Kā panākt, lai mājā patīkami smaržotu

Kā panākt, lai mājā patīkami smaržotu
Šodien stāstīsim par dažiem pavisam vienkāršiem veidiem, kas ļaus piepildīt māju ar patīkamu aromātu. Noderēs gan ēteriskas eļļas, aromātiskas sveces un pat smaržīgi istabas augi.

Atsvaidziniet paklājus
Paklāji un mīkstie grīdas segumi lai uzsūc smaržas. Attiecīgi ja mājās ir dzīvnieki vai uz paklāja ir izliets ēdiens, tas var atstāt ietekmi uz mājā valdošo aromātu. Lai situāciju labotu, paklāja virsmu var nokaisīt ar sodu, atstāt to paklājā uz pāris stundām un tad izsūkt ar putekļu sūcēju. Šis pats triks darbosies arī ar mājdzīvnieku paklājiņiem, jo arī tie var radīt nepatīkamu smaržu.

Kārtība atkritumu tvertnē
Atkritumu tvertnē var palikt pārtikas un citu atkritumu daļiņas. Kārtīgi to izmazgājiet un kad tā izžūst ievietojiet ēteriskā eļļā samērcētu vates disku tā, lai tas atrastos zem atkritumu celofāna maisiņa. Veiciet šo procedūru regulāri.

Uzvāriet ūdeni ar augļiem vai aromātiskiem augiem
Ielejiet nelielā katliņā ūdeni un pievienojiet tam citrona vai apelsīna gabaliņus. Tāpat ūdenim var pievienot arī piparmētras vai lavandas. Kad ūdens uzvārās ļaujiet tam vēl kādu laiciņu pavārīties un drīz vien jūsu dzīvoklī būs jūtams patīkams aromāts. Variet eksperimentēt ar dažādiem augļiem un augiem.

Aromātiskas sveces
Turklāt sveces pat nav jādedzina. Nolieciet pa svecei dažādu drēbju skapīšos un citās neierastās vietās un katru reizi kad atvērsiet šāda skapīša durtiņas jūs jutīsiet patīkamu aromātu, bet drēbes un citi tekstila izstrādājumi pamazām šo aromātu uzsūks.

Iegādājaties telpaugus
Istabas augi ne tikai izdaiļos jūsu māju, bet arī attīrīs tās gaisu. Daži telpaugi spēj arī piepildīt māju ar patīkamu aromātu, piemēram, gandrenes jeb ģerānijas, lavanda vai eikalipts. Tiesa, pirms augu iegādes ir jāņem vērā tas, ka par augiem nāksies arī rūpēties.

Izmantojiet ventilāciju
Patīkama aromāta izplatīšanai var izmantot arī ventilāciju. Ievietojiet ventilācijas atverē auto aromatizētāju un, kad caur to plūdīs gaiss, pa māju izplatīsies patīkams aromāts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 − 6 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.