Septiņas bezmaksas navigācijas lietotnes ar lejupielādējamām kartēm

Septiņas bezmaksas navigācijas lietotnes ar lejupielādējamām kartēm

Strauji tuvojas vasara un līdz ar to arī atvaļinājumu laiks. Savukārt atvaļinājumi nozīmē ceļojumus, bet ceļojot ir svarīgi zināt kur tu atrodies un uz kurieni tev ir jādodas. Šādā situācijā neaizvietojams palīgs ir navigācijas lietotnes. Ņemot vērā, ka ceļojot var sanākt nonākt diezgan vientuļās vietās, kurās nav interneta, ir labi, ja ir iespējams lejupielādēt kartes jau iepriekš. Piedāvājam nelielu sarakstu ar septiņām, iespējams labākajām navigācijas lietotnēm ar offline kartēm.

Google Maps

Neapšaubāmi pati populārākā karšu lietotne pasaulē, jo ir atrodama gandrīz katrā Android tālrunī un tā arī populārākā karšu lietotne App Store. Google Maps ir plašs funkcionāls un tas biežāk atrod tāda vietas, kuras citas karšu lietotnes neatrod. Tiesa ir gadījumi kad nepalīdz arī Google Maps, bet šādām situācijām eksistē kāds risinājums, ar kuru var atrast gandrīz jebkuru adresi Latvijas teritorijā, bet par to pastāstīšu raksta beigās. Google Maps ļauj arī lejupielādēt karšu fragmentu telefona atmiņā, lai vēlāk varētu lietot tos vietās, kur nav interneta vai tas ir ļoti dārgs. Lietotne spēj sastādīt auto, velo, kājāmgājēju un pat sabiedriskā transporta maršrutus. Iespējams, ka lejupielādējamo karšu apgabalu izvēle nav tā pati ērtākā, jo ne vienmēr ir ērti izvēlēties tieši to fragmentu, kuru vēlies un tomēr lejupielādēt var vairākus apgabalus un tādēļ ar šo mazo neērtību var samierināties. Jāpiebilst, ka lejupielādējamie apgabali ir derīgi vienu gadu un pēc šī laika tie tiks dzēsti, ja netiks laicīgi atjaunināti.

Google Maps Android lietotne
Google Maps iOS lietotne

OsmAnd — Maps & GPS Offline

Līdzīgi kā daudzās citās bezmaksas navigācijas lietotnēs, arī OsmAnd — Maps & GPS Offline izmanto OpenStreetMap karšu datus, un tas vienlaikus ir gan plus, gan mīnus. OpenStreetMap kartes papildina tūkstošiem lietotāju no visas pasaules un daudzviet kartē ir fiksēts katrs sīkums, bet var atrast arī tādas apdzīvotas vietas, kurās ir atrodamas tikai pašas galvenās ielas. Šī iemesla dēļ ne vienmēr ir atrodamas visas adreses un tas neapšaubāmi nav nekas patīkams, tomēr OpenStreetMap var atrasties arī tas, kas nav atrodams citās kartēs. OsmAnd spēj sastādīt auto, velobraucēju un kājāmgājēju maršrutus.
Bezmaksas versijā lietotne ļauj lejupielādēt septiņas valstu vai reģionu kartes. Dažas papildus funkcijas ir realizētas ar spraudņu palīdzību, un tie ir jāielādē papildus. Kopumā jāsaka, ka OsmAnd ir atrodamas diezgan daudz funkcijas, no kurām daļa ir bezmaksas un daļa maksas.

OsmAnd Android lietotne
OsmAnd iOS lietotne

Maps.me

Arī Maps.me izmanto OpenStreetMap karšu datus un līdzīgi kā abas iepriekšējās lietotnes, spēj izveidot maršrutus automašīnām, riteņbraucējiem un kājāmgājējiem. Pastāv arī iespēja plānot maršrutu metro, bet citu sabiedrisko transportu lietotne neatbalsta.
Lietotnē ir vēl dažas vairāk vai mazāk noderīgas funkcijas, kuru vidū ir offline meklēšana, brauciena plānošana ar grāmatzīmēm un pat viesnīcas rezervēšana. Pēdējai gan būs vajadzīgs internets. Maps.me ir pilnībā bezmaksas un ļauj lejupielādēt neierobežotu skaitu karšu.

