Kā pagatavot smilšu mīklu. Trīs smilšu mīklas receptes

Kā pagatavot smilšu mīklu. Smilšu mīklas recepte

Smilšu mīklu izmanto dažādu kūku, cepumu un citu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai. Smilšu mīkla un tās izstrādājumi nezaudē savu popularitāti jau ļoti daudzus gadus, un arī mēs šodien piedāvājam uzzināt veselas trīs smilšu mīklas receptes.

Kā pagatavot kapāto smilšu mīklu

Šis mīklas variants atgādina kaut ko vidēju starp kārtaino un smilšu mīklu. Šāda mīkla ir drūpoša un izturīga vienlaicīgi un tādēļ tā ir labi piemērota lielāku pīrāgu vai kīšu pagatavošanai.

Pirms ķeramies pie receptes apraksta, ir noteikti jāatceras, ka šīs mīklas pagatavošanā ļoti svarīga loma ir aukstumam. Ūdenim ir jābūt ledusaukstam un sviestam ir jābūt cietam kā kramam. Visus traukus nažus un pat dēlīti, uz kura tiks strādāts ar mīklu, būtu vēlams paturēt saldētavā. Arī galdam, uz kura tiks strādāts būtu jābūt pēc iespējas tālāk no visiem siltuma avotiem.
Tas viss ir jādara tikai tāpēc, lai neizkustu sviests, jo tieši sviests ir galvenais smilšu mīklas noslēpums. Tieši pateicoties sviestam, mīkla izdodas irdena un sviests noteikti nedrīkst izkust, jo citādi rezultātu nevarēs saukt par smilšu mīklu.

Sastāvdaļas:
300 grami miltu;
200 grami sviesta;
50 – 100 ml ūdens;
šķipsniņa sāls.

Tradicionālā smilšu mīklas recepte

Aukstu sviestu sakapā nelielos kubiciņos un uz 15 minūtēm ievieto saldētavā. Šajā laikā izsijājiet miltus ar sāli un izbārstiet tos uz galda vai dēlīša. Sviestu liek uz izklātajiem miltiem, bagātīgi apkaisa ar miltiem un sāk ar nazi to kapāt kopā. Svarīgi ir pēc iespējas mazāk pieskarties sviestam ar rokām, lai tas nekustu, jo tad masas konsistence vairs nebūs tāda, kādai tai ir jābūt.
Kad sviests un milti ir savienojušies un pārvērtušies nelielos graudiņos, pamazām sāk pievienot ūdeni, iemaisot to masā, kamēr izveidojas plastiska mīklas bumba. Mīklu uz 15 minūtēm ievieto saldētavā un tad tā ir gatava tālākai izmantošanai.

Slinkā smilšu mīkla

Viss attīstās, un tas attiecās arī uz virtuves tehniku. Šim mīklas pagatavošanas veidam būs nepieciešams virtuves kombains ar asmeņiem. Sviestu vairs nav noteikti jāsakapā mazākos kubiņos, jo ar to veiksmīgi tiks galā virtuves tehnika. Vienkārši ievietojiet traukā sviestu un miltus un tad sakuliet. Svarīgi ir nepārcensties jo ir nepieciešams lai rezultātā izveidojas tie paši nelielie sviesta – miltu masas graudiņi, kas klasiskajā receptē.
Tad pamazām pievienojiet ledusauksto ūdeni, kamēr mīkla nesaiet kopā lielākā kamolā.
Tad mīklu vismaz uz 15 minūtēm ievieto saldētavā. Ja mīkla nav vajadzīga uzreiz, to ledusskapī var glabāt pat vairākas nedēļas.

Piedevas
Smilšu mīklu var papildināt arī dažām piedevām. Un lūk arī dažas piedevu idejas:

  • Pievienojiet 50 – 100 gramus cukura, ja vēlaties iegūt saldu mīklu.
  • Aizvietojiet 30 gramus miltu ar tādu pašu daudzumu kakao pulveri un jūs iegūsiet šokolādes mīklu.
  • Pievienojiet līdz pat pusglāzei smalki sakapātu riekstu.
  • Aromatizējiet mīklu ar citrusu miziņu vai vaniļu.

Kā pagatavot maigu smilšu mīklu

Gatavojot smilšu mīklu pēc šīs receptes, tā būs plastiskāka un to būs ērtāk rullēt ar mīklas rulli. Šī smilšu mīklas recepte būs vairāk piemērota tādiem izstrādājumiem, ka, piemēram, groziņi.
Šajā gadījumā sviestam nav jābūt aukstam, bet tikai atdzesētam. Sviests ir jāizņem no saldētavas aptuveni stundu pirms gatavošanas.

Sastāvdaļas:
250 grami miltu;
100 grami sviesta;
100 grami pūdercukura (pieļaujama arī cukura izmantošana);
1 ola vai 2 olas dzeltenumi.

Pagatavošana:
Sastāvdaļas labāk sajaukt ar karoti vai lāpstiņu un rokas izmantot tikai pēdējā posmā, kad mīkla ir jāsavāc kopā. Sviestu sajauc ar cukuru un pievieno miltus un olu.
Ja ir pieejams virtuves kombains, tad var izmantot arī to. Svarīgi ir, lai šī mīkla cepeškrāsnī nonāktu auksta, tādēļ pēc formas piešķiršanas to vajag ievietot aukstumā.

Kā pagatavot biezpiena smilšu mīklu

Pēc šīs smilšu mīklas receptes gatavotā mīkla būs mazāk kaprīza un saturēs mazāk kaloriju.

Sastāvdaļas:
180 grami miltu;
100 grami biezpiena;
100 grami sviesta;
½ tējkarote cepamā pulvera vai sodas;
½ tējkarote sāls.

Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu, aukstu sviestu sarīvē rīvi. Abas sastāvdaļas sajauc ar dakšiņu, pievieno miltus, sodu un sāli. Ātri izmaisa mīklu līdz viendabīgai masai, ievieto celofāna maisiņā un uz stundu ieliek ledusskapī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.