10 fakti par kefīru

10 fakti par kefīru

Daudzi no mums lieto kefīru ik dienas, tomēr ne visi zina, cik patiesībā kefīrs ir veselīgs. Lasi desmit veselīgus faktus par kefīru!


1. Kefīrs ir probiotiķis
Tikai vienā kefīra glāzē ir vairāk nekā divi triljoni pienskābo baktēriju un dažādi citi mikroorganismi, kas labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību. Tieši pateicoties tam, kefīrs ļaus jums izvairīties no aizcietējumiem un neļaus veidoties zarnu infekcijām.

2. Kefīrs ir B grupas vitamīnu avots
Kefīrs ir vairāku B grupas vitamīnu avots. Starp šiem vitamīniem ir vitamīns B12, kurš ir nepieciešams asinsrades un nervu sistēmām. Vitamīns B1 kurš palīdz mums cīnītie ar stresu, vitamīns B7 jeb biotīns kas uzlabo ādas, nagu un matu stāvokli.

3. Kefīrs stiprina imunitāti
Aptuveni 70% imūnkompetento šūnu atrodas cilvēka zarnu traktā un tieši tāpēc ir ļoti svarīgi regulāri lietot uzturā tādus produktus – probiotiķus, kuri satur dzīvus mikroorganismus un kuri uzlabo zarnu darbību. Kefīrs ir tieši viens no šādiem produktiem.

4. Kefīrs pazemina holesterīna līmeni
Kefīrs ir viens no produktiem, kuru regulāri lietojot tas spēj pazemināt “sliktā” holesterīna līmeni un tādējādi pazemināt insultu un sirdslēkmju rašanās risku.

5. Kefīrs nomierina
Pateicoties tam ka kefīrs satur aminoskābi triptofānu, kurš piedalās melatonīna un serotonīna sintēzē kefīram piemīt viegli relaksējošs efekts

6. Kefīrs satur olbaltumvielas
Kefīrs ir lielisks veids kā uzņemt papildus olbaltumvielu devu. 100 gramu kefīra satur tikai aptuveni 45 kalorijas, 2 gramus tauku un aptuveni 4 gramus olbaltumvielu.

7. Organisms kefīru uzņem labāk nekā pienu
Daudziem cilvēkiem ir problēmas ar piena uzņemšanu jo to organisms slikti pārstrādā laktozi. Pateicoties tam, ka kefīrā laktoze ir daļēji pārvērtusies par pienskābi, cilvēka organisms to uzņem ievērojami labāk nekā pienu.

8. Kefīrs ir lielisks kalcija avots
175 grami kefīra satur aptuveni 20% no ieteicamās dienas kalcija normas. Bet kalcijs, kā zināms, ir nepieciešams kauliem un zobiem.

9. Kefīrs ir bagāts ar antioksidantiem
Kefīru uzskata par ilgdzīvotāju dzērienu, un viens no iemesliem kāpēc kefīram tiek piedēvēta šāda reputācija, ir augstais antioksidantu līmenis tā sastāvā. Kā zināms tad brīvie radikāļi bojā šūnas un tas noved pie priekšlaicīgas organisma novecošanas. Tomēr ja ikdienā regulāri tiek uzņemta ar antioksidantiem bagāta pārtika tas šo procesu palēnina un tādējādi iespējams ilgāk saglabāt jaunību.

10. Kefīrs lieliski remdē slāpes
Skābenais un liesais kefīrs lieliski remdē jūsu slāpes. Mēģiniet par to atcerēties nākamās vasaras karstajās dienās un pārsaldinātās,neveselīgās ar kalorijām bagātās limonādes vietā izvēlaties vēsu un veselīgu kefīru:)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twelve − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.