Septiņas pazīmes, ka tevi drīz atlaidīs

Septiņas pazīmes, ka tevi drīz atlaidīs
Iespējams, ka uzņēmums, kurā tu strādā plāno štatu samazināšanu vai varbūt tavu priekšnieku vairs neapmierina tavas prasmes, nav svarīgi, kāds ir iemesls, abos gadījumos viss norisināsies diezgan līdzīgi. Uzzini septiņas pazīmes, kas liecina, ka tevi drīz atlaidīs!

1. Priekšnieks ir sācis biežāk tikties ar tevi divatā
Biežas apspriedes divatā ar priekšnieku var šķist kā īpaša uzticības pazīme. Tomēr ja šajās apspriedēs netiek tieši uzlielītas tavas profesionālās spējas, tad tās visticamāk liecina tikai par to, ka priekšnieks cenšas novērtēt tavu produktivitāti un noderību uzņēmumam. Turklāt ja tavs boss vēl sāk interesēties par to, ko tu pats domā par savu paveikto darbu, zini, ka tas ir tiešs mājiens par tavu neprofesionalitāti. Labā ziņa ir tāda, ka šajā posmā vēl nav par vēlu visu labot. Esi pieticīgāks un gatavs mainīt savu uzvedības modeli, komunikācijas veidus un veidu kā tu organizē savu darbu. Nekautrējies lūgt padomus un mēģini pieteikties kādai piemērotai profesionālai apmācībai, lai šādi parādītu savu gatavību laboties.

2. Tavs darbs tiek bieži kritizēts
Ja tevi neatlaiž izdevumu samazināšanas dēļ, tad tas visticamāk notiek tavu darba rezultātu dēļ. Pirms šī notikuma tevi kritizēs aizvien vairāk un vairāk, un tevi nepametīs sajūta, ka tu neko nedari tā, kā to vajadzētu darīt. Vari to, protams, norakstīt uz savu pārspīlēto aizdomīgumu, tomēr ja tavs paveiktais darbs tiek patstāvīgi atgriezts pārstrādāšanai, turklāt ja tas vēl tiek pavadīts arī ar atbilstošiem komentāriem, zini, ka tu esi kļuvis par nepārtraukti risināmu problēmu, no kuras var arī atbrīvoties.

3. Tu jūti vēsumu attiecībās ar priekšniecību
Priekšniecība parasti nesteidzas ar paziņojumiem par saviem atlaišanas plāniem, jo tas gluži vienkārši nav to biznesa interesēs. Tomēr ja tavs priekšnieks būs izlēmis tevi atlaists, tas pavisam noteikti vairs necentīsies ieguldīt tevī tikpat daudz laika un enerģijas kā tas bija labajos laikos. Tavs priekšnieks var izvairīties no tieša acu kontakta, kļūt atturīgāks un distancēties no tevis sarunas laikā.

4. Tava darba apjoms ir ievērojami samazinājies
Iesākumā darba apjoma sarukšana tevi var iepriecināt, tomēr tas var liecināt par nopietnām pārmaiņām. Zinot, ka tu drīzumā tiksi atlaists, priekšnieks pārliek tavus projektus uz tavu kolēģu pleciem. Ja normāla darba vietā tev uztic tikai kaut kādus nīkulīgus uzdevumus, tu vari būt diezgan drošs, ka kaut kas nav kārtībā. Pajautājot vai vari tikt piesaistīts nopietnākiem projektiem, tavs boss var atbildēt, ka citi darbinieki ir piemērotāki šim uzdevumam. Bet, ja tevi noraida arī tad, ja tu apsoli pielikt maksimālas pūles, zini, ka visticamāk tavs liktenis jau ir izlemts.

5. Tevi neaicina uz apspriedēm
Informācijas apmaiņa ir kritiski nepieciešama darbam, bet ja tevi vairs nesauc uz apspriedēm un tu nesaņem e-pastus kurus saņem citi komandas locekļi, tad tu pavisam noteikti vairs neesi tas pats vērtīgākais darbinieks. Neko labu neliecina arī tas, ja tu tomēr esi sanāksmē, bet priekšnieks tevi pārtrauc vai ignorē tavu viedokli.

6. Kolēģi no tevis izvairās
Kā tika minēts ceturtajā punktā, tavs darbs jau ir sadalīts starp citiem taviem kolēģiem, un tādēļ visticamāk tavi kolēģi jau zinās par plānotajām kadru izmaiņām un tava atlaišana būs pārsteigums tikai tev. Nevienam nepatīk saistīties ar tiem, kuru liktenis jau ir izlemts un tādēļ tavi kolēģi kļūs nerunīgi un izvairīgi.

7. Tevi lūdz apmācīt citu darbinieku
Priekšnieks var palūgt apmācīt kādu tavu kolēģi, pamatojot to ar to, ka visiem ir vajadzīgas papildus iemaņas kādai neparedzētai situācijai. Ja šai apmācībai ir jāiekļauj arī nozīmīgi projekti un svarīgas tekošas aktivitātes, tad visticamāk tu sev gatavo aizvietotāju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seventeen − 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.