Dīvainas fobijas, kas ir radušās vai aktualizējušās pēdējā gadsimta laikā

Dīvainas fobijas, kas ir radušās vai aktualizējušās pēdējā gadsimta laikā

Katrs no mums no kaut kā baidās, un tā tas ir bijis visos laikos. Tomēr ir arī tādas bailes kuras ir radušās pavisam nesen, un par kurām vēl pirms gadiem 15 -20 neviens pat nenojauta.
Pierastās un jau sen zināmās fobijas pamazām atkāpjas jaunu, modernās pasaules radītu baiļu priekšā. Rakstā apkopotas 25 dīvainākās fobijas kuras ir radušās pēdējā gadsimta laikā.

1. Antefamafobija
Antefamafobija ir bailes no tā, ka cilvēki pārtrauc runāt tiklīdz kā jūs ienākat telpā. Parasti šī fobija mēdz veidoties darbā.

2. Ahmenofobija
Ahmenofobija ir bailes no tā, ka tā rinda kurā jūs esat iestājies virzīsies uz priekšu lēnāk, nekā blakus rinda(šķiet es pats arī esmu no tās cietis😃). Vienīgais risinājums kā cīnīties ar šīm bailēm ir ņemt līdz pietiekoši daudz radu vai draugu kas varēs ieņem vietu visās rindās.

3. Ankraofobija
Ankraofobija ir bailes no vēja. Cilvēki kuri cieš no šīs fobijas parasti vēlas uzturēties telpās.

4. Horofobija
Horofobija ir bailes no dejošanas(jā,no šīs es arī esmu cietis😃). Interesanti ir tas ka šīs fobijas slimnieku skaits ir pieaudzis tieši pēdējā laikā, kad ir kļuvuši populāri flešmobi ar dejošanu dažādās publiskās vietās.

5. Alodoksafobija
Alodoksafobija ir bailes no sveša viedokļa. Mūsdienās ir visai daudz cilvēku kuri ir tik ļoti atkarīgi no tā ko par viņiem domā citi cilvēki, ka tas tiem kļūst par īstu fobiju.

6. Atomosofobija
Atomosofobija ir bailes no atombumbu sprādzieniem. Jāatzīst ka šādas bailes mūsu nemierīgajos laikos ir visai normālas, un ņemot vērā mūsu lielo, neparedzamo kaimiņu, pat visai pamatotas.

7. Nukleomitofobija
Šī fobija ir līdzīga iepriekšējai. Nukleomitofobija ir bailes no atomieročiem. Mūsdienās diezgan izplatīta un pamatota fobija.

8. Arakibutirofobija
Arakibutirofobija ir bailes no tā ka zemesriekstu sviests pielips pie smaganām. Interesanti ka cietēji no šīs fobijas ir sastopami pat starp šī produkta cienītājiem.

9. Socionetfobija
Socionetfobija ir bailes no sociālajiem tīkliem, un šī fobija ir parādījusies pavisam nesen. Pēc būtības šī fobija ir bailes no tā ka cilvēku var izsekot.
Šī fobija izpaužas tā, ka cilvēks baidās pievienoties sociālajiem tīkliem, jo viņa nelabvēļi var izmantot šī cilvēka kontā publicēto informāciju viņa šantāžai vai izsekošanai. Personīgi man šī fobija liekas pavisam normāla un pamatota.

10. Karbofobija
Karbofobija ir bailes no ogļhidrātiem. Cilvēki kas no šīs fobijas cieš var pat pilnībā atteikties no cukura un cietes lietošanas, kas visai daudz ir miltu produktos, kartupeļos, rīsos un citos pārtikas produktos.

11. Katahelofobija
Katahelofobija ir bailes tikt izsmietam. Šī fobija atgādina bailes no citu cilvēku viedokļa.

12. Cenofobija
Cenofobija ir bailes no tukšām istabām. Cilvēki kuri cieš no šīs fobijas nevar izturēt istabas bez mēbelēm un citiem interjera priekšmetiem.

13. Hlorofobija
Hlorofobija ir bailes no zaļās krāsas. Šī fobija ir diezgan reta. Cilvēki kuri cieš no šīs fobijas nevar izturēt zāli, kokus un citus zaļus augus un priekšmetus.

14. Konsekotalefobija
Konsekotalefobija ir bailes ķīniešu un japāņu izmantotajiem ēdamkociņiem. Šī fobija ir kļuvusi populāra līdz ar ķīniešu un japāņu restorānu izplatību.

15. Kiberfobija
Kiberfobija ir bailes no datoriem. Parasti no tās cieš vecāki cilvēki kuriem ir jāapgūst jaunās tehnoloģijas.

16. Politikofobija
Politikofobija ir nepatika pret politiku un visu kas ar to ir saistīts. Reizēm šī nepatika var pārvērsties par īstu fobiju.

17. Omfalofobija
Omfalofobija ir bailes no nabas. Šos cilvēkus pārņem īsta panika kad kāds pieskaras to nabai, un arī paši šie cilvēki baidās pieskarties citu cilvēku nabai. To cilvēku skaits kas cieš no šīs fobijas patstāvīgi pieaug, un tas tiek skaidrots ar to ka pieaug tendence nēsāt apģērbu ar atklātu vēderu.

18. Kosmikofobija
Kosmikofobija ir bailes no kosmosa un dažādām ar kosmosu saistītām dabas parādībām.

19. Autofobija 
Autofobija ir pataloģiskas bailes no vientulības.

20. Domatofobija
Domatofobija ir spēcīgas bailes no mājām un citām celtnēm. Īpaši spēcīgas bailes izraisa augstceltnes.
Šīs fobija ir veidojusies līdz ar ātri augošajām pilsētām un to milzīgajiem debesskrāpjiem.

21. Kainofobija
Kainofobija ir uzmācīgas bailes no jauniem priekšmetiem, situācijām un lietām.

22. Hronofobija
Hronofobija ir bailes no tā ka laiks nepielūdzami iet uz priekšu.

23. Makrofobija
Bailes no ilgstošas gaidīšanas. Saistīta ar pieaugošo zvanu centru popularitāti.

24. Ritifobija
Ritifobija ir bailes no grumbām, īpaši populāra starp sievietēm. Botoksa injekciju popularitātes pieaugums tiek skaidrots ar šo fobiju. Personīgi es gan domāju ka tas ir saistīts ar popkultūru, bet nu tas ir mans subjektīvais viedoklis.

25. Retterofobija
Retterofobija ir bailes kļūdīties vārdu rakstībā, nepareizi izvēloties burtus. Īpaši popularitāti iemantojusi ar datoru un mobilo telefonu parādīšanos.

Par citām dīvainām un ne tik dīvainām fobijām var uzzināt fobiju uzskaitījumā

Avots

Bilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.