Kā stiprināt nagus un paātrināt nagu augšanu

Kā stiprināt nagus un kā paātrināt nagu augšanu
Kā nostiprināt nagus un paātrināt to augšanu

Stipri un veseli nagi ir ne tikai katras sievietes rota, bet arī neslikts cilvēka kopējā veselības stāvokļa indikators. Tomēr reizēm nagi sāk zaudēt savu izturību un tieši šādos brīžos kļūst aktuāls jautāju

ms, kā nostiprināt nagus un paātrināt to augšanu.

Parasti pie nagu stāvokļa pasliktināšanās ir ir vainojams kāds no šiem iemesliem:

  • Barības vielu trūkums. Iespējams, ka tās netiek uzņemtas pietiekošā daudzumā ar pārtiku.
  • Kontakts ar agresīvām ķīmiskām vielām. Šāds kontakts var būt nekvalitatīva nagu laka vai pat sadzīves ķīmija.
  • Pārdzīvojumi un stress.
  • Dažas slimības.

Šajā rakstā gan izskatīsim tikai pirmos trīs vienkāršākos punktus, gadījumus kad nagi kļuvuši trausli un tos neizdodas izaudzēt pietiekoši garus. Atjaunot nagu stiprību var divos veidos – iedarbojoties uz nagiem no ārpuses un iedarbojoties uz iekšējiem faktoriem.

Kā nostiprināt nagus iedarbojoties uz iekšējiem faktoriem
Parasti šādā gadījumā nākas papildināt savu uzturu ar nagiem nepieciešamiem vitamīniem un mikroelementiem. Zemāk uzskaitīsim visus svarīgākos nagiem nepieciešamos vitamīnus un mikroelementus.

1. Biotīns
No biotīna jeb vitamīna B7 ir atkarīga ne tikai nagu, bet arī matu un ādas veselība. Cilvēkam diennaktī būtu jāuzņem aptuveni 40 μg, tomēr īslaicīgi ir pieļaujamas arī lielākas devas.
Biotīnu var uzņemt ar subproduktiem un īpaši aknām, olām(ne jēlām), skābpiena produktiem(jogurts, biezpiens, krējums), mandelēm un lasi.

2. Citi B grupas vitamīni
Īpaši tas attiecas uz vitamīnu B9 un vitamīnu B12. Šie vitamīni ir nepieciešami eritrocītiem, kas apgādā visus cilvēka orgānus ar tiem tik ļoti nepieciešamo skābekli. Arī nagi nav izņēmums un tiem ir nepieciešams skābeklis, lai tie lai tie normāli augtu un būtu veseli.
Vitamīnu B9 jeb folijskābi var uzņemt ar zaļumiem, īpaši spinātiem, zemenēm, upenēm, citrusaugļiem, pupām, zirņiem, mandelēm, zemesriekstiem, austerēm, mīdijām, avokado.
Savukārt vitamīnu B12 var uzņemt ar aknām, lasi, foreli, liellopu gaļu un vistu olām.
Lasiet arī rakstu Produkti ar augstu B vitamīnu saturu

3. Dzelzs
Dzelzis ir nepieciešams, lai organisms varētu pārvietot skābekli no plaušām uz citām ķermeņa daļām un pārnest atpakaļ ogļskābo gāzi. Ja organismam dzelzs pietrūkst, tas nespēj saražot pietiekoši daudz hemoglobīna un tas, protams, nav nekas labs, ne nagiem, ne visam pārejam ķermenim.
Dzelzi var uzņemts ar gaļu un zivīm, subproduktiem(aknas, sirdis), spinātiem, kāpostiem, brokoļiem, pupiņām, vistu olām, riekstiem un sēklām, žāvētiem augļiem

4. Magnijs
Piedalās daudzās bioķīmiskās reakcijās, no kurām ir atkarīga ne tikai nagu, bet arī visa organisma stāvoklis. Magnija ieteicamā diennakts deva ir aptuveni 300 – 400 mg dienā. Magnijs nevar nosaukt par grūti pieejamu un tomēr to pilnībā neuzņem visai ievērojama pasaules iedzīvotāju daļa.
Magnijs ir atrodams, piemēram, pilngraudu maizē un putrās, spinātos, kāpostos un citos zaļos lapu dārzeņos, kā arī mandelēs, zemesriekstos un kvinojā.
Lasi arī rakstu 10 ar magniju bagāti pārtikas produkti

5. Omega 3 taukskābes
Domāju, ka par Omega 3 taukskābju labajām īpašībām būs dzirdējis gandrīz katrs un, ja to trūkst no tā cieš arī nagi.
Omega-3 taukskābes var atrast treknās zivīs – lasī, forelē, skumbrijā, tuncī. Tāpat tās ir atrodamas grieķu riekstos, olās, čia sēklās un lineļļā.

