10 iemesli ēst ābolus

Desmit veselīgi iemesli ēst ābolus.

1. Āboli satur šķīstošās šķiedrvielas kuras uzlabo gremošanu un samazina iespējamos zarnu trakta traucējumus. Šīs šķiedrvielas arī palīdz kontrolēt insulīna līmeni, attīra organismu un izvada toksīnus, kā arī veicina tādu smago metālu kā svins un dzīvsudrabs izvadīšanu no organisma.

2. Ābolos esošais pektīns veicina holesterīna līmeņa samazināšanos. Kā zināms tad paaugstināts holesterīna līmenis var novest pie artēriju nobloķēšanas, kas savukārt draud ar smadzeņu asinsrites traucējumiem un insultu. Kā arī sirdslēkmēm, koronāro sirds slimību, miokarda infarktu, stenokardiju un daudzām citām slimībām kuras var izraisīt paaugstināts holesterīna līmenis.

3. Kā noskaidrojuši pētnieki, tad apēdot nedēļā piecus ābolus pazeminās risks saslimt ar elpošanas orgānu slimībām, piemēram, astmu.

4. Atbilstoši ķīniešu medicīnai, āboli nostiprina sirdi, remdē slāpes un palīdz kakla slimību gadījumos.

5. Veselīgi ir ne tikai paši āboli, bet arī dažādi no tiem izgatavoti produkti. Piemēram lietojot uzturā ābolu etiķi tas var palīdzēt novērst nierakmeņu veidošanos.

6. Pētījumi ir pierādījuši ka ābolu lietošana ikdienā palīdz ādas slimību ārstēšanā.

7. Kā noskaidrojās kādā Brazīlijā veiktā pētījumā, tad ja pirms ēšanas apēdīsiet vienu ābolu, tas var ievērojami paaugstināt jūsu ievērotās diētas efektivitāti. Tās sievietes kuras sekoja šim padomam un apēda ābolu pirms katras ēdienreizes, zaudēja par 33% vairāk svara nekā tās sievietes kuras šo noteikumu neievēroja.

8. Ābolā ir tikai aptuveni 50 – 80 kaloriju, un tajos vispār nav tauku.

9. Ābolos ir daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielām. Ābolos ir vitamīni C, A, flavonoīdi, fosfors, dzelzs un kalcijs. Arī āboli ir arī kālija avots, savukārt kālijs veicina sirds veselību. Interesanti ir tas,  ka jo mazāks ābols jo vairāk tajā vitamīnu un minerālvielu.

10. Sarkanie āboli uzlabo atmiņas funkciju un samazina iespēju saslimt ar vēzi. Āboli arī palīdz saglabāt urīnceļu veselību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

six + two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.