Pieci iemesli, kāpēc ir labi būt resnam

Pieci iemesli, kāpēc ir labi būt resnam
Vasara ir tuvu, un tevi vajā vēlme nomest kādu kilogramu? Tomēr vēl nesteidzies pirms neesi izlasījis šo rakstu. Eksistē vismaz pieci zinātnē balstīti iemesli, kāpēc ir labi būt resnam. Ienāc un uzzini kādi tie ir!

Mēs visi jau no bērna kājas zinām, ka pārāk liels svars ir visu nelaimju sakne. Tomēr kā izrādās, pētnieki ir atraduši vismaz piecus liekā svara nestus ieguvumus. Galvenais, nerādi šo rakstu savai sievai. 😉

Mazāks risks iegūt reimatoīdo artrītu
Neskatoties uz to ka tu visticamāk par šo slimību neko neesi dzirdējis, reimatoīdais artrīts ir diezgan nopietna un nepatīkama slimība, kuras ārstēšana aprobežojas tikai ar sāpju mazināšanu.
Tomēr ir arī kāda laba ziņa. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka paaugstināts ķermeņa masas indeks pazemina šīs slimības attīstības risku. Liekais svars gan palielina slodzi uz kauliem un locītavām tomēr vienlaikus šāda cilvēka organisms izstrādā hormonus, kas traucē slimībai attīstīties.
Interesanti gan ir tas, ka liekais svars aizsargā no šīs slimības tikai vīriešus. Tāpēc nākamreiz kad apēdīsi kaut ko treknu un kalorijām bagātu tu vari uzskatīt, ka dari to tāpēc, lai aizsargātu sevi no šīs nepatīkamās slimības.

Mazāks risks iegūt vecuma vājprātību
Kāds britu profesors spēja pierādīt, ka cilvēkiem ar lieko svaru ir par 18% mazāks risks iegūt vecumu vājprātību nekā cilvēkiem, kuriem ir normāls ķermeņa svars. Šajā pētījumā, kurā esot piedalījušies aptuveni 2 miljoni cilvēki, noskaidrojās arī tas, ka cilvēki ar lieko svaru retāk cieš no vitamīnu D un E trūkuma, bet tas ir viens no faktoriem, kas veicina vecuma vājprātības veidošanos.
Tiesa, kā trūkumu var minēt to ka cilvēki ar lieko svaru ir lielāks risks saslimt ar sirds un sirds asinsvadu slimībām, diabētu un hipertoniju, bet tas var nozīmēt to ka šie cilvēki līdz vecuma vājprātībai var arī nenodzīvot.

Labāka imunitāte
Kādā citā Čikāgā veiktā pētījumā noskaidrojās, ka tauku uzkrājumi šūnu līmenī mijiedarbojas ar imūnsistēmu un palīdz tai cīnīties ar slodzēm. Savukārt vēdera rajonā atrodošies tauki paātrina šūnu reģenerāciju, bet tas nozīmē, ka dažādas brūces un rētas sadzīst ātrāk nekā cilvēkiem ar normālu svaru.

Labāk attīstīta reģenerācija
Tauki tevi aizsargā no infekcijām, mikrobiem un dažos gadījumos pat no lodēm, tauki arī nāk palīgā brīžos, kad tev vajag atveseļoties. Kaut kādā ziņā tauki ir kā katalizators, kas paātrina reģenerācijas procesu. Taukaudi uzlabo ķermeņa aizsargmehānismus sniedzot tam tik svarīgās enerģijas rezerves un pretiekaisuma iedarbību.
Tādēļ neskatoties uz to, ka pilnīgiem cilvēkiem ir lielāka nosliece uz dažādām slimībām, vienlaikus tiem ir mazāka iespēja no šīm slimībām nomirt. Resnajiem cilvēkiem mirstība no sirds asinsvadu slimībām ir četras reizes mazāka nekā to slaidākajiem līdzcilvēkiem. Tāpēc ēd droši – tas var izglābt tavu dzīvību.

Ilgāks dzimumakts
Nu un uz beigām pats galvenais! Resnie vīrieši gultā ir izturīgāki nekā to muskuļotākie un slaidākie biedri. Liekais svars dzimumakta ilgumam pievieno vidēji 7,3 minūtes. Šī tik vērtīgā ieguvuma iemesls ir jāmeklē estradiola hormonā, kas vispār gan skaitās sieviešu hormons. Estradiols tiek izstrādāt vēdera lieko tauku gadījumā, un tieši šis hormons ir vainīgs pie orgasma aizkavēšanās.
Tāpēc nākamreiz kad tavi draugi jokos par tavu lieko svaru, neaizmirsti ieminēties par šo mazo ieguvumu.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 × 4 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.