Kā atšķiras turīgo un nabadzīgo cilvēku ieradumi

Viss sākas ar ieradumiem. Tieši ieradumos slēpjas jūsu panākumu vai neveiksmju iemesli. Jums var šķist, ka jūsu tik ierastās ikdienas nodarbes nekādi neietekmē jūsu dzīvi, tomēr tas tā nebūt nav.

Toms Korlejs (Tom Corley) ir veicis pētījumu, pēc kuru rezultātiem ir publicējis grāmatu “Rich Habits – The Daily Success Habits of Wealthy Individuals”.
Šajā pētījumā piecu gadu laikā tika novēroti vairāk nekā 200 turīgu cilvēku. Šie cilvēki tika atlasīti pēc to gada ienākumu lieluma, kuriem bija jābūt vismaz 160 tūkstošiem ASV dolāru. Salīdzināšanai tika atlasīta vēl viena cilvēku grupa, kuras respondentu gada ienākumi bija zem 35 tūkstošiem ASV dolāru. Šīs divu grupu salīdzināšanas rezultātā tika novērotas būtiskas atšķirības abu grupu cilvēku ikdienas ieradumos.
Pētījuma autors izdalīja veselu rindu īpatnību, kuras tika bieži sastaptas turīgo cilvēku grupā, un ļoti reti to cilvēku vidū kuri bija grupā ar pieticīgajiem ienākumiem. Kādas bija izteiktākās bagāto un trūcīgo cilvēku ieradumu atšķirības?

Bagātie cilvēki vienmēr atceras par saviem mērķiem
Bagātie cilvēki cenšas nekad neaizmirst par savu galveno mērķi un ik dienas pielika pūles tā sasniegšanā. Bagātie cilvēki var izplānot savu rīcību vairākus gadus uz priekšu un pieskaņot savu rīcību šim plānam. 62% bagāto cilvēku apgalvoja, ka viņi nekad neaizmirst par saviem mērķiem, kamēr trūcīgo cilvēku grupā šādi apgalvoja tikai 6%

Bagāti cilvēki vienmēr zina ko šodien darīs
81% nodrošinātu cilvēku izmanto dažādus plānotājus, sarakstus un dažādas tiešsaistes laika plānošanas servisus. Tie pieraksta savus ikdienas mērķus un fokusējas uz to sasniegšanu. Tajā pašā laikā trūcīgo cilvēku grupā, laika plānošanas nozīmību izprata tikai 19% cilvēku.

Bagātie neskatās televizoru
No turīgo cilvēku grupas 67% cilvēku skatījās televizoru mazāk, kā stundu dienā. Trūcīgo cilvēku vidū šādu televīzijas skatītāju bija tikai 23%. Vēl kāda interesanta īpašība bija, ka tikai 6% bagāto cilvēku skatījās realitātes šovus, kamēr trūcīgo cilvēku grupā šādu realitātes šovu skatītāju bija 78%.

Bagātie lasa, bet ne izklaides dēļ
86% bagāto cilvēku apgalvoja, ka viņi mīl lasīt, tam piekrita arī 26% cilvēku no trūcīgo cilvēku grupas. Atšķirības bija izvēlētās literatūras klāstā. 88% nodrošināto cilvēku lasīja dažādu pilnveidošanās literatūru, kamēr trūcīgo cilvēku grupā šādu literatūru lasīja tikai 2%.

Bagātie pilnībā nododas darbam
Neskatoties uz to ka bagāti cilvēki jau daudz ir sasnieguši, viņi joprojām pilnībā nodevās darbam. 81% no viņiem apgalvoja ka viņi dara daudz vairāk nekā no viņiem prasīja vadība. Un tikai 6% no viņiem nebija apmierināti ar savu darbu. Trūcīgo cilvēku grupā bija tikai 17% cilvēku, kuri pārsniedza savus darba pienākumus.

Bagāti cilvēki īpaši necer uz veiksmi
77% cilvēku no grupas ar pieticīgajiem ienākumiem mēdza reizēm piedalīties dažādās loterijās. No bagāto cilvēku grupas to mēdza darīt tikai 6 % cilvēku. Šis ir visai pārliecinošs pierādījums tam, ka bagātie cilvēki pirmām kārtām paļaujas uz sevi un saviem spēkiem.

Bagātie seko savai veselībai
Vairākās attīstītās valstīs(pārsvarā tādās kuras pārāk aizraujas ar ātrās apkalpošanas ēstuvēm un ģenētiski modificētu pārtiku) stalta un slaida figūra jau tiek uzskatīta par vienu no labklājības pazīmēm, kamēr cilvēki ar lieko svaru pārsvarā ir sastopami tieši nabadzīgajā sabiedrības daļā. Pētījumā šis pieņēmums tika apstiprināts. 57% cilvēku no turīgo cilvēku grupas skaitīja apēstās kalorijas. Kamēr grupā, kurā bija cilvēki ar pieticīgajiem ienākumiem par to uztraucās tikai 5% no cilvēkiem.

Protams nav teikts, ka pat viscītīgākā turēšanās pie bagāto cilvēku ieradumiem jums nesīs garantētu bagātību. Tomēr no otras puses, šie ieradumi var atvieglot jūsu ceļu pie panākumiem.

Avots

Bilde

One thought on “Kā atšķiras turīgo un nabadzīgo cilvēku ieradumi

  1. Kāda nozīme bagāts vai nabags? Lieta ir personības būtībā, ja kočoks ir iekšienē tukš un stulbs, tad nav jēga viņa garu ielikt citā kermenī… Personība ir vissvarīgākā daļa, tad seko gaļas maiss, kaut gan ārēji gaļas maiss jeb ķermenis nosaka visu…
    Cilvēki ir nevienlīdzīgi… Tas ir normāli šai sugai. Cilvēks taču evolucionēja no plēsoņas, nevis no zālēdāja… Ja attīstītos no aitas, tad domāšana būtu, iespējams, maigāka…
    Kāpēc cilvēki manto nevienlīdzību no paaudzes paaudzē???
    Cieņā, Skolnieciņš
    © Skolnieciņš 1999-bezgalība ¦~{

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 11 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.