Kā izvēlēties pašu gatavāko un garšīgāko meloni

Kā izvēlēties meloniČetri ļoti vienkārši, bet noderīgi padomi, kā izvēlēties pašu gatavāko un gardāko meloni tirgū vai veikalā.

1. Apskati meloni
Uz melones mizas nedrīkst būt nekādu plaisu, iegriezumu, dūrienu vai iespiedumu.
Caur šādām lielākām vai mazākām plaisām melones mīkstumā var nonākt baktērijas un netīrumi. Izteikti iespiedumi visticamāk liecina par to, ka melone ir pārgatavojusies vai nepareizi transportēta.
Savukārt uz melones mizas atrodamās zaļas vietas liecina, ka melone vēl nav pilnībā nogatavojusies.

2. Saspied meloni
Kā jau tika minēts iepriekšējā punktā, spēcīgi izteikti iespiedumi neko labu par melones kvalitāti neliecina. Tomēr tajā pašā laikā melone nedrīkst būt arī pārāk cieta.
Nedaudz saspiežot gatavu meloni, tai vajadzētu būt viegli elastīgai un tā nedrīkst mainīt krāsu.
Pārgatavojusies vai pat bojāta melone būs pārāk mīksta, savukārt negatava melone būs akmens cieta un neelastīga.

3. Pasmaržo meloni
Kvalitatīvai un gatavai melonei ir arī patīkami jāsmaržo. Vairums cilvēku uzskata, ka melonēm piemīt patīkams medains aromāts, bet daži cilvēki gatavas melones smaržā spēj sajust arī bumbiera, ananāsa un vaniļas notis.
Ja melones smarža vispār nav jūtama vai ja tā ir vāji izteikta, visticamāk, ka melone vēl nav gatava un tā nebūs īpaši garšīga.

4. Nosver meloni
Gatava un sulīga melone būs salīdzinoši smaga. Ja nākas izvēlēties no vairākām vienāda izskata melonēm, vislabāk būs izvēlēties to meloni, kura ir vissmagākā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

nineteen − 6 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.