Septiņi veidi, kā savaldīt izsalkumu

Septiņi veidi, kā savaldīt izsalkumu
Izsalkums ir dabiska un ļoti nozīmīga sajūta, bez kuras nav iedomājama cilvēka eksistence. Tomēr vienlaikus izsalkums var ievērojami apgrūtināt diētas ievērošanu.
Labā ziņa ir tāda, ka parasti šādas izsalkuma lēkmes nevelkas ilgāk par 20 – 30 minūtēm. Tāpēc parasti jānoturas ir pavisam neilgi un mēs zinām veselus septiņus veidus kā to izdarīt!

Pastaigas
Izsalkums var mūs piemeklēt biežāk, ja esam noguruši vai ciešam no stresa. Savukārt uzlabot garastāvokli, paaugstināt enerģijas līmeni un aizmirst par vēlmi kaut ko apēst, var palīdzēt fiziskas aktivitātes. Tomēr ne vienmēr ir iespēja apmeklēt sporta zāli un šādos gadījumos lieliski var palīdzēt pastaigas. Turklāt pastaigas ne tikai liks tev aizmirst par izsalkumu, bet arī nesīs citus ieguvumus. Vairāk par pastaigu pozitīvo ietekmi lasiet rakstā 10 pastaigu nesti ieguvumi.

Ieelpas un izelpas
Nākošreiz kad tevi vajās vēlme kaut ko apēst, pamēģini kādu vienkāršu elpošanas tehniku. Veic dziļu ieelpu, jāieelpo ir tik ilgi kamēr tu izskaiti līdz četri, tad aizturi elpu kamēr izskaiti līdz septiņi un tad izelpo tik ilgi kamēr izkaiti līdz astoņi. Atkārto šo vingrinājumu četras reizes. Šis vienkāršais vingrinājums ļaus tev nomierināties un šādi samazinās tavu vēlmi kaut ko apēst.

Apēd kaut ko veselīgu
Kāre pēc saldumiem ne vienmēr ir stresa vai garlaicības radīta. Tikpat labi tas var liecināt arī par to, ka ir krities cukura līmenis, īpaši ja pēc tavas pēdējās maltītes ir pagājušas jau vairākas stundas. Paaugstināt cukura līmeni var ar uz uzkodām, kas satur kompleksos ogļhidrātus un olbaltumvielas. Šādas uzkodas ir, piemēram, ābols ar riekstiem vai bumbieris ar gabaliņu siera. Pēc šāda iestiprināšanās tava kāre pēc saldumiem pazudīs kā nebijusi.

Dzert ūdeni
Vienkārši paņem glāzi ūdens un sāc dzert. Pirmkārt cilvēki bieži jauc slāpes ar izsalkumu, un otrkārt izdzerot pāris glāzes ūdens tu aizpildīsi kuņģi un arī tas palīdzēs tev aizmirst par izsalkumu.

Pieskaries savai ausij
Tas varbūt skan dīvaini, tomēr uz auss ir kāds punkts, kuram pieskaroties ir iespējams samazināt izsalkuma sajūtu. Nu vismaz tā uzskata austrumu medicīnas speciālisti.

Paspēlējies
Mūsu smadzenes ir neaprakstāmi spēcīgs instruments, un tomēr pat tām ir grūti veikt vairākus uzdevumus vienlaicīgi. Un iespējams, ka tieši tādēļ, kādā pētījumā noskaidrojās, ka trīs minūšu Tetra (vai arī citas spēles) spēles spēj samazināt izsalkumu par veseliem 70%. Tāpēc nākamreiz kad sajūti izsalkumu droši dodies kaut ko paspēlēt, pamēģini atrisināt krustvārdu mīklu vai vismaz paskaties kādu jautru video. Citiem vārdiem dari visu, ko sirds kāro, lai tikai novērstu savas domas no ēdiena.

Apsoli sev kaut ko apēst vēlāk
Ja neviens no iepriekš minētajiem veidiem tavu izsalkumu nav mazinājis, pamēģini sev apsolīt, ka apēdīsi kādu gardumiņu vēlāk. Turklāt šāda gaidīšana ļaus gūt arī lielāku baudu no kārotā atalgojuma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twenty − 10 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.