Kā sākt jaunu dzīvi

Dzīve ir ne tikai sarežģīta, bet arī interesanta lieta. Tajā blakus sadzīvo gan labais un ļaunais, gan skumjas un prieks, gan mīlestība un naids. Tomēr dzīve ir skaista tieši savas dažādības dēļ, un tu nekad nezini ko tev nesīs rītdiena – panākumus vai vēl vienu neveiksmi. Un pat ja tu šobrīd piedzīvo ne labākos laikus, un tev šķiet ka tava dzīve ir sagrauta, ir vērts atcerēties ka vienmēr var sākt visu no jauna.

Pagātne lai paliek pagātnē
Bezizejas situācijās cilvēki nokļūst dažādu iemeslu dēļ, kādam tā ir šķiršanās, īpašuma vai darba zaudējums, vēl kādam tāds iemesls ir tuva cilvēka nāve vai smaga slimība. Jums šobrīd ir ļoti smagi, tomēr noticis ir tas kas ir noticis un tas jau ir pagātnē. Pie šīs jūsu mazā pasaules gala noveda noveda kaut kādu notikumu ķēde, un jums no šī gadījuma ir jāgūst mācība lai nākotnē nekas tāds neatkārtotos.
Nav nekādu šaubu ka jūs bezgalīgi analizēsiet notikušo un vainosiet sevi vai kādu citu notikušajā. Tomēr atceraties ka nav jēgas domāt par to kas būtu, ja būtu savādāk. Pagātni nevar izmainīt, un neviens nezina kas būtu noticis savādāk ja notikumi būtu ritējuši savādāk, vai notikušais būtu mainījies jums par labu, vai viss būtu vēl sliktāk. Lai cik grūti tas arī nebūtu, cenšaties domās vairs pie notikušā neatgriezties un nešaustīt sevi pārmetumos. Iemācieties priecāties par jaunu dienu, un domāt pozitīvi.

Novērtējiet savus aktīvus
Lai sāktu jaunu dzīvi, novērtējiet kas jums pieder uz pašreizējo brīdi. Visticamāk ka pirmā atbildes būs – nekas, tomēr tā tas nav. Jūs esat nodzīvojis zināmu gadu skaitu, un jūs vairs nesat tik bezspēcīgs kā tikko piedzimis bērns. Ir uzkrāta dzīves pieredze, apgūtas profesionālas prasmes un zināšanas un jau balstoties tikai uz šo var sastādīt plānu nākotnei.
Iespējams ka jums ir kaut kādi ietaupījumi vai nevajadzīgas mantas kuras var pārdot. Iespējams ka pagātnē jūs esat bijis turīgs cilvēks, vai ieņēmis augstu posteni, tomēr tagad nevajadzētu kautrēties un ķerties pie jeb kura puslīdz pieņemama darba.

Apkārtne
Jūs sāciet dzīvi no jauna, tomēr jūs neesat viens. Paskatieties sev apkārt, jums ir radi un draugi, paziņas un kolēģi. Kāds var palīdzēt ar darbiem, vēl kāds ar padomu. Nekautrējaties – griežaties pie šiem cilvēkiem pēc palīdzības.
Internetā ir pietiekoši daudz vietņu kurās apvienojas cilvēki ar noteiktām kopējām interesēm. Reāla un virtuāla komunikācija nesīs savus augļus un jūs gūsiet dubultu labumu. Pirmais būs tāds ka jūs padalīsieties ar savu nelaimi, un kā zināms – jo vairāk cilvēkiem jūs par savām problēmām pastāstiet, jo mazākas tās šķitīs priekš jums, un otrs labums būs tāds ka palīdzība var atnākt no turienes, no kurienes jūs to vismazāk gaidījāt.
Kā nozīmīgs atspaids pirmajam laikam var būt kaut kādi sociālie dienesti vai citas brīvprātīgo palīdzības programmas. Tās jums var palīdzēt ar dažādām bezmaksas konsultācijām par juridiskiem jautājumiem vai sniegt psiholoģisku atbalstu. Kā arī palīdzēt ar naktsmītni un pārtiku.
Lasiet arī mūsu rakstu kā iegūt darbu caur pazīšanos ja jums šādu pazīšanos nav.
Depresija
Nav šaubu par to ka nopietnas dzīves problēmas var radīt nopietnu depresiju. Ciešanas protams ir jāpārdzīvo, bet aizrauties ar to nevajag jo as var ievilkties un tad prasīt nopietnu ārstēšanu. Jūsu organisms ir nenovērtējams resurs par kuru ir jārūpējas un kurš ir jāsargā jebkuros apstākļos. Bieži dzīves grūtajos laikos cilvēki meklē atvieglojumu alkoholā, tomēr tas ir ļoti bīstams ceļš, un palīdzēt tas nekādi nespēj.
Viens no veidiem kā sakārtot domas pēc stresa ir nodarbošanās ar fiziskām aktivitātēm. Veselā miesā vesels gars. Un tieši vesels gars ir tas kas jums ir vajadzīgs lai atbrīvotos no negatīvām domām, pārstātu uztraukties un tiešām sāktu dzīvot no jauna. Atrodiet sev piemērotu aktivitātes veidu un sāciet ar to regulāri nodarboties. Pat ja jūs nevarat atļauties sporta klubu apmeklējumus, nodarbības svaigā gaisā ir pieejamas visiem. Sports disciplinē, bez tam pēc sporta nodarbību beigām organisms izdala hormonus kuri uzlabo garastāvokli un paaugstina emocionālo noturību un noturību pret stresu.

Perspektīvas
Paskatieties uz sevi un savu situāciju no pozitīvās puses. Vai daudziem cilvēkiem rodas iespēja sākt savu dzīvi no jauna? Pamēģiniet sākt nodarboties ar to ko nekad neesat darījis tādējādi pierādot sevi un savu vērtību. Bez tam, stresa situācijās cilvēkos parādās slēpti talanti kuri no sākuma var kļūt par vaļasprieku, bet laika gaitā kļūt par profesionālu nodarbi.
Dodiet sev psiholoģisku uzstādījumu ticēt sev, savām spējām, sava rakstura pozitīvajām īpašībām. Un ja jūs jūtiet ka kaut kādu īpašību jums pietrūkst – sāciet tās attīstīt. Iepazīstiet sevi un apkārtējo pasauli un nebaidieties riskēt. Jo kā zināms, tad labāk nožēlot izdarīto nekā neizdarīto.
Esiet pārliecināts un darbīgs un tad jums nešaubīgi sanāks sākt dzīvi no jauna. Pat ja tas nenotiks ar pirmo mēģinājumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

17 − fourteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.