Kā taisīt labākas bildes ar mobilo telefonu

Kā taisīt labākas bildes ar mobilo telefonu
Mūsdienu viedtālruņu kameru kvalitāte jau sen ir sasniegusi diezgan pieņemamu līmeni, un tomēr mums joprojām mēdz sanākt ne tās pašas labākās bildes. Piedāvājam dažus ieteikumus, kas tev ļaus uzņemt labākas bildes ar tavu telefonu.

Notīri kameras aizsargstikliņu
Pavisam vienkārša lieta, par kuru daudzi bieži aizmirst. Pirkstu nospiedumi un citi netīrumi var atstāt redzamas pēdas uzņemtajos attēlos. Tādēļ vienmēr pirms sāc fotografēt centies notīrīt sava telefona kameru.

Atceries par gaismu
Viena no galvenajām ar telefonu uzņemto attēlu problēmām ir pārāk slikts apgaismojums. Mēs varam redzēt un fotografēt pateicoties gaismai, un fiksējam tieši gaismu. Liela daļa viedtelefonu kameru joprojām ir pārāk nepilnīgas, lai spētu uzņemt pieņemamus attēlus sliktas gaismas apstākļos. Šī iemesla dēļ fotografējot, vienmēr ir jāpievērš īpaša uzmanība gaismai, tās daudzuma un gaismas avotu izvietojumam. Seko, lai gaismas avots atrastos tev aiz muguras vai virs galvas un vajadzības gadījumā maini savu atrašanās vietu. Vajadzības gadījumā izmanto papildus apgaismojumu.

Uzmanīgi ar zibspuldzi
Nav šaubu, ka telefonos iebūvētās zibspuldzes ar katru gadu kļūst aizvien labākas, tomēr tās joprojām salīdzinoši bieži vairāk bojā, nekā palīdz. Reizēm fotografējot sliktā apgaismojumā, labāk ir palielināt ekspozīcijas laiku nekā izmantot zibspuldzi. Tāpēc zibspuldzi labāk izmantot tikai gadījumos, kad tiešām nav citas izejas. Visos pārējos gadījumos zibspuldzi labāk atslēgt.

Nefotografē visu automātiskajā režīmā
Parasti kameru lietotnēs ir pieejami neskaitāmi režīmi kas domāti dažādiem fotografēšanas apstākļiem. Visbiežāk sastopami režīmi saulrietam, sniegam, krēslai vai mākslīgajam apgaismojumam, bet ir arī citi. Visi šie režīmi nav tavā lietotnē vienkārši tāpat, bet lai tev palīdzētu iegūt vislabāko iespējamo rezultātu.

Nelieto palielinājumu
Digitālais zooms der tikai vienam – lai sabojātu tavu bildi. Ja vēlies kaut ko palielināt, labāk pieej tam tuvāk klāt vai fotografē kā ir. Bilde noteikti sanāks labāka, un vajadzības gadījumā to vēlāk varēsi palielināt, rezultāts nebūs sliktāks, kā izmantojot palielinājumu.

Turi telefonu nekustīgi
Pat neliela rokas nodrebēšana var pilnībā sabojāt tavu bildi. Lai no šādām izsmērētām bildēm izvairītos, izmanto speciālus statīvus, stingri nofiksē telefonu pret kādu stabilu objektu vai sliktākajā gadījumā vismaz turi telefonu ar abām rokām.

Neaizmirsti par HDR režīmu
HDR ir vēl viena noderīga funkcija, kas ir sastopama daudzās kameru aplikācijās. Izmantojot šo režīmu, ir iespējams uzņem kontrastainākas, spilgtākas un skaistākas bildes nekā parastajā standarta režīmā. Tiesa, nav vērts izmantot šo režīmu pilnīgi visām bildēm.

Neaprobežojies ar vienu bildi
Nekad neierobežo uzņemto fotogrāfiju skaitu. Pat profesionāli fotogrāfi nespēj precīzi paredzēt kurš kadrs izdosies un kurš nē. Reizēm dažādas no viena punkta uzņemtas bildes var būtiski viena no otras atšķirties. Tādēļ centies uzņemt pēc iespējas vairāk fotogrāfiju mainot savu atrašanās vietu, leņķi un citas detaļas.

Apstrādā bildes ar fotoredaktoru
Savas bildes apstrādā arī profesionāli fotogrāfi, kas izmanto kvalitatīvu aparatūru un tādēļ fotografējot ar telefonu par to noteikti nav jākaunas. Vajadzības gadījumā rediģē baltā balansu, piesātinājumu un citus parametrus, kā arī eksperimentē ar efektiem. Fotoredaktors var parastu bildi padarīt par labu bildi, bet labu bildi par lielisku bildi.

Izmēģini dažādas kameras lietotnes
Protams, kameras lietotne nepadarīs tavu telefona kameru labāku, tomēr šādas lietotnes var atšķirties dažādu fotografēšanas režīmu skaitu un tajās var būt citi papildus uzstādījumi, kas nav noklusētajā kameras lietotnē.

Pacietību un vēlreiz pacietību
Šis laikam ir pats svarīgākais punkts. Ja tu vēlies tikai ātri nospiest pogu un doties tālāk, visticamāk, ka tev nekas labs nesanāks. Tādēļ mācies, analizē, eksperimentē un esi ļoti pacietīgs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 × 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.