Interesanti fakti par ātro ēdināšanu

  •  
  •  
  •  
  •  

 


Pirmā ātrās ēdināšanas iestāde tika atvērta Kanzasā, 1921 gadā. Tās nosaukums bija “Baltā pils”(White Castle)  . Tā specializējās uz hamburgeriem, un līdz četrdesmitajiem gadiem tajā hamburgeriem bija viena konstanta cena – 5 centi.

Piecdesmitajos gados ātrās ēdināšanas iestādēs viena gāzēto dzērienu porcija bija 225 gramus liela. Mūsdienās “McDonalds” ēdināšanas iestādēs, kolas bērnu porcijas lielums ir 253 grami (110 kalorijas), mazajā porcijā ir 345 grami(15o kalorijas), bet pašas lielākās “Super size” porcijas ietilpība ir 942 grami(410 kalorijas).

Savu lielisko garšu ātrās uzkodas ļoti lielā mērā iegūst pateicoties ķīmiskām piedevām, piemēram zemeņu kokteilī var būt vairāki desmiti dažādu ķīmisku piedevu.

Par visizplatītāko nāves iemeslu Amerikā uzskata smēķēšanu , par otru izplatītāko nāves iemeslu uzskata aptaukošanos.

Viena gada laikā neveselīgu ēdienu reklāmai tiek tērēti vairāk kā 30 miljardi dolāru.

Viena lielā frī kartupeļu porcija “McDonalds” ēdināšanas iestādēs satur 25 gramus tauku, un tajā ir 500 kalorijas.


ASV 90% bērnu vismaz reizi mēnesī ēd ātrās ēdināšanas iestādēs.

Pašu dārgāko publikai pieejamo hamburgeri varat nobaudīt Lasvegasā, tur restorānā “Fleur” iespējams nobaudīt burgeru par 5000 ASV dolāriem. Komplektā gan nāk pudele 1995 gada vīna vintage Chateau Petrus  kura vērtība ir aptuveni 2000 ASV dolāri un “Brunello” glāzes par 75 dolāriem.

Amerikas visvairāk lietotais dārzenis ir kartupeļi kuri tiek izmantoti frī kartupeļiem.


  •  
  •  
  •  
  •  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.