10 noteikumi, kā saglabāt drošību nakts laikā

10 noteikumi, kā saglabāt drošību nakts laikā

Nav tā ka mēs dzīvotu valstī ar kādu no augstākajiem noziedzības līmeņiem pasaulē, tomēr mūsu valsts noziedzības līmenis nebūt nav arī tas pats zemākais Eiropas Savienībā( Eiropas Savienības noziedzības statistika ).Lai nu kā, bet nekad nav par ļaunu zināt dažus vienkāršus piesardzības pasākumus gadījumos, kad gadās nonākt kādā šaubīgā situācijā. Īpaši, ja dzīvojiet rajonā ar augstāku noziedzības līmeni.

1. Nepievērsiet sev lieku uzmanību
Nav nekādu šaubu, ka sieviete augstpapēžu kurpēs, šauros, īsos svārciņos un nevērīgi uz pleca uzmestu somiņu pievērsīs sev ne mazums uzmanības, un kāds slikts cilvēks var šo somiņu izraut vai nodarīt vēl ko ļaunāku. Nav pilnīgi precīzu parametru pēc kuriem noziedznieki izvēlas savus upurus, un pastāv iespēja, ka kaut kādos galīgi spiedīgos apstākļos noziedznieks varētu uzbrukt pirmajam satiktajam cilvēkam, tomēr jo mazāk uzmanības jūs sev pievērsīsiet, jo lielākas iespēja, ka veiksmīgi nokļūsiet mājās.

2. Labi apdomājiet savu vakara maršrutu
Izslēdziet no sava mājupceļa ceļus cari lieliem, tukšiem laukumiem, jaunbūves, rūpnieciskās zonas, nomaļus parkus, ceļus gar garām, pamestām celtnēm, ejas zem estakādēm, pazemes un virszemes pārejas kurās nemēdz būt cilvēki, ielas ar skaļiem naktsklubiem un dzertuvēm, citus neapgaismotus ceļus kuros nemēdz būt cilvēki. Vislabāk doties mājās ir gar labi apgaismotiem ielām un ceļiem kur jūs esat labi redzams.

3. Nav vērts iet pa tumšām ielām skatoties savā telefonā
Gaisma no jūsu telefona ekrāna pievērsīs jums papildus uzmanību.

4. Pārvietojieties cilvēku pūlī
Kad jūs izkāpjat no autobusa vai vilciena cenšaties pārvietoties kopā ar pārējiem izkāpušajiem cilvēkiem, nesaīsiniet savu ceļu pa tumšām taciņām vai citiem tumšiem celiņiem. Iespēja, ka kāds jums uzbruks cilvēku klātbūtnē ir ļoti maza.

5. Paziņojiet mājiniekiem kādā laikā jūs izejat, cik daudz laika aizņems mājupceļš un pa kādu ceļu dosieties mājās.
Tas palīdzēs vieglāk aprēķināt cikos jums jābūt mājās un sacelt trauksmi, ja pa ceļam ar jums kaut kas notiks.

6. Ja jūs jau laicīgi ziniet, ka jums būs vēlu jāatgriežas mājās, cenšaties nevilkt dārgu apģērbu, kurš varētu likt noziedzniekiem domāt, ka no jums tie varētu gūt labu laupījumu.

7. Atceraties ka nepatikšanas var sagādāt ne tikai noziedznieki un laupītāji. Bieži uz ielām savācas grupas ar cilvēkiem reibumā, kuri ar var radīt dažādas konflikta situācijas. Neprovocējiet šādus cilvēkus, nerunājiet ar tiem. Ja tomēr konflikts ir izveidojies un jums draud nopietnas briesmas, pievērsiet apkārtējo uzmanību ar saucieniem pēc palīdzības, ja ir iespēja – izsauciet policiju.

8. Uzbrukt var ne tikai uz ielas, bet arī kāpņu telpā.
Nekad nekāpiet liftā kopā ar nepazīstamiem cilvēkiem. Ja jums seko aizdomīgi cilvēki, pirms ieejat kāpņu telpā, piezvaniet mājiniekiem un palūdziet lai jūs sagaida. Gadījumā ja jums tomēr uzbrūk, zvaniet pie visām durvīm un skaļi sauciet pēc palīdzības. Vislabāk cilvēki noreaģēs uz saucieniem par ugunsgrēku.

9. Jāuzmanās ir arī automobilistiem
Izslēdzot dzinēju nesteidzieties atvērt durvis un izkāpt. Uzreiz paņemiet somiņu un vērtīgākās mantas lai noziedznieki nevar atraut blakus sēdētāja durvis, ātri paķert jūsu mantas un aizbēgt. Bez aplaupīšanas briesmām, eksistē vēl iespēja ka nolaupīs jūsu automobili veidā ka noziedznieki jūs vienkārši izsēdinās no mašīnas un paši aizbrauks. Tas gan vairāk attiecas uz dārgu auto īpašniekiem. Esiet uzmanīgi, atstājiet mašīnu labi pārredzamos stāvlaukumos, jo noziedznieki visbiežāk izmanto tumšas teritorijas aiz dažādām ēkām un krūmiem vai kokiem.

10. Ja jums draud un pieprasa atdot kaut kādu jūsu īpašumu – nedomājot piekrītiet.
Nekādi telefoni, dārglietas vai nauda nav jūsu dzīvības vērti. Tomēr pacentieties atcerēties pēc iespējas vairāk detaļu par jūsu pāri darītāju. Runas manieri, tetovējumus, rētas, apģērbu, augumu, matu krāsu, acu krāsu, sejas kontūras un citas noziedznieku raksturojošas īpašības. Un pēc aplaupīšanas noteikti griezieties policijā, paziņojot visu ko jūs paspējāt atcerēties par šo noziedznieku vai noziedzniekiem. Vislielākās iespējas noķert noziedznieku ir tieši uzreiz pēc nozieguma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.