6 noteikumi kas palīdzēs atrisināt ģimenes konfliktus

Kad jauns pāris izlemj veidot ģimeni, abiem šī pāra dalībniekiem vajadzētu atcerēties par to ka viņi uzņemas lielu atbildību. Šim pārim nu būs kopēja dzīves vieta, tie kopā būs jānodarbojas ar saimnieciskām lietām, jāplāno ģimenes budžets un tiem kopā būs jāaudzina bērni. Visas tas kopā paņem daudz spēku un enerģijas, bet kad cilvēki ir noguruši jebkurš sīkums var izprovocēt neapmierinātību un strīdu. Un reizēm gadās tā, ka šādi strīdi pārvēršas par visai nopietnu un ievilkušos konfliktu kura vienīgais risinājums ir laulības šķiršana.

Lai jaunā ģimenei izdotos izvairīties no šādiem ģimenes strīdiem, gan vīram, gan sievai ir jāiegulda maksimāli daudz pūļu. Un lai tas tiešām arī izdotos ir jāņem vērā daži vienkārši noteikumi kuri ja ne palīdzēs novērst strīdus pirms tie pa īstam ir sākušies, tad vismaz ātri tos atrisināt.

6 noteikumi kas palīdzēs atrisināt ģimenes strīdus

1. Saglabājiet mieru. Lai cik ļoti jums arī negribētos pateikt visu tagad un uzreiz, labāk atturēties un savaldīt savas emocijas. Un jums nekādā ziņā nevajadzētu pāriet uz kaut kādiem personiskiem apvainojumiem, censties vienam otru pazemot, un protams nekādā gadījumā nevajadzētu teikt kaut ko apvainojošu par jūsu otrās pusītes radiniekiem. Vienmēr atceraties ka pateiktu vārdu atpakaļ neatgriezt.

2. Kontrolējiet savu balss toni un nepaceliet balsi. Nereti strīdi ar paaugstinātos toņos beidzas visai vienkārši – viens no laulātajiem aiziet aizcērtot durvis un pilnībā izvairās no sarunas.

3. Dodiet iespēju viens otram izteikties. Pirmajai labāk sākt runāt ir “apvainotajai” pusei. Un nevajag atcerēties vecos pārmetumus, pagātnei ir jāpaliek pagātnē.

4. Cenšaties nezaudēt humora izjūtu . Ja strīds ir sācies kāda sīkuma dēļ, tad ir vērts pamēģināt pārvērst to par joku. Tas ir viens no pašiem vienkāršākajiem veidiem kā risināt dažādus strīdus, tomēr ļoti efektīvs un galīgi ne tas sliktākais.

5. Nekādos apstākļos neskaidrojiet savas attiecības bērnu klātbūtnē. Bērnu psihe ir ļoti nestabila un ievainojama, tāpēc labāk izvairīties no lieka stresa.

6. Griezieties pēc palīdzības pie ģimenes psihologa. Gadījumos kad konflikts ir nonācis līdz tādam punktam kurā jūs patstāvīgi to vairs nespējat risināt, noteikti ir vērts mēģināt šo problēmu atrisināt griežoties pēc palīdzības pie speciālista.

Kā redzat, viss nav tik traki kā pirmajā brīdī varētu likties. Gandrīz jebkuru konflikta situāciju var atrisināt ātri un nesāpīgi, īpaši ja abas iesaistītās puses ir tajā ieinteresētas.

One thought on “6 noteikumi kas palīdzēs atrisināt ģimenes konfliktus

  1. Ko laj dara ja sieva grib scirties no vira,bet vinas dzimenes locekli trauce to veido,un apietas ka ar verdzeni talak ir loti sarezdziti to isteikt,kur griesties

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.