Kā vārīt vistu

Kā vārīt vistu
Vistas vārīšana šķiet vienkāršs uzdevums, tomēr arī šeit ir jāņem vērā dažas nianses. Rakstā īsi apskatīts kā vārīt vistu vai tās daļas un citas ar vistas vārīšanu saistītas detaļas.

Kā pareizi vārīt vistu

  • Saldētu vistu pirms vārīšanas būtu ieteicams no sākuma atkausēt. Šādi vista izvārīsies ātrāk un vienmērīgāk.
  • Ja laika vistas atsaldēšanai nav, bet vista ir steidzami jāvāra, vārot sasaldētā vista ir jāievieto aukstā ūdenī. Tāpat jāņem vērā, ka, vārot saldētu vistu, tās vārīšanas laiks var pieaugt pat par vairākiem desmitiem minūšu. Tāpat jāatceras, ka vistas vārīšanas ilgumu ietekmē arī tās gabarīti.
  • Pirms vistas vārīšanas to ir ieteicams nomazgāt aukstā un tekošā ūdenī.
  • Ja vēlies iegūt maksimāli piesātinātu buljonu, ievieto vārāmo vistu aukstā ūdenī. Šādi vārīšanas laikā vista atdos visu savu garšu un aromātu. Savukārt ja tu vēlies, lai vista sanāk sulīga un garda labāk to ir ievietot verdošā ūdenī.
  • Lai buljons sanāktu maksimāli gards, sāli pievieno pašā vārīšanas noslēgumā. Savukārt ja vajadzīga pēc iespējas gardāka vista, sāli pievieno jau vārīšanas sākumā.
  • Vārot vistu, ir jāskatās, lai ūdens to pilnībā apņemtu.
  • Vista jāvāra uz mērenas uguns un bez katla vāciņa. Vārīšanās laikā ir vēlams nosmelt radušās putas.
  • Vistu var padarīt vēl gardāku pievienojot vārāmajam ūdenim garšvielas. Garšvielas r jāpievieno mirklī, kad ūdens sāk vārīties.
  • Ja vista pirms nonākšanas katlā ir nodzīvojusi garu un interesantu mūžu, tās gaļa būs sīkstāka un to vajadzēs vārīt ilgāk. Tādēļ, lai paātrinātu šādas vistas gatavošanas laiku, vistu labāk vārīt sadalītu, un pirms vārīšanas to ir vēlams nedaudz iemarinēt.

Cik ilgi vārīt vistu
Vistas vārīšanas ilgums tiek skaitīts no brīža, kad ūdens sāk vārīties.
Lai pārliecinātos par vistas gatavības pakāpi, tajā ir jāiedur dakšiņa vai nazis. Ja vista būs gatava, iedurt tajā būs viegli, jo gaļa būs mīksta.

Cik ilgi vārīt veselu vistu
Vesela vidēja lieluma vista vārās aptuveni stundu. Jo vista ir lielāka, jo ilgāk tai būs jāvārās.

Cik ilgi jāvāra vistu krūtiņas
Vistas krūtiņas bez kauliem un ādas būs gatavas pēc aptuveni 15 – 20 minūtēm. Turklāt gaļu labāk pārgriezt uz pusēm vai sagriezt lielos gabalos. Vistas krūtiņas ar kauliem un ādu vārīsies 10 – 20 minūtes ilgāk.

Cik ilgi jāvāra vistu stilbiņi
Veseli vistu stilbiņi vārīsies aptuveni 40 minūtes. Arī cāļa pusstilbi ar kaulu un ādu vārīsies ap 40 minūtēm. Savukārt vistas šķiņķi vārīsies aptuveni 25 – 30 minūtes.

Cik ilgi jāvāra vistu spārniņi
Vistu spārniņi jāvāra aptuveni 30 – 35 minūtes.

Cik ilgi jāvāra vistas subprodukti
Visātrāk no vistu subproduktiem vārās vistu aknas – tās ir gatavas jau pēc aptuveni 15 minūtēm.

Savukārt vistu sirdis būtu jāvāra aptuveni 40 minūtes. Tomēr pirms vārīšanas vistu sirdis būtu jāiemērc aukstā sālītā ūdenī uz aptuveni 45 – 60 minūtēm.

Visilgāk ir jāvāra vistu kuņģīši. To vārīšanas laiks svārstās no stundas līdz pusotrai stundai. Vārot vistu kuņģus, tie noteikti ir jāievieto aukstā ūdenī, jo ja tie tiks ievietoti vārošā ūdenī, tie vārot kļūs cieti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 + one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.