10 fakti par skūpstiem

10 fakti par skūpstiem
Neskaitāmi daudz cilvēku skūpstās katru dienu, tomēr tiki retais iedomājas. ka skūpstīšanās nav tikai patīkama, bet arī diezgan noderīga nodarbe. Piedāvājam tev desmit faktus par skūpstiem, kas liks tev skūpstīties vairāk, biežāk un ilgāk.

1. Ar skūpstu palīdzību mēs atrodam sev vispiemērotāko pāri. Jo kā izrādās tad neapzinātā līmenī mēs izvēlamies partnerus ar noteiktiem bioloģiskiem parametriem, bet skūpstīšanā un apmainīšanās ar siekalām ir viens no veidiem noteikt kurš cilvēks mums ir vispiemērotākais.

2. Pērtiķi tāpat kā cilvēki prot skūpstīties, tomēr viņi šai nodarbei neizmanto mēli. Skūpstoties izmanto mēli tikai mūsdienās dzīvojošā, cilvēkam vistuvākā pērtiķu suga – bonobo.

3. Skūpsti palielina siekalu izdalīšanos un veicina zobu attīrīšanos no aplikuma. Nezinu kāpēc, bet tā vien liekas ka daļai lasītāju arī šis punkts nešķitīs skūpstīšanos veicinošs arguments.

4. Skūpstīšanās palīdz mums cīnīties ar stresu. Patiesībā šis varētu būt viens no labākajiem veidiem, kā ar šo mūsdienu mēri cīnīties.

5. Skūpstīšanās laikā rodas hormons oksitocīns. Kā uzskata zinātnieki, šis hormons ietekmē vīriešu psihoemocionālo sfēru un tam ir ietekme uz mīlestības procesu. Šis hormons veicina labvēlīgākas attieksmes veidošanos pret citiem cilvēkiem un liek uzticēties kāda konkrēta cilvēka vārdiem. Tā kā vīrieši ņemiet vērā: ja sieviete pēkšņi vēlas ar jums skūpstīties – iespējams viņai ir kaut kādi slēpti motīvi.

6. Par vienu no pasaules kino pašiem seksuālākajiem skūpstiem tiek atzīts Ingrīdas Bergmanes un Kerija Granta skūpstiem 1946 gada filmā “Notorious

7. Cilvēks spēj atrast otra cilvēka lūpas pat pilnīgā tumsā.

8. Skūpsti var pagarināt dzīves ilgumu. Īpaši tas attiecoties uz vīriešiem kuri skūpsta savas sievas pirms dodas uz darbu. Kā liecina pētījumi tad šādi vīrieši dzīvo par 5 gadiem ilgāk nekā tie vīrieši kuri to nedara.

9. Tieši pirmais skūpsts, un nevis pirmā seksuālā pieredze kļūst par vienu no pašiem atmiņā paliekošajiem dzīves mirkļiem. Nu nav jau brīnums, daļa no jauniešiem savas pirmās seksuālās pieredzes laikā nav tajā skaidrākajā stāvoklī.

10. Ginesa  rekords par pasaules garāko skūpstu  pieder pārim no Taizemes. Viņu skūpsts ir ildzis 58 stundas, 35 minūtes un 58 sekundes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.