6. Vitamīns C
Vitamīns C ir nepieciešams kolagēna ražošanai. Savukārt kolagēns, kuram ir vairāki tipi, ir nepieciešams gandrīz visam ķermenim un tajā skaitā arī nagiem.
Ir zināms, ka vitamīna C trūkums var padarīt nagus trauslus un palēnināt to augšanu.
Vitamīnu C var atrast citrusaugļos, upenēs, zemenēs un citos.
Vairāk par produktiem, kuros atrodams vitamīns C, avotiem lasiet rakstā 9 dabiski un viegli pieejami vitamīna C avoti.

7. Cinks
Lai nagi būtu veseli un skaisti, būs nepieciešams arī cinks.
Cinku var atrast ķirbju sēklās, saules puķu sēklās, liellopu aknās un liellopu gaļā, mandelēs, cietajos sieros un citos pārtikas produktos.

Kā stiprināt nagus no ārpuses
Nagi var kļūt trausli, ja tiem trūkst mitruma, bet mitruma trūkumu var radīt dažādi faktori, piemēram, sauss gaiss telpās vai kontakts ar agresīvām ķīmiskām vielām. Pat ieradums mazgāt traukus bez gumijas cimdiem var kaitēt nagiem.
Attiecīgi, lai nagi atkal kļūtu veseli un stipri, ir nepieciešams parūpēties par to mitrināšanu. Eksistē vairāki veidi, kā to panākt un mēs uzskaitīsim dažus populārākos.

Kā stiprināt nagus mājas apstākļos

1. Eļļas vanniņas
Šim mērķim derēs, piemēram, olīveļļa, kokosriekstu eļļa, kviešu dīgstu un citas eļļas. Eļļa ūdens vanniņā jāuzsilda līdz ķermeņa temperatūrai un tad tajā uz 5 – 10 minūtēm ir jāievieto pirkstgali. Tad pirksti ir jāizņem un jānoslauka ar papīra salveti, tomēr ne pilnībā. Nedaudz eļļas ir jāatstāj uz kutikulas un naga. Procedūra jāveic katru dienu divu nedēļu garumā. Kurs jāatkārto ik pēc 2 vai 3 mēnešiem.

2. Eļļas masāža
Nagu apakšējās daļas masāža uzlabo asinsriti un attiecīgi palielina iespēju, ka nagi augs veselāki un stiprāki. Masāžu var apvienot ar eļļas vanniņām un veikt to, kad nagi ir noslaucīti ar papīra salveti vai veikt to kā atsevišķu procedūru.
Masāža jāveic katram pirkstam aptuveni no 1 līdz 2 minūtēm. Lai tiktu sajusts efekts, pietiks ja to atkārtos reizi vienā vai divās dienās.

3. Bišu vasks
Vasks pulē nagu un izveido uz tā plānu kārtiņu, kas neļaus no nagiem zaudēt mitrumu. Mīkstināts vasks ir jāiemasē nagos katru vakaru. Procedūra jāveic pusotru vai divas nedēļas.

Kā stiprināt nagus ar pirktajiem līdzekļiem
Aptiekās un veikalos var atrast ļoti daudz dažādu nagu kopšanas līdzekļu. Visbiežāk šie līdzekļi mēdz būt divu veidu – mitrinošas maskas nagiem un nagus stiprinoši nagu lakām līdzīgi līdzekļi.

Šādu līdzekļu sastāvā var būt ļoti daudz dažādu līdzekļu, tomēr visbiežāk tajos ir atrodams kāds no šiem:

  • Keratīns. Keratīns ir olbaltumvielas, kurām piemīt mehāniska izturība un no kurām sastāv nagi, mati, putnu spalvas, knābji, ragi utt.
  • Glicerīns. Glicerīna uzdevums ir mitrināt nagus un kutikulu.
  • Vitamīni A, C, E. Vitamīni nepalīdzēs jau izaugušajiem nagiem, bet var palīdzēt būt stiprākiem jaunajiem nagiem un paātrinās to augšanu.

Ko darīt, lai nagi būtu stipri

  • Jācenšas neaizrauties ar nagu atrašanos ūdenī. Pārāk liels mitruma daudzums var būt tikpat kaitīgs kā mitruma trūkums un var padarīt nagus trauslākus.
  • Jāizmanto gumijas cimdi, mazgājot traukus un saskaroties ar citu sadzīves ķīmiju.
  • Jāatbrīvojas no pieraduma grauzt nagus.
  • Katru dienu jālieto mitrinošs roku krēms.
  • Censties pārāk neaizrauties ar pārāk biežu nagu krāsas maiņu, jo tas var padarīt nagus sausākus un trauslākus.
  • Izvairīties no nagu lakas noņēmējiem, kuri satur acetonu.

Ja, neskatoties uz visām pūlēm, nagu stāvoklis neuzlabojas vai ja nagi maina krāsu, formu, tekstūru, ir vērts griezties pēc palīdzības pie dermatologa. Pastāv iespēja, ka vainīgs ir svarīgu barības vielu trūkums vai pat kāda nopietnāka veselības problēma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 + sixteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.