4 iemesli, kāpēc neizdodas sakrāt naudu

4 iemesli kāpēc neizdodas sakrāt naudu
Katrs no mums tiecas pēc bagātības vai vismaz pēc finansiālas neatkarības. Tomēr vienlaicīgi ļoti daudz cilvēku atzīst, ka neprot naudu uzkrāt un neprot ar savu naudu rīkoties. Tad nu mēģināsim noskaidrot, kādi ir tie iemesli, kāpēc mums neizdodas sakrāt naudu.

Lai saprastu vai tu tiešām neproti krāt, ir jāatbild uz dažiem vienkāršiem jautājumiem:
Vai tev ir nācies izjust vainas sajūtu par saviem (ne tiem pašiem praktiskākajiem) pirkumiem?
Vai tev ir sanācis iedzīvoties parādos?
Vai tev šķiet, ka eksistē kāds melnais caurums, kurā izkūp visi tavi ietaupījumi?
Ja vismaz uz diviem no šiem jautājumiem tu atbildēji pozitīvi, ir diezgan skaidrs, ka tu neproti rīkoties ar naudu. Un tu tāds neesi vienīgais.

1. Tu velc garumā
Kāpēc gan tev nesākt krāt naudu tūlīt pat? Nav vērts gaidīt kādu milzu ķibeli kas beidzot pamudinās tevi sākt veidot savu personīgo “rezervju fondu”. Īpaši jau ja ņem vērā to ka ja šāda ķibele beidzot notiks, bet tev nekādu rezervju nebūs tad tev tiešām neklāsies viegli. Sāc krāt tūlīt. Un nav būtiski cik liels vai neliels būs tavs pirmais ieguldījums, svarīgi ir tas ka šāds ieguldījums būs. Nezini kā sākt krāt naudu? Lasi rakstu kā sakrāt naudu.

2. Tu esi sava dzīvesveida upuris
Absolūti lielākā daļa cilvēku uzskata, ka ienākumu līmeņa paaugstināšanās automātiski ietver arī izdevumu pieaugumu. Tomēr patiesībā tas tā ir tikai daļēji. Reizēm kopā ar papildus ienākumiem parādās arī papildus pienākumi kas prasa izdevumus. Tomēr pārsvarā mēs sākam tērēt vairāk ne tāpēc, ka mums to nākas darīt, bet gan tāpēc ka mēs to varam darīt. Tā, protams, nav liela problēma, ja vien tev nav mērķa izveidot vismaz nelielus uzkrājumus, bet ja tu tomēr vēlies nedaudz ietaupīt, mēģini apdomāt vai tev tiešām ir vajadzīgs uzvalks par pieciem simtiem, ja agrāk tevi pilnīgi apmierināja uzvalks par diviem simtiem.

3. Tu uzskati, ka nauda (tās tērēšana) padara tevi spicāku
Masu kultūra aktīvi popularizē ideju, ka nauda ir tas spēks, kas ļauj kontrolēt cilvēku attieksmi pret tevi un pie reizes arī visu tavu sociālo dzīvi. Un tik tiešām ikreiz kad tu uzvelc augstu statusu apliecinošu apģērbu vai kādā citā veidā demonstrē savu augsto ienākumu līmeni, lielākās daļas cilvēku attieksme pret tevi mainās. Tomēr cik ielā mērā tev šādi virspusēji kontakti vispār ir svarīgi? Var saprast, ka pieglaimīgi viesmīļi un naudas kāru sieviešu uzmanība padara tavu dzīvi nedaudz patīkamāku, tomēr vai tiešām tev interesē tāda “uzmanība” kas tiek izrādīta nevis tev, bet gan tavai naudai? Jeb tu varbūt tomēr vēlies, lai tevi ciena tavas personības dēļ?

4. Tu neuzskati, ka uzkrājumi ir kas svarīgs
Nē, protams, ka kapitāla uzkrāšanai nav jākļūst par tavas dzīves mērķi un jēgu vienlaicīgi. Tomēr lai iemācītos naudu uzkrāt, uzkrāšanas procesu vajag uztvert kā kaut ko līdzīgu darbam, kuru jāpilda rūpīgi un atbildīgi.
Tas, ka tu sāksi veidot uzkrājumus vēl nenozīmē, ka tu pārstāsi dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un kļūsi nelaimīgs vai kaut kādā ziņā apdalīts. Uzkrāt naudu nozīmē to, ka tu ieguldi savā nākotnē. Tas labs un svarīgs darbs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

17 − 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.