Daži fakti par kāpostiem

  •  
  •  
  •  
  •  

Daži fakti par kāpostiem


Visā pasaulē ir aptuveni 100 dažādu kāpostu šķirņu. Pašas populārākās ir galviņkāposti, sarkanie, ķīnas, brokoļi, ziedkāposti.

Jau izsenis kāpostu sula tiek izmantota kosmetoloģijā. Tiek uzskatīts ka tai piemīt ādu atjaunojošs efekts.

Pētnieki apgalvo ka kāposti satur vielas kas var palēnināt vēža šūnu attīstību. Bez tam daudzas kāpostu šķirnes satur retu vitamīnu U . Šis vitamīns novērš vēdera un zarnu slimības.

Mēdz uzskatīt ka sievietēm kāpostu lietošana uzturā var palielināt krūšu izmēru. Nav zināms cik šajā uzskatā ir taisnības, bet pat ja tas ir patiess tad dienas laikā esot jāapēd vismaz viena vidēja lieluma kāpostgalva.

Senie grieķi uzskatīja ka kāposti var noņemt alkohola reibumu, un kāpostus uzskatīja par skaidrības simbolu.

Kāpostus neizmanto tikai pārtikai, kāposti tiek audzēti arī kā dekoratīvi augi. Īpaši populāri tas esot Japānā.

Kā apgalvo pētnieki kāposti satur arī vielas kas ļauj cīnīties ar lieko svaru, un nav jau nekāds pārsteigums, domāju ka ja cilvēki pārtiktu tikai no kāpostiem, ar lieko svaru tiešām nevajadzētu būt problēmām;)

Kāpostu sula tiek arī izmantota kā pret mikrobu un pretiekaisumu līdzeklis. Kāpostu sula tiek izmantota gastrīta un kuņģa čūlas ārstēšanā.

Intensīvā lauksaimniecībā audzēti kāposti saturot vairāk nitrātu kā arbūzi.


  •  
  •  
  •  
  •  

1 komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.