Piecas gardas mājas majonēzes receptes

Mājas majonēzes receptes
Mājas majonēze

Ar olām vai bez, ar sinepēm vai etiķi ar pienu vai krējumu! Uzzini piecas mājas majonēzes receptes, kuras būs gardākas nekā veikalā pirktās

Sešas lietas, kas jāņem vērā gatavojot mājas majonēzi

  1. Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.
  2. Ja mājas majonēzes pagatavošanai izmantosiet mājas vistu olas, tās krāsa būs dzeltenāka. Turklāt jo svaigākas olas, jo piesātinātāka krāsa. No veikala olām majonēze būs gaišāka.
  3. Mājas majonēzei labāk izmantot saulespuķu eļļu vai saulespuķu un olīveļļas maisījumu proporcijās 1:1 vai labāk 1:2 vai 1:3. Ja tiks izmantota tikai olīveļļa( īpaši kvalitatīvākā Extra virgin) majonēze var sanākt nedaudz rūgtena.
  4. Ja majonēzei tiks pievienots nedaudz vairāk eļļas, nekā norādīts mājas majonēzes receptē, majonēze sanāks biezāka. Ar šo viltību var izglābt majonēzi tajos gadījumos, kad tā nesabiezē kuļot. Savukārt ja vēlaties šķidrāku majonēzi, tai var pievienot nedaudz ūdens.
  5. Ja vēlaties mājas majonēzes garšu nedaudz dažādot, tai var pievienot ķiploku pulveri vai sasmalcinātus ķiplokus, melnos piparus, papriku vai sasmalcinātas dilles. Sāli parasti pievieno pēc garšas.
  6. Gatava mājas majonēze jāglabā ledusskapī, hermētiski noslēgtā traukā un ne ilgāk kā 4 – 5 dienas.

Mājas majonēzes recepte ar sinepēm un citronu sulu

Šajā mājas majonēzes receptē sastāvdaļas var kult gan ar blenderi, gan ar mikseri. Abos gadījumos mērce būs garšīga un aromātiska, tomēr abiem variantiem ir savi plusi un mīnusi
Ar blenderi majonēzes pagatavošana ir vienkāršāka, jo var izmantot veselas olas. Savukārt gatavojot majonēzi ar mikseri, tā sanāks biezāka taču nāksies patērēt laiku olu dzeltenumu atdalīšanai no baltumiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 jēlas olas;
  • ½ tējkarote sāls;
  • ½ tējkarote cukura;
  • 2 tējkarotes sinepju;
  • 250 ml augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas.

Mājas majonēzes pagatavošana ar blenderi
Sasitiet olas augstā un ne pārāk plašā traukā, piemēram, blendera traukā vai burciņā. To gan ir jācenšas darīt uzmanīgi, tā, lai olu dzeltenumi nesaplīstu un neiztecētu. Tad pievienojiet sāli, cukuru un sinepes.
Ievietojiet blenderi līdz trauka pašam dibenam un blenderējiet(kuliet) līdz izveidojas viendabīga masa. Tad blenderējot un vienlaikus virzot blenderi uz augšu un leju, smalkā straumītē lejiet klāt eļļu.
Kad mērce sabiezē, pievienojiet citronu sulu un vēlreiz sakuliet majonēzi ar blenderi.

Majonēzes pagatavošana ar mikseri
Sasitiet olas un uzmanīgi atdaliet olu dzeltenumus no baltuma un ielieciet tos plašā traukā. Tad pievienojiet olu dzeltenumiem sāli, cukuru, sinepes un kuliet nelielā ātrumā.
Turpiniet kult un pamazām nelielām porcijām pievienojiet eļļu. Kad masa sabiezē, palieliniet miksera ātrumu un tievā straumītē pievienojiet pārējo eļļu. Tad pievienojiet citronu sulu un cītīgi visu samaisiet.

Mājas majonēze ar etiķi un bez sinepēm

Ātrs un un vienkārši pagatavojamas majonēzes veids, no sastāvdaļām, kas noteikti atradīsies katras saimnieces ledusskapī.

Sastāvdaļas:

  • 2 jēlu olu dzeltenumi;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • ½ tējkarotes cukurs;
  • ½ tējkarotes 9% etiķa;
  • 150 ml augu eļļas.

Pagatavošana:
Ievietojiet olu dzeltenumus augstā, šaurā traukā. Pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Parastā etiķa vietā var izmantot arī ābolu etiķi, tad majonēze būs maigāka.
Pielejiet eļļu un ievietojot traukā blenderi līdz pašam trauka dibenam un blenderi nekustinot kuliet(blenderējiet) masu aptuveni 3 minūtes. Kad mērce sāk sabiezēt sāciet blenderi kustināt uz augšu un leju, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi samaisītos.

Mājas majonēze bez olām

Šī mājas majonēzes recepte varētu patikt tiem cilvēkiem, kuri kaut kāda iemesla dēļ nevēlas izmantot olas. Pēc šīs receptes pagatavotā mērce būs samērā bieza un ar maigu krēmīgu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 150 ml jebkāda treknuma piena;
  • 300 ml augu eļļas;
  • 2 – 3 tējkarotes sinepju;
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas;
  • ½ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:
Augstā, šaurā traukā ielej pienu un eļļu. Tad maisījumu dažas sekundes kuļ ar rokas blenderi. Kulšanas rezultātā būtu jāizveidojas biezai masai. Tad pievieno sinepes, citronu sulu, sāli un visu atkal kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa.

Mājas majonēzes recepte ar skābo krējumu un vārītiem olu dzeltenumiem

Neparasta, bet garšīga majonēzes recepte tiem, kuri nevēlas izmantot jēlas olas un augu eļļu.

Sastāvdaļas:

  • 3 vārīti olu dzeltenumi;
  • 2 tējkarotes sinepju;
  • 300 grami trekna skābā krējuma;
  • ½ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:
Pievienojiet dzeltenumiem sinepes un saspaidiet tos ar dakšiņu kamēr izveidojas viendabīga masa. Pievienojiet krējumu un sāli un cītīgi visu samaisiet. Sekojiet, lai nepaliek kunkuļi.

Majonēzes recepte ar citronu sulu un bez sinepēm

Sastāvdaļas;

  • 2 olu dzeltenumi;
  • 2 ēdamkarotes ūdens;
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas;
  • 240 ml olīveļļas;
  • ½ tējkarotes sāls.
  • šķipsniņa maltu balto piparu;

Pagatavošana:
Piemērotā metāla traukā ieliek olu dzeltenumus, pievieno ūdeni un citronu sulu.
Liek verdoša ūdens peldē un maisa, līdz masa sāk sabiezēt.
Tad liek auksta ūdens peldē un maisa, kamēr masa atdziest.
Pārliek masu citā traukā, pievieno sāli, piparus un kuļ vai blenderē pamazām, sīkā tērcītē pievienojot eļļu. Rezultātā būtu jāizveidojas viendabīgai masai.
Šādu majonēzi var glabāt ledusskapī vairākas dienas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.