9 mīti par šķiršanos

9 mīti par šķiršanos
Laulība mēdz iet visādi un reizēm šķiet, ka nav cita ceļa kā šķirties. Tomēr patiesībā viss nav tik vienkārši, kā mēs domājam. Lasi 9 mītus par šķiršanos.

1. Krāpšana ir labs iemesls, lai šķirtos
Krāpšana ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tiek šķirtas laulības un tomēr tas ne vienmēr ir gana labs iemesls. Patiesībā gadījuma rakstura krāpšana nav labs iemesls laulības šķiršanai. Laulība nav balstīta tikai fiziskā pievilcībā, un tikai fizisks kontakts to nevar arī sagraut. Tie kas šķiras šī iemesla dēļ tie ziedo savu laulību pat necenšoties tika skaidrībā ar notikušo un tā iemesliem. Šādiem cilvēkiem ir vienkāršāk justies pazemotiem, bet rezultātā tas to padara tikai nelaimīgākus.

2. Dzīvošana kopā pirms laulībām samazina šķiršanās risku
Patiesībā tam nav nekāda sakara ar jūsu laulību ilgumu. Daudz lielāka nozīme ir tam cik labi jūs abi kopā risiniet problēmas un pārvariet grūtības. Reizēm cilvēki to neiemācās arī tad, ja dzīvo kopā pirms laulībām Un tad stāšanās oficiālā laulībā tikai pastiprinās savstarpējās pretenzijas. Dzīvošana kopā pirms laulībām, labākajā gadījumā tikai ļaus tikai izvairīties no pašām laulībām.

3. Viena no divām laulībām beidzās ar šķiršanos
Faktiski 70% no tām laulībām, kuras tika slēgtas pagājušā gadsimta 90 gados, nosvinēja vismaz viena gada jubileju. Statistika arī norāda uz to, ka tie cilvēki, kas stājas laulībā jau nobriedušākā vecumā, ir arī atbildīgāki attiecībā pret laulību un tas tiem palīdz pārvarēt grūtības. Nav šaubu, ka problēmas ar laulību šķiršanu pastāv tomēr tās nav tik kritiskas, kā pirmajā brīdī šķiet, un tāpēc cenšaties pārāk ātri savu laulību nenorakstīt.

4. Laulības ar “lētām” kāzām izjūk ātrāk
Nesmejieties, bet pastāv arī šāds viedoklis. Patiesībā bieži vien viss ir tieši pretēji. Kaut kopumā nav viegli, atsekot saiti starp kāzu izmaksām un laulību ilgumu. Kaut arī daudziem lieli kāzu izdevumi kalpo par mīlestības pierādījumu, tomēr bieži dārgas kāzas liek jaunlaulātajiem iedzīvoties parādos jau pašā laulību sākumā. Un vēlāk šī iemesla dēļ var rasties savstarpēji konflikti. Laulība ir jāuzsāk ar iejūtību, cieņu un savstarpēju atbalstu, bet dārgi gredzeni un rotaslietas tiks iegūtas laimīgas laulības gaitā.

5. Otrās laulības visticamāk beigsies ar šķiršanos
Un statistika to tiešām apstiprina, tomēr tā tas drīzāk ir tāpēc, ka cilvēki tā arī nav iemācījušies atrast citus veidus kā veidot attiecības. Tajā pašā laikā tie kuri riskē izaicināt vispārpieņemtās normas un sniedz viens otram vairāk brīvības un personīgās telpas, nekad no kopā būšanas nenogurst. Ir vērts ļauties eksperimentiem, jo laulība nav mērķis, laulība ir process. Ir jādod otram un sev iespēja pabūt vienatnē, lai šādi atpūsties no nepārtrauktās kopā būšanas. Problēma bieži ir arī tajā, ka pēc attiecību oficiālas reģistrēšanas cilvēki sāk viens otru uztvert kā pašsaprotamu lietu. Tā vietā labāk vienmēr atceraties to, kāpēc jūs viens otru iemīlējāt.

6. Šķiršanās ir līdzvērtīga sakāvei
Tā tas nebūt nav! Un nav svarīgi, cik ilgi jūs bijāt kopā un ko šajā laikā spējāt sasniegt, tas ka jūs šķiraties vēl galīgi nenozīmē, ka jums neizdevās. Bieži to vai laulības ir izdevušā, vērtē pēc kopīgi nodzīvoto gadu skaita. Tomēr ir daudz tādu piemēru, kuros pēc pāra šķiršanās to attiecības izveidojas daudz veselīgākas un laimīgākas. Šādu šķiršanās iemesli var būt dažādi. Piemēram, bērni ir izauguši un partnerus, kuri gadiem ilgi ir bijuši kopā, nekas cits vairs nesaista. Kāpēc gan lai šāda šķiršanās būtu sakāve? Īpaši ja abi partneri atzīst, ka to kopā būšana ir bezjēdzīga. Turklāt viss kas ar mums ir noticis kļūst par mūsu pieredzi, un pieredze jau pati par sevi ir nenovērtējama.

7. Šķiršanās kaitē bērniem
Nav šaubu, ka šķiršanās var kļūt par bērnu stresa iemeslu un tomēr tas nav tik nopietns stress, kā sākumā šķiet. Lielāku kaitējumu bērnu psihei nodara patstāvīgi vecāku konflikti. Padomājiet paši, kādu piemēru šādi konflikti rāda bērniem un to nākotnes ģimenei. Ir veikti daudz pētījumu, kuri apliecina, ka bērniem visvairāk ir vajadzīga stabilitāte un mierīgi apstākļi ģimenē, bet to var nodrošināt gan abi vecāki, kas dzīvo kopā, gan arī viens no vecākiem.

8. Padzīvošana atsevišķi, lai saglabātu laulību
Protams, jūs varat noriskēt, bet parasti pēc šādas padzīvošanas atsevišķi seko tikai oficiāla šķiršanās. Jautāsiet kāpēc? Iespējams, ka jūs pats ziniet kas jūs uz šādu soli pamudināja un jums šķiet, ka jūsu partneris domā un jūtas tāpat kā jūs. Tomēr tā nebūt nav un mēs varam atbildēt tikai par sevi, bet tas nozīmē, ka šādi domājot jūs riskējat. Jūs varat padzīvot atsevišķi, ja jums tam ir pamatoti iemesli, bet ne jau tāpēc lai otru pabaidītu. Šādi jūs abi kādā brīdī varat saprast, ka vienatnē jums ir ērtāk. Bet ja jūsu laulībā ir kas tāds, kā dēļ to ir vērts glābt, tad pie tā būtu jāstrādā un nevis jāpadodas.

9. Ja ir pienācis tāds brīdis, kad neesi apmierināts ar attiecībām, tad nav ko tērēt laiku un ir jāšķiras

Laulības nav vieglas, un tās prasa daudz enerģijas, izpratnes un komunikācijas. Daudz komunikācijas. Un tikai tas ka jūs kaut kādā brīdī neesat ar laulībām apmierināti, vēl nenozīmē, ka šķiršanās ir neizbēgama. Grūti laiki ir visās laulībās. Vienkārši dodiet viens otram otru iespēju. Ilgāks vai neilgāks slikta garastāvokļa periods vēl nenozīmē, ka viss ir beidzies. Domāt par šķiršanos var tikai tad, ja jūs izdarāt visu, kas ir jūsu spēkos, bet turpmāku mēnešu vai pat gada laikā nekas neuzlabojas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight + five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.