Kā dzert, bet nepiedzerties

Kā dzert, bet nepiedzerties
Dzert vai nedzert katrs izlemj pats. Taču vienmēr ir labi zināt pāris viltību, kā dzert un tomēr nepiedzerties, jo nekad taču nevar zināt, kad tās var noderēt.

Ko darīt pirms alkohola lietošanas

1. Izvingrojies
Pētnieki ir noskaidrojuši, ka fiziskas aktivitātes palīdz cīnīties ar alkohola lietošanas sekām. Tādēļ pat ja tu neesi aktīvs ikdienas sporta fans, ir vērt veltīt stundiņu vai divas lai pavingrotu dienā pirms plānotās alkohola lietošanas.

2. “Iesildi” aknas
Aptuveni stundu vai divas pirms plānotā pasākuma, izdzer glāzīti degvīna vai glāzi alus. Tas tavām aknām liks sākt izstrādāt alkoholu noārdošus fermentus, un, kad tu nonāksi līdz īstajam brīdim, tavas aknas jau būs ieskrējušās un gatavas cīņai. Alkohols tiks ātrāk pārstrādāts, bet reibums ātrāk pagaisīs.

3. Kārtīgi paēd
Turklāt uzsvaru liec uz pēc iespējas treknāku ēdienu. Šāds ēdiens pārklās kuņģa sieniņas un traucēs alkoholam uzsūkties. Tiesa, šādai aizsargplēvītei parasti nav ilgs mūžs un tas ir jāņem vērā.

4.Aktivētā ogle
Pirms alkohola lietošanas iedzer vairākas tabletes aktivētās ogles, tā uzsūks daļu no tev paredzētā alkohola.

Ko darīt alkohola lietošanas laikā

1. Ja iepriekš sagatavoties nav sanācis, neaizmirsti par aktivēto ogli un treknu ēdienu, jo tas var palīdzēt arī alkohola lietošanas laikā. Alkohols ir jāpapildina ar sātīgām un treknām uzkodām, tomēr vienlaikus nevajag arī pārspīlēt, jo tas radīs papildus slogu aknām un kuņģim.

2. Nejauc dažādus dzērienus un nepārej no stiprāka alkohola uz vājāku. Tā vietā izvēlies vienu pazīstamu alkoholu un turies pie tā visu vakaru. Atturies no kokteiļiem un izvēlies tikai tādu alkoholu, kuru tu labi panes. Ja tomēr nākas jaukt dažādus dzērienus, tad atceries, ka nākamajam dzērienam ir jābūt stiprākam par iepriekšējo.

3. Nedzer gāzētus dzērienus. Gāzes burbulīši paātrinās alkohola piegādi smadzenēm un līdz ar to arī tavu noreibšanu. Šī iemesla dēļ ir vērts izvairīties no alus, šampanieša, kā arī no gāzētiem bezalkoholiskiem dzērieniem un no to jaukšanas ar alkoholu.

4. Atšķaidi alkoholu. Metode, kuru mēdza izmantot vēl senie grieķi. Atšķaidi alkoholu ar ūdeni vai sulu, šādi tu varēsi dzert visu vakaru un tikpat kā nereibt.

5. Uzdzer alkoholam ūdeni. Šis padoms līdzinās iepriekšējam ar to starpību, ka šajā gadījumā alkohols tiks atšķaidīts jau kuņģī. Ūdeni vajag dzert gan pirms, gan pēc alkohola porcijas.

6. Izstiep baudu. Uzstādi sev noteikumu dzert vienu alkohola porciju stundā. Un nav svarīgi vai tā ir glāze vīna vai glāzīte šņabja, stigri to ievēro un tu aiziesi gulēt būdams gandrīz skaidrā.

7. Vairāk kusties. Fiziskas aktivitātes palīdzēs ātrāk atbrīvoties no reibuma. Turklāt tas var palīdzēt arī reālāk novērtēt savu stāvokli, jo ja kājas jau ļogās, tātad ir laiks piebremzēt un paņemt pauzīti. Tu vari padejot vai doties pastaigāties svaigā gaisā, galvenais ir izkustēties un ļaut galvai atgūt skaidrību. Tomēr ar kustībām ir arī jāuzmanās, jo alkohols dod papildus slodzi sirdij.

8. Iemācies pateikt “nē”. Pats vienkāršākais un vienlaikus arī vissarežģītākais veids, kā dzert, bet nepiedzerties. Nav viegli atteikties no liekas glāzītes, ja tevi atkal un atkal aicina iedzert. Tu vari laicīgi izdomāt kādu iedarbīgu attaisnojumu vai visu vakaru dzert tikai sulu, bet izlikties, ka dzer alkoholu. Lai kā tur arī nebūtu, spēja pateikt “nē” var neskaitāmās dzīves situācijās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five − four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.