Kā novākt skrāpējumus no telefona ekrāna

Kā novākt skrāpējumus no telefona ekrāna

Kas ir jāzina pirms skrāpējumu aizvākšanas no ekrāna

Kāpēc mēs redzam skrāpējumus

Tā tas notiek tāpēc, ka skrāpējumiem ir asi stūri, kas atstaro gaismu un šādi padara skrāpējumu labi redzamu. Tieši tāpēc skrāpējumi ir labāk pamanāmi, kad ekrāns ir izdzisis, bet, kad tas ir ieslēgts, tie ir gandrīz nepamanāmi.

Kādus ekrāna skrāpējumus var novākt

Telefonu ekrāni skrāpējumi mēdz atšķirties pēc tipa. Visi rūdītie ekrānu stikli tiek pārklāti ar īpašu oleofobu pārklājumu, pateicoties kuram uz ekrāna paliek mazāk pirkstu nospiedumu un pa to labāk slīd pirksts. Visbiežāk pirmais cieš tieši šis pārklājums, jo laika gaitā plānais slānītis noberžas dēļ daudzajiem pieskārieniem vai dēļ beršanās pret apģērbu.
Ja kādā noteiktā leņķī redzat uz ekrāna sīkus noberzumus, kuri neaizķeras ar nagu tad tas visticamāk ir nevis stikla, bet oleofobā pārklājuma skrāpējums. Šo pārklājumu var atjaunot, tiesa tas nebūs tik noturīgs, kā rūpnīcā uzklātais un to nāksies periodiski atjaunot.
Dziļākus skrāpējumus, kurus var redzēt dažādos leņķos un kurus var sajust ar pirkstu visticamāk neizdosies pilnībā likvidēt, un tomēr arī tos var padarīt mazāk pamanāmus ar pulēšanas palīdzību.

Kādas metodes darbojas un kādas nedarbojas

No ekrāna skrāpējuma var atbrīvoties dažādos veidos un proti, tas ir ar kaut ko jāaizpilda, ir jānogludina tā asie stūri vai arī tas ir ar kaut ko jānosedz. Un jāsaka, ka nav nemaz tik daudz veidu kā to paveikt. Pirmajā gadījumā var izmantot oleofobo pārklājumu, lai aizpildītu sīkās skrambiņas. Skrāpējumu stūru nogludināšanu veic pulējot ekrānu ar abrazīvu pastu. Savukārt skrambu nomaskēšanai ar piesegšanu izmanto ekrāna aizsargplēvīti vai stikliņu.
Internetā var atrast padomus, kuros iesaka atbrīvoties no telefona ekrāna skrāpējumiem ar zobu pastu, sodu, eļļu vai citiem līdzekļiem. Un, kaut arī zināma loģika tajā ir visticamāk gala rezultāts būs apšaubāms vai vājš. Zobu pasta vai soda tiek izmantots kā abrazīvs pulēšanai, bet ar eļļu iesaka aizvietot oleofobo pārklājumu. Protams, var ļauties eksperimentiem ar šādiem katrā saimniecībā esošiem līdzekļiem un tomēr eksistē arī speciāli šādiem mērķiem paredzēti līdzekļi.

Ar ko var pulēt telefona ekrānu

Vislabāk tam bus piemērotas īpašas pulēšanas pastas un sastāvi. Telefona ekrāna pulēšanai var izmantot līdzekļus, kas tiek izmantoti auto stiklu pulēšanai. Piemēram, Cērija oksīdu. Tas ir speciāls līdzeklis, kuru izmanto auto stiklu pulēšanai un citu stikla izstrādājumu pulēšanai.
Tāpat var būt piemērotas arī citas profesionālās pulēšanas pastas, kas tiek izmantotas auto virsbūves pulēšanai.

Vai pulēšana nesabojās telefona ekrānu

Ekrānu visvairāk ietekmēs tieši pulēšana. Pulēšana garantēti noņems ekrāna olofobo pārklājumu un tas vien jau var būt gana labs iemesls izvēlēties citu veidu kā novākt skrāpējumus no telefona ekrāna. Olofobo pārklājumu ir iespējams atjaunot. Atjaunotais pārklājums gan nebūs ilglaicīgs, bet vajadzības gadījumā to var atkārot.
Pašu ekrānu pulēšana skars minimāli, protams, ja vien tas tiks darīts ar prātu un ekrāns netiks pulēts no visa spēka. Starp citu, tāda cītība galīgi nav vajadzīga, jo kvalitāti tā neuzlabos.
Tāpat ir svarīgi atcerēties, ka plastmasas ekrānu nav ieteicams pulēt, jo plastmasu ir viegli sabojāt, tā kļūs matēta, un ekrāns būs sabojāt.

Kā novākt skrāpējumus no telefona ekrāna

1. Atjaunojiet olofobo pārklājumu

Kā jau tika minēts, šis variants būs piemērots pašām mazākajām skrambiņām, kā arī tam, lai atgrieztu lietošanas ērtumu pēc pulēšanas. Jāatzīmē, ka tirdzniecībā esošie līdzekļi parasti nav tik efektīvi kā rūpniecībā izmantotie un tādēļ procedūra var būt periodiski jāatkārto.

