Seši pasaules dārgākie šķidrumi

Seši pasaules dārgākie šķidrumi

Ne pārā nopietns pasaules dārgāko šķidrumu tops.

6.vieta – Nagu laka
Pirmajā brīdī nebūt nešķiet ka nagu laka varētu iekļūt šajā topā, bet ja sākam rēķināt cik daudz nagu lakas ir vienā iepakojumā, sanāk ka nagu laka ir godpilnās sestās vietas ieguvēja.
Nagu lakas cena ir aptuveni 250 ASV dolāri par litru.

5. vieta – Cilvēku asinis
Pretēji populārajam mītam ka pateicoties attīstītajai asins donoru kustībai asinis ir viegli iegūstamas, tās tomēr nav lētas. Asiņu cenu sastāda to savākšanas, uzglabāšanas un transportēšanas izmaksas.
Cilvēku asiņu cena ir aptuveni 397 ASV dolāri par litru

4. vieta – Smaržas “Chanel Nr. 5”
Šīs droši vien ir pašas slavenākās smaržas uz pasaules, un arī ar interesantu vēsturi. Šīs Koko Šaneles radītās smaržas satur aptuveni astoņdesmit komponentus, no kuriem viens no dārgākajiem ir simts lapu rozes eļļa. Šīs smaržas ir lietojušas tādas slavenības kā Merlina Monro, Katrīna DEnēva, Nikola Kidmena, Odrija Tatu, kā arī daudzas citas.
Smaržu “Chanel Nr. 5” viena litra cena ir aptuvenu 6878 ASV dolāri.

3. vieta – LSD
LSD ir psihotropa narkotika kuru īpaši iecienījuši hipiji un citi apziņu paplašinošu vielu cienītāji. Šīs narkotikas ziedu laiki bija pagājušā gadsimta 60` un 70` gadi.
LSD viena litra cena ir aptuveni 32500. Šī daudzuma pietiktu lai apdullinātu aptuveni piecpadsmit tūkstošus cilvēku.

2. vieta – Karaliskās kobras inde
Karaliskās kobras kodiens var nogalināt cilvēku piecpadsmit minūšu laikā. Šīs čūskas kodiens var nogalināt pat ziloni. Ir bijuši gadījumi kad zilonis nomirst  četru stundu laikā pēc šīs čūsku koduma. Šīs čūskas inde jau sen tiek lietota medicīnā un tā ir daudzu zāļu sastāvā.
Karaliskās kobras indes viena litra cena ir aptuveni 40450 ASV dolāri

1. vieta – Skorpiona inde
Ir zināmi aptuveni 1750 skorpionu sugas. No kurām tikai aptuveni 25 izstrādā indi kas ir nāvīga cilvēkam. Kāpēc skorpiona inde ir tik dārga? Galvenais iemesls tam ir tas ka šo indi ir grūti iegūt un pēc tās ir milzīgs pieprasījums. Skorpiona indes sastāvā esošās olbaltumvielas reimatisma, insulta, zarnu iekaisuma, un pat smadzeņu vēža ārstēšanā.
Skorpiona indes cena ir vairāk kā desmit miljoni ASV dolāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.