Ka izklaidēt bērnu bez telefona

Ka izklaidēt bērnu bez telefona
Reizēm gadās, ka bērns ir noguris, palicis niķīgs vai jums vienkārši ir jānosit laiks, bet līdz nav ne grāmatas, ne rotaļlietu. Bieži šādās situācijās mēs vienkārši iedodam bērniem telefonu, kas kā zināms nav tā pati vērtīgākā nodarbe. Tāpēc nākamreiz šādā situācijā nesteidzies dot bērnam telefonu, vispirms neizmēģinot kādu no šiem veidiem, kā izklaidēt bērnu bez telefona.

Uzmini melodiju
Šai spēlītei būs nepieciešams, lai tu spētu nodungot populāras melodijas puslīdz līdzīgi oriģinālam. Vienkārši nodziedi kādu melodiju no multfilmas vai kāda bērnu raidījuma un palūdz, lai bērns to uzmin.

Kas ir pazudis?
Šī spēle būs piemērota, ja jūs atrodaties kafejnīcā vai līdzīgā vietā. Paņem vairākus dažādus priekšmetus novieto tos uz galda un palūdz, lai bērns tos uzmanīgi apskata. Tad palūdz bērnam aizgriezties un paslēp kādu no priekšmetiem. Kad bērns atgriežas atpakaļ, viņam vēlreiz ir jāapskata galds un jānosaka, kurš priekšmets ir pazudis.

Uzmini kas es esmu
Šajā spēlē tev ir jāiedomājas kāds dzīvnieks, bet bērnam tas ir jāuzmin. Bērns var uzdot dažādus uzvedinošus jautājumus. Piemēram: “Tev ir ragi?”, “Vai tu dzīvo siltās zemēs?”, “Kādā krāsā tu esi?”, “Vai tev ir spārni?”

Pieskaries pie..
Spēlējot šo spēli, bērnam ir jāpieskaras pie noteiktas krāsas priekšmeta. Aiztikt var mēbeles, apģērbu, grāmatas un citus priekšmetus, līdz kuriem bērns var aizsniegties. Ja ir iespēja pārvietoties netraucējot citiem cilvēkiem, padariet spēli kustīgāku.

Atrod noteiktas formas priekšmetus
Šī spēle būs piemērotāka mazākiem bērniem. Paskaties apkārt un pajautā vai bērns redz kādas noteiktas formas priekšmetu. Piemēram: “Vai tu redzi kaut ko apaļu?” vai “Vai tu redzi kaut ko taisnstūrainu?”

Es kaut ko redzu
Izvēlies kādu jums abiem redzamu priekšmetu un saki: “Es kaut ko redzu un tas… Kas tas ir?” Piemēram: “Es kaut ko redzu, un tas ir dzeltens. Kas tas ir?” Bērnam ir jāuzmin, kas tas ir. Ja bērns jau pazīst burtus un saprot, kā tiek veidoti vārdi, var nosaukt priekšmeta pirmo burtu.
Mazākiem bērniem uzdevumu var vēl nedaudz atvieglot un nosaukt vairākas priekšmeta īpašības.

Atrod atšķirību
Arī šīs spēle derēs mazākiem bērniem. Spēlei būs nepieciešams papīrs un pildspalva. Sadali lapu četrās daļās un trijās iedaļās uzzīmē vienādas figūras, bet ceturtajā atšķirīgu. Piemēram, trīs puķītes un vienu ābolu vai trīs trīsstūrus un vienu kvadrātu. Bērnam, protams, ir jāuzmin, kura no figūrām atšķiras.
Ja bērns jau ir lielāks, uzdevumu var nedaudz sarežģīt trīs sektoros uzzīmējot vienu figūru skaitu, bet ceturtajā citu. Piemēram, trīs sektorus ar pieciem trīsstūriem, bet ceturto ar četriem.

Vienkāršas mīklas
Izdomā un uzdod bērnam atminēt vienkāršu mīklu. Piemēram: “Tam ir četras kājas un liela, plakana galva, bet tas nav dzīvnieks. Kas tas ir?”

Uzmini kurā rokā
Pavisam vienkārša spēle, pavisam īsam brīdim. No sākuma parādi, ka tavās rokās nekā nav, tad paņem vienā rokā kādu nelielu priekšmetu, piemēram, monētu vai konfekti, liec rokas aiz muguras, vairākas reizes pārvieto priekšmetu no vienas rokas uz otru un tad ļauj, lai bērns uzmin, kurā rokā atrodas priekšmets.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 + twelve =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.