Pupiņu salāti: 10 gardas un vilinošas pupiņu salātu receptes

Pupiņu salāti receptes
Pupiņu salāti

Esam savākuši jaunu salātu izlasi un šoreiz piedāvājam 10 gardu pupiņu salātu receptes. Būs pupiņu salāti ar vistu, kukurūzu un pat sēnēm.

Pāris lietas, kas jāņem vērā pirms salātu pagatavošanas

  • Pupiņu salātiem var izmantot gan vārītas, gan konservētas pupiņas. Galvenai, lai pupiņas ir novārītas pareizi. Savukārt to kā pupiņas ir jāvāra, lasi mūsu rakstā Kā vārīt pupiņas.
  • Konservētu pupiņu gadījumā ir jāatbrīvojas no liekā šķidruma.
  • Majonēzi pupiņu salātiem ir viegli pagatavot pašrocīgi. Mums pat ir raksts, kurā atrodamas četras mājas majonēzes receptes.

Salātu saraksts

 

Pupiņu salāti ar desu, kukurūzu un tomātiem

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
200 grami konservētas kukurūzas;
150-200 g kūpināta desas;
1 – 2 tomāti;
½ sīpola;
1 daiviņa ķiploka;
1 – 2 karotes majonēze;
sāls(pēc garšas);
malti melnie pipari(pēc garšas);
daži zariņi pētersīļu(neobligāti).

Pagatavošana:
Desu sagriež lielos salmiņos, tomātus – lielos gabaliņos, bet sīpolu mazos kubiciņos. Tad šīm sastāvdaļām pievieno pupiņas, kukurūzu, sasmalcinātus ķiplokus, majonēzi, sālu un piparus un visu sajauc. Vēlmes gadījumā salātiem var pievienot arī sasmalcinātus pētersīļus.

Salāti ar pupiņām, marinētām sēnēm un olām

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
120 grami marinētu sēņu;
3 olas;
2 ēdamkarotes majonēzes;
daži lociņi;
dažas salātu lapas;
sāls pēc garšas;

Pagatavošana:
Novāra cietas olas atdzesē un notīra un tad sagriež sīkos kubiciņos. Pievieno pupiņas, sēnes, sagrieztus lociņus, sāli, un majonēzi. Visu samaisa un liek uz iepriekš izklātām salātu lapām.

Pupiņu salāti ar tunci

Sastāvdaļas:
300 grami vārītu vai konservētu balto pupiņu;
150 – 200 grami konservēta tunča;
120 ml olīveļļas;
1 citrons;
½ sarkanā sīpola;
½ buntīte lociņu;
pāris zariņu pētersīļu;
sāls pēc garšas;
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sasmalciniet tunci ar dakšiņu, pievienojiet tam pupiņas, sagrieztu sīpolu un sasmalcinātus pētersīļus. Atsevišķi sajauciet eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un pievienojiet mēri salātiem.

Salāti ar pupiņām, vistu, kukurūzu un Pekinas kāpostiem

Sastāvdaļas:
200 grami vārītu vai konservētu sarkano pupiņu;
200 grami vārītas vistas krūtiņas;
200 grami konservētas kukurūzas;
½ vidēja Pekinas kāposta;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Atdzesētu vistu sagriež palielos gabaliņos. Kāpostu rupji sagriež vai sarīvē uz rupjas rīves. Tad pievieno pupiņas, kukurūzu, majonēzi un sāli, un visu labi sajauc.

Salāti ar pupiņām, bietēm un marinētiem gurķiem

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
1 biete;
2 – 3 marinēti gurķi;
1 sīpols;
3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas;
2 – 3 daiviņas ķiploka;
daži pētersīļa zariņi;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Nevārītu bieti sarīvē uz burkānu rīves. Sīpolu sagriež pusapļos un apcep nelielā uzkarsētas eļļas daudzumā. Pievieno bietes un periodiski apmaisot cep vēl dažas minūtes. Pēc cepšanas sīpoliem un bietēm ir jāatdziest.
Gurķus sagriež salmiņos. Pievieno pupiņas, saspiestus ķiplokus, sīki sagrieztus pētersīļus, saceptos sīpolus ar bietēm, sāli, piparus un eļļu, un visu sajauc.

Pupiņu salāti ar šķiņķi, gurķi un olām

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu balto pupiņu;
200 grami šķiņķa;
3 olas;
1 svaigs gurķis;
½ buntīte pētersīļu vai diļļu;
2 ēdamkarotes skābā krējuma;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē, notīra un tad sagriež. Vidējos kubiņos sagriež šķiņķi un gurķi. Pievieno pupiņas, sasmalcinātus zaļumus, krējumu, sāli, piparus un visu sajauc.

Salāti ar pupiņām, liellopa gaļu, pipariem un valriekstiem

Sastāvdaļas:
250 grami vārīta liellopa fileja;
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
1 sarkanais sīpols;
1 paprika;
½ asā pipara;
50 grami valriekstu;
100 ml karsta ūdens;
¼ buntītes svaiga koriandra;
2 daiviņas ķiploku;
2 ēdamkarotes olīveļļas;
2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
½ tējkarotes khmeli suneli;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sīpolu sagriež prāvās plāksnītēs. Sajauc vienu karoti etiķa ar ūdeni un liek tajā 10 minūtes marinēties sīpolu.
Gaļu un attīrītu papriku sagriež lielākos salmiņos, bet aso piparu sagriež plānās plāksnītēs. Sasmalcina riekstus un koriandru.
Tad gaļai un paprikai pievieno sīpolus(bez šķidruma), pupiņas, saspiestus ķiplokus, sāli, piparus, khmeli suneli, atlikušo etiķi un eļļu, un visu sajauc.

Pupiņu salāti ar krabju nūjiņām un olām

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
200 grami krabju nūjiņu;
3 olas;
¼ buntītes diļļu;
1 – 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Cieti novārītas olas atdzesē un notīra. Olas un krabju nūjiņas sagriež prāvos gabaliņos, pievieno pupiņas, sasmalcinātas dilles, krējumu, sāli, piparus un visu sajauc.

Dārzeņu salāti ar pupiņām un Korejas burkāniem

Sastāvdaļas:
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
200 grami Korejas burkānu;
2 – 3 tomāti;
1 – 2 gurķi;
¼ Pekinas kāposta;
1 sarkanā paprika;
2 – 4 selerijas kātiņi;
½ sīpola;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:
Seleriju, papriku, gurķus un tomātus sagriež palielos gabaliņos. Sīpolus sagriež sīkos kubiciņos. Kāpostus sagriež smalkos salmiņos. Pievieno pupiņas, Korejas burkānus, sāli, eļļu un visu labi sajauc.

Pupiņu salāti ar vistu, tomātiem, sieru un sausiņiem

Sastāvdaļas:
200 – 300 grami vārītas vistas krūtiņas;
200 grami konservētu vai vārītu sarkano pupiņu;
100 grami cieta siera;
50 – 100 gramu sausiņu ar jebkuru garšu pēc izvēles;
1 – 2 tomāti;
3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
jebkuru zaļumi pēc izvēles(neobligāti).

Pagatavošana:
Atdzesētu gaļu un tomātus sagriež nelielos kubiciņos. Uz rupjas rīves sarīvē sieru. Pievieno pupiņas, sausiņus, majonēzi, sāli un tad samaisa. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī sasmalcinātus zaļumus. Salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr nav samirkuši sausiņi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.