Sešas Microsoft Office bezmaksas alternatīvas

Microsoft Office bezmaksas alternatīvas

Ko darīt kad Microsoft Office bezmaksas izmēģinājuma periods ir beidzies, vajadzība veidot dokumentus nav zudusi, bet vēlme tērēt līdzekļus programmas iegādei nav parādījusies?
Atbilde ir diezgan vienkārša! Šādā situācijā neatliek nekas cits, kā meklēt bezmaksas Microsoft Office alternatīvas.

Iesākumā stāstīsim par populārākajām Microsoft Office bezmaksas tiešsaistes alternatīvām un tad pāriesim pie lejupielādējamām datoru versijām.

Microsoft Office Online

Atbalstītās platformas: Web.

Microsoft Office Online ir paša Microsoft izveidota bezmaksas Office versija, kas darbojas interneta pārlūkā un kuras lietošanai ir nepieciešams internets. Tiesa Microsoft Office Online programmu klāstā nav pilnīgi visas Microsoft Office esošās programmas, bet tikai Word, Excel, PowerPoint un OneNote.
Pie šīs versijas jums nebūs grūti pierast, jo tās izskats ir diezgan tuvs parastajam Microsoft Office izskatam un tā atbalsta arī svarīgākos dokumentu formātus.
Tiesa, ir jāņem vērā, ka Microsoft Office Online nestrādās bez interneta un tai nav vairāku programmu un funkciju, kas ietilpst pilnajā Microsoft Office programmatūras paketē. Tāpat Microsoft Office Online neatbalsta arī visus failu formātus, kurus atbalsta pilnā Microsoft Office versija.
Dokumenti tiek saglabāti OneDrive mākonī, no kura tos, protams, var arī lejuplādēt datorā vai citā ierīcē.

Apmeklēt Microsoft Office Online

Google Dokumenti

Atbalstītās platformas: Web, Android, iOS

Google Dokumenti ir bezmaksas biroja programmu lietotne, kuras lietošanai ir nepieciešams tikai interneta pārlūks un internets. Šī Microsoft Office bezmaksas online alternatīva derēs gan individuāliem lietotājiem, gan būs īpaši noderīga kopīgai dokumentu veidošanai komandā.
Atšķirībā no Microsoft Office Online šajā gadījumā dokumentus var rediģēt arī bez interneta pieslēguma, bet tad gan būs nepieciešams īpašs Google Chrome pārlūka paplašinājums. Papildus plusiņš ir Google Dokumentu ērtā integrācija citos Google servisos, piemēram, Google Disks, Kalendārs un Gmail.
Neskatoties un Microsoft Office failu formātu atbalstu reizēm tomēr tiek zaudētas dažas formatēšanas detaļas, atverot dokumentu Google Dokumenti servisā. Un protams, ir jārēķinās, ka šis tiešsaistes serviss nespēs aizvietot visus Microsoft Office produktus un, ka tajā var trūkt dažādu funkciju un tomēr kopumā ar Google Dokumenti funkcionālu pietiks ievērojamai daļai lietotāju.

Apmeklēt Google Dokumentus

LibreOffice

Atbalstītās platformas: Windows, Linux, macOS.

Jāsaka, ka visticamāk LibreOffice ir vienīgā Microsoft Office bezmaksas alternatīva, kas var līdzvērtīgi ar to sacensties. LibreOffice ietver ne tikai Word, Excel un PowerPoint alternatīvas, bet ir spējīga aizvietot arī Microsoft Access. Turklāt tās sastāvā ir ietvertas arī Math un Draw, kas ir paredzētas darbam ar matemātiskām formulām un diagrammām.
LibreOffice spēj gandrīz pilnīgi visu, ko spēj arī Microsoft Office, tajā skaitā arī tradicionālo failu formātu atbalstu. Turklāt LibreOffice ir arī visai aktīva izstrādātāju komūna, kas piedalās tās attīstīšanā un jaunu spraudņu veidošanā. Pateicoties LibreOffice spraudņiem tai var viegli pievienot jaunas funkcijas un iespējas.
No trūkumiem jāpiemin, ka šobrīd nav iespējams veidot dokumentus kopīgi ar citiem cilvēkiem un ka vismaz pagaidām nav LibreOffice Android un iOS lietotņu.

Lejupielādēt LibreOffice

WPS Office

Atbalstītās platformas: Windows, Linux, macOS, Android, iOS, Web.

WPS Office ir ļoti līdzīga Microsoft Office dizaina ziņā un arī pamata funkcionālā. WPS Office būs laba bezmaksas Microsoft Office alternatīva, ja nepieciešams Word, Excel un PowerPoint, turklāt programmatūras paketes sastāvā ir arī PDF redaktors. WPS Office atbalsta lielu daļu Microsoft Office failu formātu, un lielu problēmu ar dokumentu formatējumu nevajadzētu būt.
Ja nepieciešams veidot dokumentus komandā, ir pieejama arī tiešsaistes pārlūka versija, tiesa tajā ir mazāk iespēju nekā lejupielādējamajās versijās.

WPS Office mājaslapa

OnlyOffice

Atbalstītās platformas: Web, Windows, Linux, macOS, iOS, Android.

OnlyOffice atbalsta DOCX, XLSX un PPTX failu formātus un attiecīgi programmatūras paketē ir ietvertas Word, Excel un PowerPoint alternatīvas. Programmas interfeiss ļoti atgādina Microsoft Office, un tas liek domāt, ka lielas grūtības ar pierašanu pie jaunās programmatūras neradīsies.
OnlyOffice ļauj strādāt ar dokumentiem komandā, un tas ir iespējams ne tikai tiešsaistes versijā, bet arī programmas Desktop versijās. Tāpat ir pieejamas arī OnlyOffice Android un iPhone versijas, kurās ir pieejama pamata funkcionalitāte.
Kopīga darba laikā veikti labojumi var saglabāties automātiski reālā laikā. Ir pieejama arī speciāla poga, kas palīdzēs aizsargāt dokumentu no liekām izmaiņām. Programmā ir iebūvēta spraudņu sistēma kas vajadzības gadījumā var ieviest jaunas papildus funkcijas.
Jāpiebilst, ka OnlyOffice ir izveidojis Latvijā bāzēts uzņēmums un tas neapšaubāmi ir labs iemesls šo programmu vismaz izmēģināt.

Lejupielādēt OnlyOffice

SoftMaker FreeOffice

Atbalstītās platformas: Windows, Linux, Android.

Vēl kāds diezgan veiksmīgs Microsoft Office bezmaksas aizvietotājs, kas cenšas to atdarināt arī vizuāli. FreeOffice ietver Word, Excel un PowerPoint analogus, kuri spēj atvērt visus šo programmu izveidotos failus. Papildus tam FreeOffice ļauj saglabāt arī PDF un ePub formātos. Diemžēl FreeOffice neļauj strādāt pie dokumentu veidošanas komandā un tās bezmaksas versijā trūkst dažas svarīgas funkcijas, kas daudziem lietotājiem var būt pārāk nepieciešamas.

FreeOffice mājaslapa

2 thoughts on “Sešas Microsoft Office bezmaksas alternatīvas

  1. Kādam daunim jābūt, lai nezinātu LibreOffice?
    Kādus sūdus par datorspeciem jāalgo, lai maksātu Microsoft?
    Kropļiem neiznēsātiem? Dauņiem nedapistiem?

  2. nu.. var jau arī nopirkt licenci par smieklīgām naudiņām ebay. Libre office mani besī. Protams, lietot var. Bet ja jāsalāgo ar MS office, tad ātri vien izbesīsies.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eleven + six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.