Kā pārstāt pirkt nevajadzīgas lietas

Droši vien katrs reiz ir gājis uz veikalu tikai pēc maizes, bet atgriezies no tā ar lielu maisu dažādu kārumu, bez kuriem mierīgi varēja arī iztikt. Ja arī tu esi bijis šādā vai līdzīgā situācijā, tad piedāvājam tev iepazīties ar dažiem padomiem kas ļaus tev patikt “Nē” nevajadzīgiem pirkumiem!

Viltīgie veikalnieku triki sāk tevi ietekmēt uzreiz, kā tu esi iegājis pa lielveikala durvīm.

Kādas tad ir izplatītākās veikalnieku manipulācijas, ar kurām tie mūs piespiež nopirkt nevajadzīgas vai neplānotas lietas?

  • Kad cilvēks ierauga veikalā 50% atlaidi vai to ka kādai precei ir pievienota dāvana tad visticamāk cilvēks ļausies impulsam un šo preci nopirks pat ja tā viņam nav vajadzīga. Šajā gadījumā parasti iegūst tikai veikala īpašnieki, jo šādas akcijas ļauj tiem atbrīvoties no nepieprasītām, neaktuālām vai precēm, kurām tuvojas to derīguma termiņa beigas. Veikala īpašnieki no šādām akcijām tāpat gūs peļņu, tikai mazāku nekā tika plānots.
  • Lai pircējs pavadītu vairāk laika veikalā tiek izmantota mūzika un patīkams apgaismojums.
  • Produkti, kuri ir dārgāki nekā citas to alternatīvas, tiek novietotas acu līmenī.
  • Līdz pat 90% to veikala apmeklētāji, kuri piekrīt kāda produkta bezmaksas degustācijās šo produktu arī nopērk. Pat ja šis produkts tiem nav īpaši vajadzīgs.
  • Piena un maizes nodaļas parasti atrodas veikala dziļākajā galā. Un cilvēki, kuri atnāk uz veikalu tikai pēc šiem produktiem, ir spiesti iziet cauri visam veikalam pa ceļam paņemot arī tādus produktus kurus tie nav plānojuši pirkt.

Kā pārstāt pirkt nevajadzīgas lietas pārtikas veikalā

Sastādi visu tev nepieciešamo pārtikas produktu sarakstu un aprēķini, cik daudz naudu tev tam aptuveni vajadzēs.

Paņem līdz tādu naudas summu kas nepārsniedz šo tavu limitu.

Pirms došanās uz veikalu noteikti paēd. Jo kā zināmi tad izsalkuši cilvēki nopērk vairāk pārtikas produktu.

Ja neplāno lielus pirkumus, tad neņem pirkumu ratiņus. Labāk paņemt groziņu.

Nepērc daudz pārtikas produktu ar īsu derīguma termiņu. Katru gadu cilvēki izmet milzīgu pārtikas daudzumu tikai tāpēc ka šai pārtikai ir beidzies derīguma termiņš.

Kad stāvi rindā pie kases, lai apmaksātu savu pirkumu, neskaties uz šajā zonā izvietotajiem sīkajām precēm. Nepērc šīs preces ja tās nav tavā pirkumu sarakstā. Tā vietā tad labāk rēķini savu pirkumu kopējo summu.

Kā pārstāt pirkt nevajadzīgu apģērbu

Zema cena nav nopietns arguments nevajadzīgas preces pirkšanai.

Pārstāj apmeklēt interneta veikalus ar lētām un ne īpaši kvalitatīvām drēbēm.

Neseko katrai jaunai modes tendencei, tā vietā labāk uzticies savam stilam. Lai cik moderns nebūtu apģērbs, pirmām kārtām padomā vai tas tev piestāv un par to ka aktuāls tas var būt visai īsu brīdi. Atceries modi uz apaviem ar spiciem purngaliem?

Ja nevari izšķirties vai tev šī lieta ir vajadzīga, vai nē, pāris dienas atturies no šī pirkuma. Pārsvarā gadījumu cilvēki otrajā dienā atsakās no šādiem pirkumiem. Dažreiz pat pietiek ar pāris stundām, lai cilvēks saprastu, ka šis pirkums tam nemaz nav tik vajadzīgs.

Ja tu esi no tiem cilvēkiem, kuriem iepirkšanās ļauj noņemt stresu, tad atrod citu alternatīvu stresa noņemšanai.

Netērē savu naudu nevajadzīgām lietām, tā vietā labāk atliec to ceļojumam vai nepieciešamiem lielākiem pirkumiem. Ja savādāk nevari, noguldi lieko naudu depozītā. Procenti gan šobrīd ir smieklīgi, bet vismaz naudu izdosies neiztērēt.

One thought on “Kā pārstāt pirkt nevajadzīgas lietas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twelve + 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.