Seši vienkārši padomi, kā pārdzīvot pusmūža krīzi

Seši vienkārši padomi, kā pārdzīvot pusmūža krīzi
Pusmūža krīze ir spēcīgs satricinājums, kas var sagādāt daudz smagu brīžu. Rakstā atradīsi dažus padomus, kā vieglāk pārciest šo tik nepatīkamo dzīves posmu.

1. Nekad nav par vēlu
Gandrīz katra cilvēka dzīvē iestājas brīdis, kad tas atskatās atpakaļ un saprot, ka tā sapņi tā arī ir palikuši tikai sapņi. Daudzi šajā mirklī nolemj, ka viss jau ir nokavēts un atmet savām cerībām ar roku. Tomēr neļauj šai sajūtai tevi apmānīt.
Tev vēl ir pietiekoši daudz laika, lai uzrakstītu grāmatu, dotos ceļojumā vai lai paveiktu citas lietas, par kurām tu kādreiz esi sapņojis.
Protams ir nedaudz skumji apjaust, ka tev visapkārt ir daudz jaunu un ambiciozu cilvēku, kamēr tu tāds vairs īsti neesi. Tomēr tu vēl neesi miris un tev ir daudz laika, lai paveiktu ja ne visu, tad vismaz daļu no tām lietām, par kurām tu esi sapņojis.

2. Apzinies jaunās prioritātes
Ar laiku dzīves orientieri mainās un tas ir tikai normāli. Nebaidies atlaist sapņus un vēlmes, kurām vairāk nav jēgas. Ja esi sācis aizdomāties par naudas ietaupīšanu tā vietā, lai nopirktu jaunu un jaudīgu auto, tas vēl nenozīmē, ka tu esi nodevis savu pārliecību. Ir svarīgi pieņemt savu vērtību maiņu tajā brīdī, kad tu esi ceļā no viena savas dzīves posma uz citu.

3. Beidz gaidīt piemērotu brīdi
Ir laiks kaut ko darīt. Tas gan nenozīmē, ka tev tagad ir jāsāk darīt kaut kādas muļķības un jāiegādājas kaut kāda jauna un neprātīga lieta vai jānospēlē pēdējais krekls kazino. Tā vietā apzinies, ko tu vēlies, sastādi plānu un izpildi to. Savukārt nebeidzama gaidīšana tikai rada nepilnvērtības sajūtu un patstāvīgu trauksmi.
Sasniedz savus mērķus un ņem no dzīves visu ko tā sniedz, tomēr dari to atbildīgi. Nekautrējies vērsties pēc padoma pie draugiem un radiniekiem, lai tie paskatās no malas un palīdz tev izdarīt pareizu izvēli.

4. Nenožēlo pagātni
Mēs visi par kaut ko nožēlojam. Nav iespējams nodzīvot dzīvi un nepiedzīvot šo sajūtu. Tomēr tas ir jāpārvar. Dari to kas tev tajā var palīdzēt: atvainojies cilvēkiem, kuriem esi nodarījis pāri, vai pat pats sev par solījumiem, kurus neesi pildījis un tad vienkārši par pagātni aizmirsti. Tu nekļūsi sliktāks cilvēks tikai tāpēc, ka virzies uz priekšu.

5. Atrod draugus
Ja tev dzīvē ir sanācis tā, ka tev nav uzticamas draugu komandas, pašreiz ir īstais laiks, lai šādus draugus iegūtu. Pusmūža krīzes laikā ir būtiski, lai tev ir draugi pie kuriem griezties pēc padoma. Draugi tev kļūs par drošu atbalsta punktu un paglābs no vientulības.

6. Uzturi sevi formā
Sports ir svarīgs visos dzīves posmos. Tas nostiprina gan ķermeni, gan garu. Regulāras sporta nodarbības uztur tavu prātu tonusā un palīdz pārvarēt stresu. Turklāt sporta zālē vienmēr var iegūt jaunas interesantas paziņas vai pat atrast draugus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

14 − 7 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.