Kas būs vajadzīgs:

Kā rīkoties
1. Izmantojot spirtu un mikrošķiedras lupatiņu cītīgi attīriet ekrānu no netīrumiem un attaukojiet to.
2. Ietiniet pirkstu pārtikas plēvē vai citā šķidrumus necaurlaidīgā materiālā.
3. Uzpiliniet dažas lāses līdzekļa uz ekrāna un vienmērīgi izklājiet to pa visu ekrānu ar iepriekšējā punktā sagatavoto pirkstu. Jārīkojas ir ātri jo šķidrums ātri izgaro. Tāpat nav nepieciešamības censties ieziest šķidrumu ekrānā ar spēku, vienkārši izklājiet to pa ekrānu.
4. Nelietojiet telefonu vismaz 8 – 12 stundas, lai olofobais pārklājums pēc iespējas labāk sastingst. Šī iemesla dēļ procedūru vislabāk veikt vakarā pirms gulētiešanas.
5. Notīriet no ekrāna līdzekļa paliekas un telefonu var lietot.

Jāpiebilst, ka atkarībā no izmantotā līdzekļa, lai iegūtu labāku rezultātu, procedūra var būt jāatkārto 2 – 3 reizes.

Uzlīmējiet ekrāna aizsargstikliņu vai aizsargplēvi

Iespējams, ka šis ir viens no labākajiem veidiem, kā novākt skrāpējumus no telefona ekrāna, jo šādi ir diezgan viegli nomaskēt dziļākus skrāpējumus. Dažos gadījumos aizsargstikls var nomasēt pat mazākas plaisas.

Kas būs vajadzīgs

  • Aizsargstikliņš vai aizsargplēve;
  • šķidrums ekrānu tīrīšanai vai spirts;
  • mikrošķiedras lupatiņa
  • kancelejas līmlente;
  • šķēres;
  • plastikāta karte.

Kā rīkoties
1. Izvēlaties pēc iespējas mazāk putekļainu vietu.
2. Uzlieciet stikliņu(vai plēvi) ar pareizo pusi uz telefona ekrāna un pēc iespējas precīzāk izlīdziniet, lai visi izgriezumi sakristu pēc iespējas precīzāk.
3. Uzmanīgi uzlīmējiet dažas strēmeles līmlentes, lai stikliņš vai plēvīte pieliptu pie telefona tā, lai to var atvērt līdzīgi kā grāmatu. Vēlreiz pārliecinieties, ka visas atveres ideāli atbilst telefonam.
4. “Atveriet” stikliņu(vai plēvīti) un ar ekrānu trīšanas līdzekli un lupatiņu cītīgi notīriet ekrānu tā, lai uz tā nepaliktu ne pirkstu nospiedumi, ne putekļi. Tad ar sausu lupatiņu notīriet ekrānu, lai tas ir tīrs un sauss. Vēlreiz pārliecinieties, ka ekrāns ir tīrs un uz tā nav neviena puteklīša.
5. Paceliet stikliņu, noņemiet apakšējo aizsargplēvīti un tad ātri lieciet stikliņu atpakaļ uz telefona ekrāna. Ar kartes palīdzību atbrīvojieties no gaisa burbulīšiem izstumdot tos virzienā no centra uz malām. Noņemiet līmlenti.

Nopulējiet ekrānu

Ja ļoti nevēlaties izmantot aizsargstikliņu, varat izmēģināt izmantot ekrāna pulēšanu, lai novāktu vai vismaz mazinātu ekrāna skrāpējumus.

Kas būs vajadzīgs

  • Cērija oksīds vai cita stiklam piemērota pulēšanas pasta;
  • mīksta auduma salvetes;
  • Krāsotāju līmlente.

Kā rīkoties
1. Ar krāsotāju līmlenti aplīmē telefona korpusu ap ekrānu, lai pulēšanas līdzeklis nenokļūst uz telefona korpusa. Tāpat aizlīmē visus portus, skaļruņa un mikrofona atveres un citas spraugas un spraudziņas.
2. Uzklājiet salvetei nelielu pulēšanas līdzekļa devu. Ja izmantojat cērija oksīdu, piejauciet tam nedaudz ūdens, lai izveidojas pastveidīga konsistence. Rīkojieties ar cērija oksīdu uzmanīgi.
3. Bez spiešanas ar vieglām lokveida kustībām pulējiet ekrāna virsmu vairākas minūtes.
4. ar tīru, nedaudz mitru lupatiņu notīriet pulēšanas pastas atliekas un novērtējiet rezultātu. Ja nepieciešams, veiciet atkārtotu pulēšanu.
5. Kad esat apmierināti ar pulēšanas rezultātu, notīriet ekrānu ar salveti un noņemiet krāsotāju līmlenti. Ja vēlaties varat atjaunot olofobo pārklājumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

15 + 7 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.