Astoņas panikas lēkmes pazīmes

Astoņas panikas lēkmes pazīmes
Panikas lēkme nav vienkārši bailes vai nemiers. Patiesībā diezgan bieži panikas lēkmes maz līdzinās panikai kā tādai. Tās atnāk pēkšņi, un reizēm tām nav nekāda loģiska izskaidrojuma vai priekšvēstnešu. Arī panikas lēkmju simptomi var būt dažādi, un tomēr var izcelt astoņas izplatītākās panikas lēkmju pazīmes.

1. Reibonis
Par panikas lēkmēm ir atbildīga veģetatīvā nervu sistēma, kas kontrolē tādas svarīgas cilvēka sistēmas kā asinsrite, elpošana, gremošana vai vielmaiņa, un panikas lēkmes laikā var pastiprināties sirdsdarbība vai pazemināties asinsspiediens, bet tas savukārt var izsaukt vieglu reiboņa sajūtu.

2. Sevis zaudēšana
Sajūtu, kad cilvēks šķietami norobežojas pats no sevis un skatās uz sevi it kā no malas, sauc par depersonalizāciju. Savukārt sajūtu, kad cilvēks it kā norobežojas no apkārtējās pasaules un uztver to kā kaut ko nereālu, sauc par derealizāciju. Abas šīs sajūtu formas ir iespējams piedzīvot panikas lēkmju gadījumos.

3. Nelabums
Nereti tieši gremošanas sistēma ir tā, kas pirmā sajūt, ka ar mums kaut kas nav tā, kā tam normāli vajadzētu būt. Panika rada stresa hormonus un traucē gremošanas procesus, kas tad arī var izraisīt nelabumu vai citus kuņģa darbības traucējumus.

4. Nejūtīgums vai tirpas
Panikas lēkmes var izpausties visdažādākajos veidos un tajā skaitā arī kā nejūtīgums vai tirpas ekstremitātēs vai pat uz sejas.

5. Svīšana vai drebuļi
Reizēm panikas lēkmes līdzinās gripai vai kādai citai saaukstēšanās slimībai. Tomēr ja jums nav temperatūras un jūs arī neatrodaties aukstumā, bet svīstat vai salstat, tad ir visai iespējums, ka par sevi atkal atgādina jūsu veģetatīvā nervu sistēma.

6. Sajūta, ka tuvojas kas slikts
Sajūtai kad tu pats sev liecies gandrīz kā pravietis, noteikti vajadzētu būt diezgan neparastai, un tomēr lielu un globālu briesmu priekšnojauta ir kāda ļoti izplatīta panikas lēkmju(un arī citu traucējumu) pazīme.

7. Apgrūtināta elpošana
Un atkal par sevi atgādina veģetatīvā nervu sistēma. Panikas lēkmes var izsaukt tādus elpošanas traucējumus, kuru laikā cilvēks sajūt, ka tas vairs nespēj veikt pilnas ieelpas. Papildus cilvēks var pārņemt elpas trūkums un smakšanas sajūta.

8. Bailes
Lai cik tas arī nebūtu neparasti vai parodoksāli, bet bailes no panikas lēkmes iestāšanās pašas par sevi ir panikas lēkmes simptoms. Šādas bailes zaudēt kontroli pār sevi spēj sabojāt vai apgrūtināt gandrīz jebkura cilvēka dzīvi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seventeen − eleven =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.