Kā pārliecināt savu sarunu biedru

Kā pārliecināt savu sarunu biedru
Ne vienmēr sarunājoties un diskutējot, mums izdodas atrast īstos argumentus, lai pierādītu oponentam savu taisnību. Šajā rakstā iepazīstināsim jūs ar dažām viltībām, kas ļaus jums labāk pārliecināt citus cilvēkus par jūsu viedokļa pareizību.

Esiet pieklājīgs un nekādā gadījum neapvainojiet savu oponentu
Nemēģiniet apvainot vai citādi aizskart savu sarunu biedru. Apvainojot un pazemojot, jūs nevienam neko nepierādīsiet. Visticamāk, ka jūs panāksiet tieši pretēju efektu. Šis cilvēks sāks visu noliegt un distancēsies no jums un jūsu viedokļa. Ir skaidrs, ka šādā stāvoklī esošu oponentu, jums nekādi neizdosies pārliecināt par jūsu viedokļa pareizību.

Argumenti
Uzreiz miniet savus savus pašus nozīmīgākos argumentus. Mazāk svarīgos argumentus var pieslēgt pēc tam, bet no sākuma noteikti pavēstiet pašu svarīgāko.

Pastāstiet par pieredzi
Savu pozīciju jūs varat argumentēt ar to, ka jūs labi pārziniet šo konkrēto jautājumu, jo jūs jau ilgus gadus strādājat šajā sfērā, un attiecīgi esat ļoti pieredzējis konkrētajā jautājumā.

Glaimi
Noteikti lieliet savu oponentu un izsakiet viņam komplimentus. Tas liks viņam atslābināties un mazinās viņa kontroli pār situāciju. Šādā stāvoklī esošs cilvēks būs vieglāk pārliecināms.

Visiem patīk izdevīgums
Cilvēki mīl izdevīgumu un jums vajag pārliecināt savu sarunu biedru par to, ka tas par ko jūs cenšaties savu oponentu pārliecināt, nesīs izdevīgumu arī viņam.

Cieņa un uzmanība
Pat ja jums jūsu oponents ne īpaši patīk, ļaujiet viņam visu pateikt un uzmanīgi viņu uzklausiet. Cilvēki vienmēr jūt to vai viņiem tiek izrādīta cieņa un uzmanība. Un, protams, ka cilvēkiem patīk, ka tie tiek novērtēti un cienīti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three + 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.