Kā atbrīvoties no vēdera taukiem

Kā atbrīvoties no vēdera taukiem
Vēdera tauka krokas ne tikai slikti izskatās, bet arī liek mums slikti justies. Šajā rakstā apskatīti pāris ieteikumi, kas ļaus ātri un efektīvi atbrīvoties no vēdera taukiem.

Lai saprastu vai tev ir problēmas ar liekiem taukiem vēdera rajonā, ir jāizmēra vidukļa apkārtmērs. Vīriešiem šis rādītājs nedrīkst pārsniegt aptuveni 100 centimetru, bet sievietēm 88 centimetri. Ja tev šis skaitlis ir lielāks, tev ir labs iemesls sākt ievērot šeit minētos padomus.

1. Izvairies no cukura un saldinātiem dzērieniem
Mūsdienās par cukura slikto ietekmi nezinās tikai retais. Cilvēka organisms pārstrādā cukuru glikozē un fruktozē. Ja cukurs tiek uzņemts pārāk daudz, fruktoze lielos daudzumos nonāk aknās, kur savukārt aknas to pārstrādā glikozē, laktozē un glikogēnā. Kad aknām glikogēnu vairs nav kur likt, tās fruktozi pārvērš taukos. Turklāt liela daļa no šiem taukiem nonāk tieši vēdera rajonā.
Sliktāks par cukuru ir tikai šķidrs cukurs. Smadzenes šķidrumu neuztver kā ēdienu, un tādēļ cilvēks saldus dzērienus var uzņemt pārāk lielos daudzumos un līdz ar dzērieniem tiek ietekmēta arī kopējā uztura kaloritāte. Piemēram, bērniem saldināti dzērieni paaugstina aptaukošanās risku par vairākiem desmitiem procentu.
Šo iemeslu dēļ pirmais solis uz slaidu vidukli ir ēdienkartes maiņa. Atsakies no gāzētiem saldinātiem dzērieniem un citiem saldiem šķidrumiem ieskaitot veikalu paku sulas. Savukārt augļi nevajag atteikties, jo to plusi nosedz mīnusus. Tāpat arī sāc pētīt pārtikas etiķetes, jo cukurs var slēpties visnegaidītākajos ēdienos.

2. Ēd vairāk olbaltumvielu
Olbaltumvielas ir svarīgs svara zaudēšanas elements. Olbaltumvielas mazina apetīti un paātrina vielmaiņu. Tiek uzskatīts, ka pateicoties olbaltumvielām var tikt patērēts par līdz pat 100 kilokalorijām vairāk un uzņemts līdz pat 400 kilokalorijām mazāk. Olbaltumvielas ne tikai palīdzēs atbrīvoties no vēdera taukiem, bet arī palīdzēs tos neatgūt atpakaļ atgriežoties pie ierastās ēšanas.
Pat pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kas ēd vairāk olbaltumvielas, ir mazāk tauku uz vēdera.
Lai iegūtu nepieciešamo efektu, olbaltumvielu daļa uzturā ir jāpalielina līdz 25 – 30%. Visvieglāk to būs izdarīt ar olu, zivju, jūras produktu, pupu, riekstu, gaļas un piena produktu palīdzību.

3. Samazini ogļhidrātu daudzumu
Diēta ar zemu ogļhidrātu daudzumu ir izrādījušās efektīvākas nekā diētas ar zemu tauku daudzumu. Turklāt tas tā bija pat tajos gadījumos, kad ogļhidrātu diētas dalībniekiem ļāva ēst tik, cik tie vēlas, bet tauku diētas dalībniekiem bija jāierobežo uzņemto kaloriju daudzums.
Pazeminātas ogļhidrātu diētas papildus efekts ir ātrāka ūdens izvadīšana. Šī iemesla dēļ diētas rezultāts būs pamanāms jau pēc dažām dienām. Turklāt ogļhidrātu diētas efektivitāte saglabājās arī gadījumos, kad diētas mērķis bija vēderu tauku zaudēšana.
Lai mazinātu svaru un līdz ar to arī vēdera tauku daudzum, pietiks, ja samazināsi rafinēto ogļhidrātu daudzumu līdz 50 gramiem dienā. Rafinētie ogļhidrāti ir baltmaize un cukuroti graudaugi, kam ir noņemtas šķiedras.

4. Ēd ar šķiedrvielām bagātu pārtiku
Šķiedrvielas ir labs palīgs visiem tiem, kas vēlas atbrīvoties no taukiem. Īpaši tas attiecās uz šķīstošajām šķiedrvielām, jo tās absorbē ūdeni un veido blīvu masu, kas aizpilda kuņģi un sniedz ilgstošu sāta sajūtu.
Tādēļ ir vērts ēst vairāk dārzeņu, augļu, pupas un tādus graudaugus kā auzas.

5. Trenējies
Vingrošana nāks par labu ne tikai svara kontrolei, bet arī veselībai kopumā. Tiesa, ja vēlies atbrīvoties no vēdera taukiem nebūtu pareizi koncentrēties tikai uz preses trenēšanu, jo tā īpaši neietekmēs vēdera taukus. Savukārt staigāšana, skriešana, peldēšana un citi aerobie vingrinājumi būs pašā laikā un efektīvi cīnīsies ar vēdera taukiem. Papildus tauku zaudēšanai vingrošana mazinās iekaisumu procesus, samazinās cukura līmeni un uzlabos vielmaiņas darbību.

6. Seko tam ko tu ēd
Daudzi cilvēki maz seko tam, ko tie ēd un nenovērtē, vai pārvērtē apēstā kaloritāti un ēdiena makroelementu saturu. Lai situāciju mainītu, tev būs jāsāk svērt visi apēšanai paredzēti produkti. Ja tas netiks darīts un apēsto kaloriju daudzums netiks fiksēts, tu vienkārši nezināsi, cik tiek uzņemts kaloriju, olbaltumvielu un tauku. Nebūs nospējams noteikt olbaltumvielu patēriņu 25 – 30% robežās un ierobežot uzņemto ogļhidrātu daudzumu. Patiesībā jau tas nav nemaz tik sarežģīti un viss ko tev vajadzēs ir tikai virtuves svari un bloknots vai lietotne datu fiksācijai un kaloriju aprēķināšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.