no celulīta

Celulīts ir vairāk kosmētiska nekā medicīniska problēma un tomēr, neskatoties uz to, ir neskaitāmi daudz sieviešu, kas ļoti vēlas no celulīta atbrīvoties.

Taču, lai no celulīta atbrīvotos, no sākuma ir jāsaprot, kā tas rodas.

Kā rodas celulīts

Patiesībā celulīts nav pati problēma, bet drīzāk tās sekas. Celulīts ir ārēja izpausme, kas liecina par strukturālām izmaiņām zemādas tauku slānī – hipodermā.

Nesabalansēta uztura rezultātā taukaudi sāk palielināties un deformēties, skartajos audos pasliktinās asinsrite, parādās tūska un, ja lietas labā nekas netiek darīts, deformētie taukaudi kļūst par cietiem mezgliem, kas tad arī rada tik daudzu nīsto celulītu.

Nesabalansēts uzturs nav vienīgais celulīta iemesls un tā rašanos var veicināt arī citi faktori:

  • Nekustīgs dzīvesveids kopā ar nepietiekamu fizisku slodzi
  • Kaitīgi ieradumi (smēķēšana un alkohola lietošana)
  • Hormonāli traucējumi
  • Asinsrites traucējumi
  • Iedzimtība

Kādas ir celulīta stadijas

Bez celulīta iemesliem ir jāpievērš uzmanība arī celulīta stadijām.
Pirmā stadija – vēl ne gluži celulīts. Kad celulīts vēl tikai rodas, tas vairāk izskatās pēc audu pietūkuma, nekā pēc celulīta. Arī otrajā stadijā nodevīgā “apelsīna miza” ir pamanāma tikai muskuļu sasprindzinājuma brīdī.
Trešajā stadijā celulīts jau ir labi redzams un ir jūtams izteikts pietūkums.
Savukārt ceturtajā stadijā celulīts jau nav vairs tikai ārējs defekts, bet nopietna problēma. Tauku mezgliņiem pieskaroties, var tikt justas sāpes, un asinsrite var būt jūtami traucēta. Šādā situācijā jau ir nepieciešama ārstu palīdzība.

Tomēr, ko var darīt kamēr ja celulīts jau ir parādījies, bet situācija vēl nav kritiska?

Kā atbrīvoties no celulīta

Veselīgs uzturs

Laikam viens no galvenajiem noteikumiem būs izvairīšanās no “ātrajiem” jeb vienkāršajiem ogļhidrātiem. Šādi produkti ir, piemēram, cukurs, medus, visi saldumi, augļi, sulas, saldināti jogurti un saldināti dzērieni, balto, rafinēto miltu izstrādājumi, baltie rīsi, kukurūzas miltu izstrādājumi, brokastu pārslas.
Nedrīkst aizmirst, ka jāseko ir arī tam, lai tiktu uzņemts pietiekams ūdens daudzums, jo bez ūdens nav iedomājama veselīga vielmaiņa.
Vēl ir jāpievērš uzmanība ar olbaltumvielām bagātam uzturam. Pārtiekot galvenokārt no ar olbaltumvielām bagāta uztura, organisms vairāk tērēs uzkrātos taukus, un tauku slānis pakāpeniski mazināsies.
Tāpat eksistē produkti, kuri pēc daudzu dietologu domām palīdz cīnīties ar celulītu. Šādu produktu vidū ir skābenie augļi(piemēram, kivi), citrusaugļi, banāni, kāposti, zaļumi, treknas zivis, avokado, šķiedrvielas, rieksti, žāvēti augļi. Rūpējies, lai tavā uzturā šo produktu būtu vairāk.

Sports

Fiziska slodze ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ļaus atbrīvoties no celulīta. Centies pēc iespējas vairāk kustēties un regulāri veltīt laiku sporta zālei vai citām fiziskām aktivitātēm.
Pietupieni un citi spēka vingrojumi palīdzēs cīnīties ar celulītu, bet aerobas slodzes dedzinās kalorijas un palīdzēs mazināt tauku slāni.

Dažus populārākos pretcelulīta vingrojumus var pavērot zemāk esošajā video.

Rūpes par veselību

Cenšoties atbrīvoties no celulīta, nedrīkst aizmirst arī par veselību.

  • Cieši pieguļošs apģērbs var traucēt asinsriti, bet augsti papēži rada papildus slodzi kāju asinsvadiem. Ņemot vērā, ka celulīts ir saistīts ar asinsriti, būs labāk ģērbties tā, lai tas nekaitētu veselībai.
  • Arī smēķēšana negatīvi ietekmē asinsriti un ādas stāvokli. Tādēļ par šo netikumu labāk aizmirst.
  • Par stresa negatīvo ietekmi ir daudz dzirdēts. Tas spēj kaitēt dažādu organismu sistēmu darbam un pat ietekmēt organisma hormonālo līdzsvaru.

Procedūras

Ar vienām procedūrām no celulīta atbrīvoties nav iespējams, tomēr tās var padarīt celulītu mazāk pamanāmu. Turklāt zināmā ziņā efektīvas var būt gan salonu, gan mājas procedūras kas samazina pietūkumu, veicina asinsriti un uzlabo ādas stāvokli.

Dažas no šādām procedūrām:

  • Kontrastaina duša
  • Infrasarkanie stari
  • RF procedūras
  • Masāžas
  • u.c. procedūras

Kosmētika

Lai celulīts kļūtu mazāk pamanāms var mēģināt izmantot arī dažādus kosmētikas līdzekļus. Piemēram, skrabji ar abrazīvām daļiņām kas noberž atmirušo ādu, uzlabo asinsriti un ādas tonusu.
Tāpat var pamēģināt arī dažādus krēmus, kuru sastāvā ir, piemēram, kofeīns, efeja, ginks, karnitīns un citi.
Kopumā gan jāsaka, ka kosmētiskie līdzekļi nevar būt efektīvi cīņā ar celulītu un labākais veids, kā atbrīvoties no celulīta ir veselīgs uzturs un sports.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eighteen − 11 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.