Datoram pazudusi skaņa. Ko darīt?

Datoram pazudusi skaņa. Ko darīt?
Tavam datoram ir pazudusi skaņa un tu nezini ko darīt? Piedāvājam tev iepazīties ar dažiem izplatītākajiem datora skaņas pazušanas iemesliem un to risinājumiem.

Aprakstītie risinājumi darbosies uz datoriem kas ir aprīkoti ar Windows 7, Windows 8(8.1) vai Windows 10 operētājsistēmu. Piemēriem izmantots dators ar operētājsistēmu angļu valodā.

Izpildi punktus pēc kārta. Ja kāds punkts nepalīdz pārej pie nākošā un tad atkal pie nākošā.

1. Pārliecinies, ka datora skaņa nav pilnīgi nogriezta vai izslēgta. Lai ieslēgtu skaņu klikšķini uz skaļrunīša ikoniņas(apakšā labajā stūrī), un ieslēdz skaņu.

2. Ja datoram nav skaņas tikai austiņās vai ārējos skaļruņos, pārliecinies, ka šīs ierīces ir pareizi pieslēgtas pie datora un elektrības. Ja uz šīm ierīcēm ir ieslēgšanas poga vai skaļuma regulētājs, pārbaudi tos.
Ja ir tāda iespēja, pieslēdz šīs austiņas vai skaļruņus pie cita datora, un pārliecinies, ka šī ierīce strādā. Ja ierīce nestrādā arī pie citiem datoriem pastāv iespēja, ka tā ir bojāta.

3. Ja datoram nav skaņas iebūvētajos skaļruņos, pārliecinies, ka pie tava datora nav pieslēgtas austiņas vai kāda cita audioierīce.

4. Ja skaņa ir pazudusi pēkšņi, pamēģini pārstartēt datoru.

5. Ja skaņas joprojām nav, pārbaudi datora skaņas ierīces statusu. Lai to izdarītu nospied uz klaviatūras vienlaicīgi Windows taustiņu () un R taustiņu, pēc mirkļa parādīsies Run lodziņš, kurā tev jāieraksta: mmsys.cpl un tad jānospiež taustiņš Enter vai poga OK.

Atvērsies logs, kurā tev jāpārliecinās, ka nepieciešamā ierīce ir iespējota. Ja logs ir tukšs un tajā nav nevienas ierīces, nospied peles labo taustiņu un ieliec ķeksi pie punkta Show Disabled Devices.

Ja logā ir vairākas ierīces, ieslēdz tās pēc kārtas un pārbaudi vai skaņa parādās vai ne.

6. Pārbaudi vai darbojas Windows Audio serviss. Spied jau pieminēto taustiņu kombināciju Windows + R. Tad Run lodziņā raksti: services.msc un spied Enter.

Atvērsies Windows servisu logs kurā tev ir jāatrod Windows Audio service un jāpārliecinās ka tas darbojas(Running) un ka tas tiek automātiski palaists(Startup type jābūt Automatic).

Lai izmainītu kādu no uzstādījumiem, veic dubultklikšķi uz vajadzīgā servisa. Pēc uzstādījumu izmainīšanas pārstartē datoru.

7. Pārinstalē sakņu kartes draiverus. Parasti datora draiveri ir uz diska, kas nāk komplektā ar datoru vai ražotāja mājaslapā. Ja nezini kā to izdarīt vari izmantot kādu speciāli šim mērķim domātu programmu. Piemēram, šo.

8. Veic sistēmas atjaunošanu uz tādu datumu, kurā tavam datoram skaņa strādāja. Lai veiktu sistēmas atjaunošanu spied Windows + R un Run lodziņā raksti: rstrui.exe un tad spied Enter. Atvērsies logs System Restore tajā izvēlies Choose a different restore point un spied Next.

Nākamajā solī izvēlies piemērotu datumu, ja neviena piemērota datuma nav, ieliec ķeksīti pie Show more restore points, kad piemērots datums ir izvēlēts spied Next.

Nākamajā solī spied Finish un gaidi kamēr notiek sistēmas atjaunošana.

9. Ja neviens no šiem datora skaņas atjaunošanas veidiem tev nepalīdzēja, visticamāk ka pie vainas nav programmatūra, bet aparatūra un šajā gadījumā tev ir jāņem savs dators un jānes uz servisa centru vai remontu.

Ja skaņa nestrādā tikai kādai noteiktai programmai(piemēram, pārlūkam vai mūzikas atskaņotājam) palaid doto programmu, liec tai saknēt, un tad ar peles labo taustiņu noklikšķini uz skaļruņa ikoniņas(apakšā labajā stūrī) un izvēlies Open Volume Mixer, kad logs atveras pārliecinies vai visu skaņas avotu skaņas līmenis ir pietiekami liels.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

10 + 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.