10 pastaigu nesti ieguvumi

10 pastaigu nesti ieguvumi
Mūsu ķermenis ir radīts, lai kustētos un staigāšana ir viens no vissaudzīgākajiem kustību veidiem, kas mums nes arī vairākus pozitīvus ieguvumus. Turklāt to dēļ mums pat nav jānostaigā visa diena, pilnīgi pietiks ar 45 – 60 minūtēm. Uzzini kādi ir 10 vērtīgākie ieguvumi, kurus tev dāvās regulāras pastaigas.

1. Mazina Alcheimera slimības risku
Gribiet ticiet, gribiet neticiet, bet pastaigas ievērojami uzlabo smadzeņu darbību un samazina iespēju iegūt Alcheimera slimību. Kādā Virdžīnijas Universitātē veiktā pētījumā, kurā piedalījās cilvēki vecumā no 70 līdz 90 gadiem, tika noskaidrots, ka, ja cilvēks noiet, vismaz 2 kilometrus dienā, tad iespēja iegūt Alcheimera un citas ar smadzeņu darbību saistītas slimības samazinās uz pusi.

2. Muskuļu tonus
Ir pilnīgi dabiski, ka jebkura regulāra fiziska slodze nostiprina muskuļus un uzlabo to tonusu. Tomēr staigāšanas burvība ir tajā, ka tā nemanāmi nodarbina visai lielu muskuļu daļu, ieskaitot kājas, vēdera presi, ikrus un rokas.

3. Stiprina sirdi un stabilizē asinsspiedienu
Ja vēlaties pēc iespējas ilgāk izvairīties no problēmām ar sirdi, pietiks ja veltīsiet tikai nedaudz laika regulārām pastaigām. Staigāšana ne tikai stiprina sirdi tā arī normalizē asinsspiedienu. Turklāt staigāšana atšķirībā no citiem sporta veidiem nepārslogo organismu.

4. Zarnu trakta veselība
Neticami, bet tomēr fakts: pašas visparastākās pastaigas par 30% samazina risku saslimt ar taisnās zarnas vēzi. Turklāt lai saglabātu sava zarnu trakta veselību pietiek nostaigāt tikai pārdesmit minūtes dienā.

5. Labs garastāvoklis
Ja tevi nomāc stress un tavs garastāvoklis ir galīgi nekāds, tad ej ārā un pastaigājies. Un jau pēc pirmās pastaigas tu jutīsies ievērojami labāk. Tas ir pierādīts zinātniski, un to iesaka arī ārsti.

6. Glaukomas profilakse
Šis ir vēl kāds negaidīts pastaigu plus. Bet viss ir vienkāršāk nekā pirmajā brīdī šķiet: pastaigu laikā acis atrodas atslābinātā stāvoklī un šādi mazinās spiediens uz acs ābolu. Defokusēts skatiens ir ne tikai laba glaukomas profilakse – tā vēl ir arī neslikta potenciāla redzes pasliktināšanās profilakse.

7. Veselīgs svars
Nav taisnība tiem, kuri apgalvo, ka normāla svara uzturēšanai noteikti ir jāsvīst sporta zālē. Pastaigas ir stabils un organismu saudzējošs kardiotreniņš, kas dedzina taukus ne būt ne sliktāk, kā citas organismam nesaudzīgākas fiziskas aktivitātes.

8. Stipri kauli
Neskaitot visu jau pieminēto, staigāšana atstāj pozitīvu ietekmi arī uz kaulu un locītavu veselību. Staigāšana un pastaigas ir lieliska osteoporozes profilakse, kas novērš kaulu masas zudumus un kaulu dobumu rašanos.

9. Mazina diabēta rašanās risku
Staigāšana ir vērtīga gan tiem kuriem diabēta nav, gan tiem kuriem tas ir. Tikai 20 minūšu pastaiga spēj uz ilgāku laiku samazināt cukura līmeni asinīs.

10. Veselākas plaušas
Pastaigu laikā mēs pašiem to nemanot trenējam arī savas plaušas. Pat vairāk, regulāri dodoties pastaigās mēs arī regulāri barojam savu organismu ar skābekli un tas atstāj pozitīvu iespaidu uz elpošanas sistēmu un visu organismu kopumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 + 14 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.