Maps.me Android lietotne
Maps.me iOS lietotne

HERE WeGo: Maps & Navigation

Kādreiz vēl vecās Nokia laikos šī bija viena no vispopulārākajām(ja ne populārākā) navigācijas lietotnēm, kas tika mīlēta tās labo karšu un funkcionalitātes dēļ. Laikam ejot, tās kādreizējā labā slava ir pabālējusi un tomēr tā joprojām ir lietojama navigācija ar offline kartēm. Turklāt kartes nav ņemtas no OpenStreetMap un tādēļ spēj atrast adreses, kuras citas lietotnes ar šīm kartēm nespēj atrast. Tiesa, meklēšanai (īpaši offline režīmā) ir kāda nepatīkama īpašība, un proti meklējot adresi, meklēšana notiek tikai tajā apgabalā, kas ir redzams ekrānā. Tas nozīmē, ka, ja šobrīd skatāties Rīgas karti tad meklējot var neparādīties rezultāti kas ir, piemēram, Kuldīgā vai Rēzeknē. Turklāt īsti nepalīdz arī visas valsts ietilpināšanas ekrānā, jo tik un tā netiks atrastas visas vienādās adreses. Ar šo īpašību var sadzīvot, ja zināt, kurā kartes rajonā atrodas jūsu meklētā vieta un ja pirms meklēšanas to laicīgi ietilpināsiet ekrānā. Meklējot online režīmā situācija ir labāka un meklēšana notiek ātrāk un tomēr, lai tiktu atrastas pēc iespējas vairāk adrešu, ir ieteicams ietilpināt ekrānā visu karti. Tāpat jāpiebilst, ka lietotnei ir pazudušas balss norādes latviešu valodā, kaut kādreiz tādas bija. Navigācija spēj izveidot maršrutu autobraucējiem, kājāmgājējiem un arī sabiedriskajam transportam. Offline režīmā ir pieejama navigācija tikai automašīnām.

HERE WeGo Android lietotne
HERE WeGo iOS lietotne

MapFactor Navigator – GPS Navigation Maps

Šī lietotne strādā ar divu veidu kartēm – bezmaksas OpenStreetMap un maksas kartēm no TomTom. Tāpat eksistē arī maksas moduļi. Tomēr pat bezmaksas variantā ir pietiekoši daudz noderīgu funkciju un var lejupielādēt neierobežotu skaitu karšu. Lietotnē ir iespējams plānot maršrutu, kā arī ir pieejamas balss norādes vairākās valodās. MapFactor Navigator spēj sastādīt maršrutus vieglajām mašīnām, kravas mašīnām, velosipēdistiem un kājāmgājējiem. Līdzīgi kā citās, arī šajā navigācija lietotnē ir pieejams nakts režīms ar tumšāku krāsu gammu.

MapFactor Navigator Android lietotne
MapFactor Navigator iOS lietotne

Sygic GPS Navigation & Maps

Lietotnes bezmaksas variantā ir ierobežots pieejamo funkciju skaits un tomēr ar bezmaksas funkcionālu ir pilnīgi pietiekoši, lai veiksmīgi atrastu nepieciešamo adresi un līdz tai nokļūtu. No lietotnes plusiem jāmin salīdzinoši nelielais karšu lielums(Latvija 37 MB, Igaunija 37 MB, Lietuva 43 MB) un to visai labā precizitāte. Bezmaksas variantā kartes var atjaunot trīs reizes gadā. Nav ierobežojumu lejupielādējamo karšu skaitam. Savukārt mīnusu vidū būs nedaudz kaitinošās reklāmas un brīžiem nedaudz nestabilā darbība. Lietotne spēj sastādīt maršrutus automašīnām un kājāmgājējiem.

Sygic Android lietotne
Sygic iOS lietotne

Offline Organic Maps Hike & Bike

Vēl kāda mazāk zināma un pilnībā bezmaksas navigācijas lietotne ar offline kartēm. Organic Maps ir izveidojis Maps.Me dibinātājs un līdzīgi kā Maps.Me tā izmanto OpenStreetMap kartes. Lietotnei ir minimālistisks interfeiss un salīdzinoši neliels funkciju skaits. Neskatoties uz to, lietotne atstāj diezgan patīkamu iespaidu un ļauj izveidot maršrutus automašīnām, velobraucējiem, kājāmgājējiem un metro līnijām.

Organic Maps Android lietotne
Organic Maps iOS lietotne

Piezīme: Ja kādā no Android lietotnēm nestrādā balss norādes, iespējams, ka problēmu spēs atrisināt Speech Services by Google atjaunošana.

Kā atrast gandrīz jebkuru adresi Latvijas teritorijā

Reizēm rodas nepieciešamība atrast kādu adresi vai lauku māju, bet neviena navigācijas programma nespēj to atrast. Šādā brīdī neaizvietojams palīgs būs Latvijas Valsts mežu izstrādātā lietotne LVM GEO. Lietotnes meklētājā izvēlamies meklēt adreses un meklētāja lauciņā rakstam vajadzīgo adresi. No atrastajām adresēm izvēlamies īsto un spiežam uz navigācijas pogas zem adreses datiem.
Bezmaksas navigācijas lietotnes ar lejupielādējamām kartēm
Kad jūsu navigācijas programma atvērsies, tajā būs redzama adreses atrašanās vieta un atliks tikai uzsākt navigāciju. Lietotnes lietošanai var būt nepieciešams internets.

LVM GEO Android lietotne
LVM GEO iOS lietotne

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

two × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.