Pieci noderīgi Google Chrome paplašinājumi

Pieci noderīgi Google Chrome paplašinājumi
Gandrīz divas trešdaļas internetam pieslēgto pasaules datoru izmanto Google Chrome. Skaitlis nav mazs, un tomēr interneta pārlūkošana ir tikai daļa no tā, ko spēj šis pārlūks. Piedāvājam nelielu sarakstiņu ar tikai dažiem noderīgiem Google Chrome pārlūka paplašinājumiem, kas var gan atvieglot tavu darbu ar pārlūku, gan uzlabot tavu produktivitāti.

The Great Suspender
The Great Suspender ir paplašinājums, kas pēc kāda noteikta laika iemidzina neizmantotās cilnes. No šādas cilņu iemidzināšanas ir divi labumi – pirmkārt jau samazinās izmantotās atmiņas apjoms, bet otrs ieguvums ir pārlūka ātrāka ielāde pēc restarta. Iemidzināšanas laiku var norādīt no 20 sekundēm līdz pat vairākām dienām. Var arī izveidot balto sarakstu ar cilnēm, kuras nekad netiks iemidzinātas.

PixelBlock
PixelBlock ir paplašinājums, kas patiks visiem sava privātuma sargiem. Nav noslēpums, ka daudzi e-pastu sūtītāji cenšas izsekot, vai viņu sūtītās vēstules tiešām tiek atvērtas, savukārt paplašinājums PixelBlock sūtība ir šādu izsekošanas mēģinājumu novēršana. Turklāt par izsekošanas mēģinājumiem tiek arī paziņots. Vienīgais paplašinājuma trūkums ir tāds, ka tas darbojas tikai ar Gmail e-pastu.

Par izsekošanas mēģinājumu tiek ziņots ar sarkanu actiņu

Go Back With Backspace
Kādreiz paiešana atpakaļ uz iepriekš apmeklēto lapu nospiežot Backspace taustiņu, bija ierasta lieta visos populārākajos pārlūkos. Patiesībā gan Firefox, gan Opera, un citos pārlūkos šī funkcija joprojām strādā kā agrāk, bet vairs ne Google Chrome. Google šo funkciju izvāca, lai novērstu datu zaudēšanu strādājot ar tekstu. Protams, daudzi cilvēki ar šādu rīcību nebija apmierināti un Google to ņēma vērā. Pēc neilga laika tika izlaists šis paplašinājums kas atkal padara iespējamu paiešanu atpakaļ uz iepriekšējo lapu nospiežot Backspace taustiņu, tomēr tagad šī darbība vairs nedarbosies, ja dotajā brīdī tiek strādāts ar tekstu.

OneTab
Šis paplašinājums noderēs visiem tiem kuriem patīk ilgstoši turēt atvērtas daudzas jo daudzas cilnes. Ir skaidrs, ka šāds ieradums turēt atvērtas neskaitāmas cilnes ievērojami “ēd” datora operatīvo atmiņu un palēnina pārlūka atvēršanas laiku. Lai no šīm divām problēmām izvairītos, var lietot OneTab paplašinājumu. Pēc paplašinājuma pievienošanas, pārlūkā parādīsies jauna ikoniņa, uz kuras nospiežot visi atvērtie logi pārvietosies uz vienu cilni kā saišu saraksts. Atmiņas ietaupījums būs garantēts, un, arī nākamreiz pārlūku atverot, tas ielādēsies krietni ātrāk.

Google Calendar
Google Calendar kā jau noprotams pēc nosaukuma ir paplašinājums darbam ar Google Calendar. Tā vietā, lai nepārtraukti turētu atvērtu cilni ar Google Calendar, vari pamēģināt izmantot šo paplašinājumu. Pēc paplašinājuma pievienošanas parādīsies jauna ikoniņa, uz kuras uzklikšķinot parādīsies tuvāko ieplānoto notikumu saraksts. Paplašinājums ne tikai attēlos plānotos notikumus, bet atgādinās par tiem. Turklāt paplašinājums ļauj pievienot arī jaunus plānotos notikumus. Jaunu notikumu pievienošana notiek diezgan neparastā veidā, šeit nav lodziņu, kuros jānorāda precīzs datums un laiks, ir tikai viens lodziņš, kurā brīvā tekstā jāuzraksta plānotais notikums, piemēram: 20.02.2018. 14:00 Ēdu pusdienas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 + 6 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.