10 veldzējošas limonādes receptes. Mājas limonāde ikvienam

  •  
  •  
  •  
  •  

Mājas limonāde

Mājas limonāde ir garda un labi remdē slāpes karstā vasaras dienā. Šodienas izlasē esam atlasījuši 10 gardas mājas limonādes receptes – no klasiskās citronu līdz gurķu un sarkanā bazilika limonādei.

Klasiskā limonāde ar citronu

Sastāvdaļas:
350 grami cukura;
2 litri ūdens;
350 ml tikko spiestas citrona sulas.

Pagatavošana:
Cukuru ieber nelielā katliņā un aplej ar 250 ml ūdens. Uz mērenas uguns šķidrumu uzvāra un vāra tik ilgi, kamēr pilnībā izkūst cukurs. Vārīšanas laikā sīrups ir regulāri jāapmaisa.
Izvārīto sīrupu atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad ievieto atdzesēt ledusskapī. Tad sīrupu samaisa ar atlikušo ūdeni un citronu sulu.

Mājas apelsīnu limonāde

Sastāvdaļas:
3 apelsīni;
1 citrons;
100 grami cukura;
1,5 litri ūdens.

Pagatavošana:
No augļiem izspiež sulu un nogriež miziņu ārējo slāni. Katliņā ieber cukuru, pievieno ūdeni un miziņas. Maisot uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 – 10 minūtes līdz pilnībā izkūst cukurs.
Sīrupu atdzesē un izkāš caur sietu. Pievieno apelsīnu un citronu sulu, samaisa un atdzesē gatavo limonādi ledusskapī.

Pašdarināta zemeņu limonāde

Sastāvdaļas:
420 grami šķidra medus;
1, 7 litri ūdens;
450 grami zemeņu;
350 ml svaigi spiestas citrona sulas;
sauja ledus kubiņu.

Pagatavošana:
Medum pievieno 500 ml ūdens un sakuļ līdz viendabīgai masai. Blenderī sakuļ zemenes un medus – ūdens maisījumu. Pievieno citronu sulu un pārējo ūdeni un visu samaisa. Limonādi lej glāzēs un pievieno ledu.

Mājās gatavota bumbieru limonāde

Sastāvdaļas:
1 kilograms bumbieru;
2, 5 litri negāzēta ūdens;
1,5 litri gāzēta ūdens;
100 ml svaigi spiestas citronu sulas;
daži zariņi piparmētru;
medus pēc garšas.

Pagatavošana:
Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām. Augļus pārlej ar pusi citrona sulas un liek katliņā. Pievieno negāzēto ūdeni un piparmētras un visu uzvāra. Kad ūdens ir sācis vārīties, samazina uguni un vāra bumbierus 40 minūtes. Katla vāciņam ir jābūt uzliktam.
Kad vārīšana ir beigta izmet piparmētras, bet bumbierus pārliek uz citā traukā. Kad šķidrums ir nedaudz atdzisis, to sajauc ar medu. Šķidrumam ir jāsanāk diezgan saldam. Pilnībā atdzesējiet šķidrumu un vārītos bumbierus.
Augļus sablenderē un sajauca ar novārījumu, atlikušo citronu sulu un gāzēto ūdeni.

Mājas aveņu limonāde

Sastāvdaļas:
1 litrs gāzēta ūdens;
340 grami aveņu;
240 ml svaigi spiestas citronu sulas;
150 grami medus;
120 ml negāzēta ūdens;
100 grami cukura;
sauja ledus.

Pagatavošana:
Sablenderē avenes un izberž caur sietu. Negāzētajā ūdenī izšķīdina cukuru un medu, pievieno aveņu putriņu, citronu sulu un gāzēto ūdeni. Limonādi lej glāzēs un pievieno ledu.

Mājas limonāde ar sarkano baziliku

Sastāvdaļas:
2, 5 litri ūdens
150 grami cukura;
1 citrons;
buntīte sarkanā bazilika;
sauja ledus.

Pagatavošana:
Citronu sagriež riņķīšos, bet bazilika lapas noplēš no stiebra. Uzvāra ūdeni un vārošā ūdenī liek baziliku, citronu un cukuru. Pagaida kamēr ūdens atkal sāk vārīties un tad noņem katliņu no uguns. Katliņam ar visu saturu un uzliktu vāciņu ir 15 minūtes jāpastāv. Tad izņem citronu un ļauj visam vēl pusstundu pastāvēt. Kad laiks ir pagājis, izkāš dzērienu caur sietu, lej glāzēs un pievieno ledu.

Persiku limonāde

Sastāvdaļas:
5 – 6 persiki;
1,5 litri ūdens;
250 grami cukura;
250 ml svaigi spiestas citronu sulas;
smalki sarīvēta trīs citronu ārējā miziņa;
sauja ledus.

Pagatavošana:
Persikus sagriež nelielos gabaliņos un ievieto katlā. Pievieno citronu mizu, cukuru un 500 ml ūdens. Visu vāra uz mērenas uguns, kamēr pilnībā izkūst cukurs un persiki kļūst mīksti.
Saspaida persikus ar piestu un visu vēl nedaudz pavāra, kamēr šķidrums sāk kļūt viegli biezs. Atdzesē masu un izlaiž caur sietu. Pievieno atlikušo ūdeni un citronu sulu. Limonādi lej glāzēs un pievieno ledu.

Gurķu limonāde

Sastāvdaļas:
1 prāvs gurķis;
280 ml svaigi spiestas citrona sulas;
170 grami šķidra medus;
500 ml negāzēta ūdens;
800 ml gāzēta ūdens.

Pagatavošana:
Gurķus sagriež vidēja lieluma gabaliņos un sablenderē kopā ar citronu sulu, medu un negāzēto ūdeni. Izlaiž masu caur sietu un sajauc ar gāzēto ūdeni.

Ananāsu limonāde

Sastāvdaļas:
1 vidējs ananās;
1,2 litri ūdens;
100 ml svaigi spiestas citrona sulas;
3 ēdamkarotes brūnā cukura;
sauja ledus.

Pagatavošana:
Nomizo ananāsu un sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Sablenderē ananāsu, citronu sulu un cukuru līdz izveidojas viendabīga masa. Masu atšķaida ar ūdeni un pievieno ledu. Limonāde gatava.

Mājas limonāde ar kivi

Sastāvdaļas:
8 vidēji kivi;
150 grami cukura;
180 ml svaigi spiestas citronu sulas;
nedaudz negāzēta ūdens;
1 litrs gāzēta ūdens.

Pagatavošana:
Notīra kivi un divus no tiem sagriež mazos kubiciņos. Ievieto tos ledus formiņā pārlej ar ūdeni un liek saldētavā sasaldēt. Pārejos kivi sablenderē, un izspiež caur sietiņu. Cukuru izšķīdina citronu sulā un pievieno kivi masai. Tad pievieno gāzēto ūdeni, visu samaisa un ievieto limonādē ledus kubiņus ar kivi gabaliņiem.


  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seven − 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.