Seši iemesli, kāpēc citi tevi var uzskatīt par muļķi

Seši iemesli, kāpēc citi tevi var uzskatīt par muļķi
Tevi nepamet sajūta, ka citi tevi nenovērtē vai pat uzskata par muļķi? Pastāv vismaz sešas pazīmes, kas var liecināt par cilvēka muļķību. Ieskaties un uzzini kādas tās ir!

1. Tev patīk citus pamācīt
Cilvēki, kas uzskata sevi par superekspertiem, kas pie katras iespējas dala savus padomus visiem kas to vēlas un arī tiem, kas tos nelūdz, visbiežāk nav īpaši apdāvināti. Ja cilvēks uzskata, ka tas ir paguvis visu un spēj dot padomus jebkurā jomā, tas parasti neko labu par šo cilvēku neliecina.
Šādi cilvēki parasti nepamana savas kļūdas, tomēr izmanto katru iespēju pakritizēt citus. Šādi cilvēki vairāk neattīstās un ir pārliecināti, ka tie jau visu ir apguvuši. Citus cilvēkus kas šiem cilvēkiem nepiekrīt, pamācītāji parasti uzskata par ne īpaši gudriem, kaut drīzāk tādi nav paši.

2. Tu patstāvīgi centies pierādīt, ka neesi muļķis
It kā viss ir labi, tomēr reizēm tevi pārņemt nepatīkama sajūta. Tev šķiet, ka cilvēki tev acis saka vienu, bet aiz muguras jau kaut ko pavisam citu. Un tad tu sevi aizstāvot, sāc aktīvi pierādīt, ka nebūt neesi tāds, par kādu tevi uzskata.
Cilvēki kas nav pārliecināti par savām zināšanām, izjūt lielāku nepieciešamību pēc to spēju atzinuma. Ne velti mēdz teikt, ka gudrs cilvēks ir laimīgs kad izpelnās pats savu uzlielījumu, kamēr muļķim pietiek ar apkārtējo aplausiem.

Tu neredzi perspektīvu
Ja par tevi mēdz teikt, ka tu neredzi tālāk par savu degungalu, pastāv iespēja, ka apkārtējie varētu šaubīties par tavām prāta spējām. Aprobežoti cilvēki nespēj domāt plaši, neanalizē notiekošo un nemēdz prognozēt nākotnes notikumus, tajā skaitā arī tos, kas attiecas uz viņu pašu dzīvi.
Šī aprobežotība nereti izpaužas arī kā intereses trūkums par dažādām tendencēm un kā nevēlēšanās skatīties uz nākotnē. Cilvēks it kā dzīvo savā nelielajā, ērtajā pasaulītē un nevēlas to pamest.

4. Tevi kaitina citu prāts
Ja tev apkārt ir tikai un vienīgi kaitinoši cilvēki, kuri iedomājas no sevis “Dievs vien zina ko”, tā nav laba zīme.
Gudri cilvēki parasti priecājas par citu sasniegumiem un salīdzinoši lojāli attiecas pret cilvēku trūkumiem. Savukārt ne pārāk apdāvināti cilvēki mīl salīdzināt un bieži nosoda.

5. Tu no sākuma runā un tikai pēc tam domā
Šāds ieradums parasti noved pie ievērojamām problēmām. Muļķi mīl runāt un nedomāt par sekām, kuras to teiktais var radīt. Bieži neapdomāts vārds var aizvainot un pat sagādāt sāpes.
Parasti šādi mēdz izcelties cilvēki kas neprot domāt, salīdzināt faktus un izdarīt secinājumus. Savukārt cieš no tā apkārtējie. Tad nu nav pārsteidzoši, ka citi par šādiem cilvēkiem nav pārāk augstās domās.

6. Tu esi kategorisks un spītīgs
Spītība, stūrgalvība, nevēlēšanās atzīt savas kļūdas, kā arī cenšanās noliegt acīmredzamas lietas ir diezgan bēdīgas pazīmes.
Nereti šādi cilvēki mīl izdarīt kategoriskus secinājumus un ar putām uz lūpām tos aizstāvēt, vienlaikus gānot visus tos cilvēkus, kuru viedoklis nesakrīt ar viņu viedokli. Lieki teikt, ka strīdēties ar šādiem cilvēkiem ir bezjēdzīgi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 + seventeen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.